REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Primăria MANGALIA construiește un CLUB sportiv prin FIRMA unui fost CONSILIER local

Primăria MANGALIA construiește un CLUB sportiv prin FIRMA unui fost CONSILIER local

Replica API 24 septembrie 2021 | 23:46 5823

Nu mai puțin de 9 firme fac parte din asocierea desemnată de Primăria Mangalia (primar fiind Cristian Radu) drept câștigătoare a contractului de construire a unui club sportiv în oraș. Valoarea totală a înțelegerii este de peste 7,2 milioane de lei, iar o parte din bani vor merge către un fost consilier local și lider liberal, Sorin Cucoranu.

Primăria Mangalia a atribuit pe 1 septembrie 2021 un contract privind construcția unui ”Club sportiv recreativ Callatis”, în urma unei proceduri simplificate de achiziție inițiate pe 5 martie 2021.

Potrivit documentației de atribuire, ”Primăria Municipiului Mangalia intenționează să încheie contractul având ca obiect proiectare și execuție „Club sportiv recreativ Callatis”. Prin realizarea acestui „Club sportiv recreativ Callatis” se dorește a se asigura o locație optimă din punct de vedere al modernizării și dotării, unde cetățenii Orașului Mangalia, să învețe să înoate, să desfășoare diverse activități sportive și chiar să găzduiască competiții sportive interne organizate între instituțiile de învățământ locale și chiar învecinate.

Bazinele de înot sunt baze sportive cu o rentabilitate socială importantă fiind puse exclusiv în slujba cetățenilor și structurilor sportive publice și private păstrând astfel caracterul de serviciu public oferit de către autoritatea locală Orașul Mangalia.

Sorin Cucoranu

Complexul sportiv este format din:

– complex de natație acoperit, prevăzut cu 2 bazine de înot de dimensiunile 25 m x 16 m și 16 m x 8 m, vestiar (recepție, grupuri sanitare, cabinet medical, spații administrative), cameră tehnică și vas de compensare. Suprafață de 1441 mp, cu regim de înălțime de max 10 m.

– teren de fotbal acoperit temporar cu structură presostatică, cu dotările aferente, suprafață de 1.189,44 mp.

– teren de sport multifuncțional (baschet, handbal, tenis) cu dotările aferente, suprafață de 510 mp”.

Liberalul Cucoranu și contractele cu Primăria Mangalia

Valoarea totală a contractului este de 7.248.950 de lei, fără TVA, în condițiile în care valoarea estimată inițial a proiectului era de 9.061.137,48 lei. Au depus oferte 14 firme, grupate în două asocieri, iar câștigătoare a fost desemnată asocierea condusă de Zone Sport Tech.Ro SRL, o firmă din Corbeanca reprezentată de Iuliana Beatrice Niculae. Din asociere mai fac parte Master Solutions Team SRL (reprezentant Benian Gheorghe Bala, cunoscut pentru contractele de milioane de euro primite în Constanța), Alfaconstruct SRL (reprezentant Dan Gliga), Avyan Proiect SRL (reprezentant Octavian Ionuț Stănescu), IMEP Systems SRL (reprezentant Adrian Gafton), Valeg Creative Solutions SRL (reprezentant Gheorghe Tucu), ABC Control SRL (reprezentant Gabriel Valentin Belghir), 3G Sport IP SRL (reprezentant Ionela Simona Gheorghe) și Cucor SRL (reprezentant Sorin Marius Cucoranu).

Sorin Cucoranu a fost consilier local și unul dintre liderii PNL Mangalia și nu se află la primul contract cu municipalitatea din sudul litoralului. Ultimul contract a fost primit recent, în august 2021, când firma lui Cucoranu a primit 4,3 milioane de lei pentru construcția unor locuințe sociale în cartierul M.I. Dobrogeanu.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E finul primarului.Si minunatele parcari l-au avut drept specialist tot pe S.C. E poli poli calificat in toate proiectele nasului.
2
0
Notororiuuu primarrr
4
1
Pai decat locuinte ANL ori vre-o scoala sau asfaltari mai bine asa un bazin, un teren de golf sau fotbal, vrem sa aratam lui mocanis ca al sustinem in ideile lui de a creste nivelul de saracie !
4
1
Si eu as construi dar nu ma pricep asa ca nu ma bag unde nu mi fierbe oala De un club este nevoie ca nu exista o piscina unde sa poti merge in extrasezon
3
1
Nasu si finu. Aici n o mai fi conflict se interese? Firma astuia numa din astfel de contracte traieste
12
1
Radu cristian
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218