REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Primăria Mangalia, OBLIGATĂ să prelungească un contract şi să vândă un apartament ANL unei femei pe care o căuta cu executorul, să o evacueze!

Primăria Mangalia, OBLIGATĂ să prelungească un contract şi să vândă un apartament ANL unei femei pe care o căuta cu executorul, să o evacueze!

Replica API 20 noiembrie 2017 | 01:36 2369

PREMIERĂ ÎN INSTANŢĂ - vezi documente:

PREMIERĂ ÎN INSTANŢĂ - vezi documente:

Decizie în premieră a unei instanţe şi probabil precedentul care va îndemna multe familii să facă demersuri în justiţie pentru achiziţionarea locuinţelor ANL în care sunt chiriaşe. Cazul a fost înregistrat la Constanţa, iar magistraţii au decis nu doar obligarea unei administraţii locale să prelungească un contract de închiriere pentru un apartament ANL, ci şi vânzarea acestuia către chiriaş, având în vedere că legea încurajează primăriile să facă acest lucru, doar să... dorească, adică să iniţieze procedurile de vânzare-cumpărare.

La începutul mandatului său de primar al municipiului Mangalia, Cristian Radu a anunţat, printre altele, că va lua măsuri şi împotriva celor care ocupă abuziv locuinţe ANL atribuite în mandatul fostului edil Claudiu Tusac. Mai exact, erau persoane care între timp dobândiseră proprietăţi, ori care nu mai locuiau în Mangalia sau care... subînchiriaseră apartamentele, situaţii care conduc, în baza legii, la încetarea contractelor de închiriere a locuinţelor ANL. Au urmat verificări cu privire la situaţia chiriaşilor, unii dintre ei „favorizaţi” de fostul primar la atribuirea locuinţei, deşi există reguli clare de stabilire a priorităţilor. Astfel, au fost depistate persoane care nu mai aveau dreptul la respectivele unităţi locative, dar... şi excepţii! O femeie a reuşit să demonstreze, în instanţă, că a fost victima administraţiei locale, că primăria a somat-o pe nedrept să evacueze locuinţa şi că... i s-a refuzat prelungirea contractului de închiriere, tot pe nedrept! „Ca să mă poată evacua, au refuzat inclusiv să îmi primească banii de chirie. Dar am făcut plata prin virament bancar, iar toate lucrurile pe care reprezentanţii ADPPP (instituţie în subordinea primăriei – n.r.) mi le imputau, le-am demontat în instanţă”, relatează Mirela Anghel.

Verdictul instanţei, favorabil Mirelei, este după cum urmează: „Obligă pârâţii municipiul Mangalia, prin primar, Consiliul Local al Municipiului Mangalia şi Serviciul Public de Asistenţă Socială Mangalia, fiecare după competenţe, să aprobe prelungirea şi să încheie un nou act adiţional de prelungire pe o perioadă de 1 an a contractului (...) pentru spaţiul locativ (...), începând cu data de 01.09.2016. (...) obligă pârâţii să aprobe vânzarea către reclamantă a spaţiului locativ (...)”, se arată în hotărârea pronunţată de Judecătoria Mangalia, devenită definitivă în data de 16 noiembrie 2017, după judecarea apelului!

Motivele invocate pentru evacuare: printre ele... buletinul de Constanţa! Surpriză! Poliţia Mangalia n-a vrut să îi facă petentei alt act după ce i-a fost furat!

“Pe scurt...au vrut să mă dea afară din locuinţa ANL din motive… diverse,invocate de ei după 7 ani cu chire plătită în avans. Nu au vrut să îmi încheie contractul de prelungire, care se face în fiecare an, deşi am avut hotărârea Consiliului Local Mangalia care mi-a aprobat prelungirea. Eu am mai cerut să cumpăr locuinţa, pentru că legea spune că, după 3 ani în locuinţă ANL, ai acest drept. Însă cei de la ADPP ne mint în fiecare an că nu au terminat cadastrul sau alte acte, deci nu pot să ne vândă, dar că o vor face. Aşa am ajuns să mă judec cu ei. În încercarea lor de a mă face să renunţ, au trimis inclusive executor judecătoresc să evacuez apartamentul în 5 zile, deşi eu aveam contract de închiriere încă valabil!”, explică Mirela Anghel.

“Au invocat că nu m-au găsit la locuinţă pentru a dovedi că stau acolo, dar eu am adus adeverinţă să arat că muncesc, că dacă nu muncesc… cu ce plătesc chiria?! Apoi, au spus că de fapt eu muncesc în Constanţa, şi nu în Mangalia… dar ce importanţă are asta?! Apoi, au spus că am subînchiriat apartamentul, dar nu au venit cu dovezi în acest sens la instanţă. Şi, au mai spus că am buletin de Constanţa, nu de Mangalia. În privinţa asta, am arătat că Poliţia Mangalia a refuzat să îmi facă imediat buletin după ce mi-a fost furată poşeta cu toate actele. Am pus dovada la dosarul în instanţă. S-a întâmplat ca în 2012 să îmi fie spartă maşina şi să mi se fure geanta cu acte. Am mers la Poliţia Mangalia, să reclam, şi să cer să îmi fac alt buletin. Acolo... ce credeţi? Mi-au spus că tocmai acum vreau eu act de identitate, când au loc alegerile?! Mă grăbeam, trebuia să plec din ţară, aşa că am făcut un act provizoriu, la Constanţa, pe adresa mamei. Dar, repet, asta numai pentru că fusesem refuzată la Mangalia, aşa cum am demonstrat la instanţă”, relatează Mirela Anghel. Şi tot ea arată că discuţiile au degenerat şi de maniera: „Mi s-a spus, în particular, nu la instanţă, că mama mea are mai multe case. Aşa... şi? Mâine, dacă mama mă dezmoşteneşte sau ceva de genul, eu ce fac? Rămân pe drumuri? Eu am fost chiriaş de bună credinţă la ANL, de 7 ani. Ba, am renovat acel apartament, am băgat bani în el, că pe parcurs am constatat că nu este o construcţie chiar atât de bine finisată... Iar ei credeau că renunţ după ce am băgat timp de 7 ani bani în acea locuinţă?! Le-am plătit chiria şi în avans”, mai relatează femeia. “Acum, aştept să mă cheme să semnăm contractul de prelungire. Dacă nu şi nu, nu am ce face: le fac plângere penală”, a conchis Mirela Anghel.

