REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Primăria insistă să recupereze taxa de tramă stradală de la Metropolitan SRL!

Primăria insistă să recupereze taxa de tramă stradală de la Metropolitan SRL!

Replica API 17 iunie 2019 | 00:00 977

Decizie prin care s-a dispus recuperarea taxei, ANULATĂ de instanţă

Decizie prin care s-a dispus recuperarea taxei, ANULATĂ de instanţă

Societatea de transport Metropolitan SRL se judecă, de mai bine de doi ani, cu Primăria Constanţa, după ce aceasta din urmă, prin dispoziția nr. 4041/ 30.12.2016, a solicitat recuperarea sumei de 139.826 lei reprezentând contravaloarea taxei de folosire a tramei stradale pentru perioada ianuarie 2011-septembrie 2016, datorată de către operator de transport care a executat serviciul public de călători local, județean, interjudețean și național cu tranzitarea municipiului Constanţa.

Societatea a contestat dispoziţia, întrucât, în expunerea de motive a actului contestat, nu se regăsește nici un mod de calcul cu privire la sumă, creanța în cuantum de 139.826 lei reprezentând contravaloarea taxei de tramă stradală pentru perioada ianuarie 2011-septembrie 2016 nefiind individualizată și defalcată. În timăp ce reprezentanţii primăriei au relatat în instanţă că, în preambulul dispoziției sunt arătate toate actele administrative care au stat la baza emiterii acesteia, respectiv anexele hotărârilor consiliului local prin care au fost stabilite taxele de folosire a tramei stradale, instanţa a reţinut că actul este nelegal. Concret, din cuprinsul acestuia nu reiese mod alitatea în care a fost calculată această sumă, respectiv cuantumul taxei datorată aferent fie cărui mijloc de transport, pentru perioada în discuție, numai indicarea temeiului datorării acesteia nefiind suficient, din perspectiva legalității actului, pentru lămurirea asupra modului de calcul.

Aşa că, Tribunalul a admis acţiunea SC Metropolitan SRL, deţinută de fostul deputat Gelil Eserghep, şi a anunlat decizia în cauză. Primăria a efectuta recurs, acesta fiind înregistrat pe rolul curţii de Apel vineri, 14 iunie a.c.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hai sa va traduc eu ca berbeci astia de aici nu va explica NICA. Firma cu pricina abonata in trecut la smul electoral al MUSEDULUI e sanctionata de catre fagabou ca nu a mai stat in genunchi la mitingurile lui DRACNEA. Si nici la parastasele lui TEOdositul. Oricum ele gareaza pe strazile CONSTANTEI iar noi nu avem loc de croncariturile lor. RUSIE. Cineva trebuie sa plateasca distractia sacalilor.
3
20
hai la cacat, bai musulman xenofob!!!
1
19
Adica daca nu am carnet de membru de al uniunii nu sunt tatar? Asta e mentalitatea ta? Inseamna ca ne meritam soarta sa nu avem reprezentant in parlament
3
39
Care neamuri ba prostalaule? erai membru mergeai in excursie ofticatule. Dar tu ca un tatar prost ce esti vrei invitatie speciala la excursii si asta fara sa fii membru si sa iti platesti cotizatia. Esti un bou pe langa prostalau.
43
2
Ce a facut inculpatul eserghep pentru tatari? si-a luat neamurile in excursii prin Turcia si Bulgaria pe banii uniunii a instalat un muftiu marioneta? trimite gorilele alea care le foloseste pe post de soferi sau taxatori sa intimideze lumea care ii este impotriva?
7
40
Esti un retardat, se scrie Qirim, care vrea sa faca tatarimea de ras. Sper totusi ca nu esti tatar, deoarece ai un comportament si o logoree de tigan. Un TATAR nu ar trebui sa aiba un astfel de discurs vizavi de alt TATAR si MUSULMAN. Habar nu ai de nimic dar totusi vorbesti ca si cum ai stii. Pentru situatia UDTTMR sunt de vina fostul deputat Amet Varol, Gafar Mefchiure si vicepresedintele pucist din acea vreme Nagi Gelal. Ei sunt cei care, in paralel cu UDTTMR, au depus candidatura ilegala a lui Varol la BEC, aceasta anulandu-le pe amandoua. Adevarul, ci nu barfa, trebuie spus!
45
5
Aceasta firma trebuie desfiintata. Si zona trebuie dezinfectata si curatata bine. Autogara trebuie mutata de acolo. Asa promitea primarul cand a luat mandatu.
7
43
Eu iti frec nevasta cand tu esti la munca, o ia in toate gaurile. Te salut din Eforie Nord
2
31
Pai, unui simplu contribuabi, daca nu platesti gunoiul, esti blocat! Nu poti sa scoti nimic de la spit. Si astora care nici bilete nu dau, le cereti iertare? E simplu, platesti, si dupa mai vedem. Cum ne favi si noua!
29
1
pai gara e a lui Butnaru demult iar acolo sunt alte afaceri, cum sa vez controale pe acolo unde puta a pisat de-ti muta nasul si este un jeg total, au pus si gard sa imparta trotuarul o smecerie cum numai in constanta o poti vedea dar nu o vad autoritatile!
7
3
Condamnatul gelil eserghep, care o foote pe fata lui ablez, care este de-o seama cu fiisa. Un nogai cu acelasi caracter a lui codrin stefanesku. Poate se sesizeaza organele competente si verifica UDTTMR, sa vada cati soferi de la metropolitan erau pe statul de plata, si ei invarteau volanul in alta parte. Nogaiul asta, foame lunga, a distrus Uniunea tatara. Din cauza lui, nu mai avem reprezentant in Parlamentul Romaniei. Jumatate din milionul de euro primit anual de la guvernul Romaniei, se duceau la metropolitan, pe excursii si parangheli. Tatarii, nu mai sunt ce au fost odata. Pacat.
10
42
Sunt un primar de cacat japcangiu si retardat!!! Mu13 fagadau!!
19
5
Va rugam sa gasiti o solutie pentru statia terminus din zona garii. Coboram in sosea si mergem pe langa gard cei cativa zeci de metri pana in intersectie expunandu-ne pericolului accidentarii. Nu este normal.
17
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920