REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Primăria Mangalia a demolat încă o clădire insalubră de la marginea orașului

Primăria Mangalia a demolat încă o clădire insalubră de la marginea orașului

Replica API 23 mai 2019 | 00:58 506

Primăria Mangalia a demolat, în cursul zilei de miercuri, cea de-a treia clădire insalubră, de la marginea cartierului de case al orașului, din cele cinci supuse demolării, în baza unor hotărâri ale Consiliului Local. Procedura de demolare a parcurs toate etapele legale, astfel că, toți cei care au locuit în respectivele locuințe sociale au primit anterior somații de evacuare, în baza unor hotărâri judecătorești cu titlu executoriu. Toate cele 18 camere ale clădirii aflate în stare avansată de degradare au fost eliberate de către foștii chiriași, în urma somațiilor primite, la momentul demolării clădirea fiind goală. Cei care au fost evecuați din locuințele sociale aveau restanțe foarte mari la plata chiriei și întrețineii sau locuiau în respectivele clădiri fără forme legale. În aceeași zi, în prezența executorului judecătoresc, polițiștilor și jandarmilor, s-a procedat la evacuarea altor familii, pe numele cărora s-au emis hotărâri de evacuare, ulterior de executare silită, din locuințele situate în zona “Barăci”.

Astfel, șase familii au părăsit locuințele sociale din ultimele două barăci, care urmează a fi demolate, dar și alte patru care locuiesc în imobilele sociale tip bloc, ce aparțin Primăriei Mangalia. Acțiunile de demolare și evacuare s-au desfășurat fără incidente. Autoritățile locale din Mangalia au luat această decizie, întrucât, de-a lungul anilor, în acele barăci și-au găsit adăpost indivizi certați cu legea, care nu aveau documente de identitate sau loc de muncă, cei mai mulți ajungând în Mangalia din alte județe ale țării, pentru diverse activități pe durata sezonului estival. Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a declarat că acest cartier va fi igienizat și redat locuitorilor orașului, „cetățenilor cinstiți, care au un loc de muncă și își duc copiii la școală”. ”În baza hotărârilor CL, vom demola și ultimele două barăci, vom igieniza zona, urmând să construim aici, cu fonduri UE, locuințe sociale, care să fie ocupate de oameni care muncesc, își plătesc utilitățile și își duc copiii la școală”, a declarat edilul. Precizăm că toate imobilele din acest cartier au fost supuse expertizelor tehnice, în urma cărora, s-a constatat faptul că acestea prezintă un grad ridicat de prăbușire, demolarea fiind singura soluția acceptată, din punct de vedere tehnic și economic.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Primarul din Mangalia, Radu Cristian demoleaza garajele doar la oamenii necajiti si neajutorati, astia din spate de la MG 29 unu-i fost director BCR, altu-i politist de frontiera, altul inspector ITM C-ta, alta angajata-n primaria Mangalia!!! etc, etc. N-are cum! Pentru fraieri e LEGE: in 24 de ore daramati sau va luati amenda de 3000 de lei! Oamenii speriati s-au executat! La smecherii astia ce LEGE aplici domn primar de nici nu se sinchisesc de Ordinul Primariei? Cat mai stam cu tigania in fata blocului si cand curatiti orasul de TOATE GARAJELE asa cum ati promis?
2
0
In Mangalia, Bld. Callatis Bl. MG 31-29, cand daramati garajele domn primar? Cat mai stam cu tigania in fata blocurilor? Jumatate din ele sunt pe post de magazii, de ani buni n-au mai intrat masini acolo! S-a umflat asfaltul de nici usile nu se mai deschid! Alte doua sunt pe post de ateliere, n-au nicio treaba cu parcarea masinilor. Domnule primar, ati spus ca veti face din Mangalia un oras frumos, civilizat, fara garaje, fara maghernite, constructii inestetice etc. Va rugam treceti la treaba si faceti ce-ati promis pentru ca Mangalia sa arate ca un oras European nu unul balcanic ca acum.
3
0
M-a demolat dar am balcon pe 100 metri patrati fara autorizatie fara impozite asa ca e mai bine acum.
2
0
Demolati tot ce este improvizat, insalubru si de prost gust !
4
0
cine te mai voteaza daca tu ai alungi din oras ??
2
3
Certati cu apa si sapunul
1
3
corect, igienizare cum ai facut pe locurile fostelor garaje....gropi de gunoi.
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920