REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Primăria Mangalia asigură cazare personalului medical și persoanelor aflate în autoizolare

Primăria Mangalia asigură cazare personalului medical și persoanelor aflate în autoizolare

Replica API 30 martie 2020 | 00:00 1280

Primăria Mangalia asigură cazare tuturor persoanelor aflate în autoizolare sau care urmează să revină acasă, din străinătate și fac o solicitare în acest sens, cu scopul de a-și proteja familia, pe durata celor 14 zile.

Primarul Radu Cristian a declarat că a luat această decizie pentru a proteja locuitorii orașului, în lupta cu virusul. „Mulți locuiesc în apartamente relativ mici și nu au condiții locative de autoizolare, riscând să îmbolnăvească și alți membrii ai familiei, în caz că ar fi infectați. Am decis să-i ajutăm în acest fel, oferindu-le cazare, la cerere, atât pentru siguranța lor, dar și a celor dragi. Pe toți cei care vin dintr-o țară străină îi rog insistent să se autoizoleze imediat ce revin în Mangalia și să sune la 112 pentru a se declara”, a precizat primarul.

El a mai spus că municipalitatea oferă cazare și cadrelor medicale care nu mai vor să meargă acasă, între turele de la spital, pentru a-și proteja familia. „Deja avem numărul de solicitări, iar în cel mai scurt timp vom identifica și repartiza unitățile de cazare, astfel încât aceștia să poată fi aproape de spital. De asemenea, pentru dezinfectarea domeniului public, conform recomandărilor autorităților, vom monta în fiecare scară de bloc recipiente pentru soluții dezinfectante și vom continua să spălăm cu soluții speciale, așa cum am început încă de acum două săptămâni”, a completat edilul Mangaliei.

Radu Cristian solicită magazinelor alimentare să dezinfecteze, zilnic, unitățile și să asigure prioritare la cumpărături persoanelor în vârstă, în intervalul 11.00 – 13.00.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa se asigure izolare si pentru viitorii infectati care nu vin din strainatate, au contactat virusul in conditii neidentificate si nu au conditii de izolare.Intr-un apartament cu 2-3camere locuiesc doua sau chiar trei familii:proprietarii, copilul lor cu familia si uneori si bunicii.Nu e cazul sa facem discriminare pentru ca nu avem nici o vina ca unii cadem victime ale coronavirusului.Gravitatea nu sta intr-un exemplar de declaratie daca a fost completat corect sau nu ,ci in modul cum a inteles fiecare respectatea unei masuri vitale.Asa ca respectati masurile luate,fiti responsabili!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367