De precizat că administraţia locală este obligată, prin această sentinţă, să suporte şi costurile de judecată.

ATAŞAT, DOCUMENTE (click pe imagini!):

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mirela nu pot decat sa te felicit ca ai avut curaj sa te lupti cu mafia din Primaria Mangalia...si sa nu pui la suflet rautatile unor indivizi care scriu fara sa te cunoasca..si scriu din invidie sunt ofticati pe reusitele tale in viata..
11
0
Felicitari!!!bravo tie ca esti o tipa desteapta!!!Nu ca tutele ale de la primarie si serviciul social si contabilitate sunt facute gramada si pline de aroganta pe banii nostrii stau ales acolo...!!!
13
0
Felicitari instantei!!!ca mai tine si cu oamenii de rand nu numai cu institutiile publice!Nu mai cuvinte de lauda ptr judecatorii care isi fac treaba si citesc dosarele si sunt corecti!!!
31
0
Felicitarile mele!!!Tot respectul!!!! Cei de la Primaria Mangalia niste angajati cum pot trece peste o Hotarare a Consiliului Local???Si o Hotarare a Instantei???Cine se cred astia Dumnezeu?!!!Asta ati votat dragi cetateni..!!!Abuzuri la greu a angajatilor Primariei Mangalia!!!
35
0
Ce pot spune decat felicitari! Bravo ca a avut curaj sa dea in judecata o institute publica sa se lupte cu ei stiind ca are dreptate!!! Felicitari av si instantei! Restul sunt cancanuri..!!!
36
0
Bravooo!!!! felicitari!!!! Sa facute dreptate!!!Multa bafta!!!Ne am saturat de golaneala Primariei Mangaliei..si de magariile care le fac angajatii acestei institutii!!!ne cred prosti!!! Felicitari instantei!!!
32
0
Felicitari Felicitari Felicitari !!!!
37
0
Mai oameni buni...lasati barfele la colt de strada!Peste lege nu poate trece nimeni!!! Agaricii aia plini de fitze de la primarie..sunt de doua parale si facuti gramada..!!!Myre felicitari ai demonstrat ca ai un caracter tare si frumos!
38
0
Ma bucur ptr tine ca ai castigat un proces greu cu Primaria Mangalia !!!Felicitari judecatorilor si av care te a aparat!!!Sper ca acum ai inchis gura lumii care barfeste vrute si nevrute fara sa te cunoasca...!!!Multa sanatate!!!
40
0
Felicitari!!! Felicitari!!!Felicitari!!! Meritau o lectie angajatii Primariei Mangaliei si ai ADPP-ULUI care au trecut peste o Hotarare a Consiliului Local Mangalia..niste angajati care azi sunt maine nu mai sunt..! Peste lege nu poate trece nimeni!!!
40
0
Felicitari!!! Si sa iti dea Dumnezeu multa sanatate!!!Te felicit ptr curaj si ca nu ai plecat capul si nu te ai dus cu sarutmana la Primaria Mangalia si ADPP-UL !!!Mult succes in continuare!!!
40
0
Felicitari Mirela !!! Ma bucur ptr tine ca ti s a facut dreptate !!! Meriti esti un om deosebit! Imi pare rau ca cei care jignesc se stiu cine sunt chiar tu I ai ajutat cand au avut nevoie! As le fie rusine ca musca mana care i a hranit! Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti! Mult succes in viata!
41
0
Felicitari instantei si a av! Vb prostii ..crapa invidia in voi..atata ura si rautate...! Toti parintii ai celor de la ANL URI au case si masini...si sa nu vb de angajatii de la serviciul social care locuiesc in ANL URI si ei vin in control...ce sa mai vb de nereguli ..!Bravo ptr curaj!
41
1
Locuinta respective trebuia sa ne fie atribuita noua ca noi avem multi copii
0
42
Nu stiu pe ce lege sau pe sub lege toate vilele istorice unor clanuri iar restul unor procurori judecatori comandanti din politie ca sa isi asigure spate ca nu intra la mititica.....cei de la bucuresti dorm ....in hainele statului ....
44
0
Felicitari acestei doamne care a avut curaj sa se judece cu Primaria Mangalia.Cei invidiosi scriu vrute si nevrute fara sa cunoasca adevarul.Sa nu va afecteze rautatile lor si mergeti mai departe,succes.
44
3
Inseamna ca cine a aparat-o in instanta e mai bun de o mie de ori decat toate firmele de avocatura ale majestatii sale, Primaria Mangalia iar probele aduse au fost beton. Ca detine sau nu legal acest imobil este o alta treaba, dar atata timp cat are un contract valabil si fara datorii , poti sa te bati cu morile de vant.
44
1
Milioane de euro Vasile, milioane praduieste R.C. pe avocati nu zeci de mii
44
1
Ce va ofticati pe voi atat mai zgarcitilor , dai spaga iei , nu dai nu iei ce veniti cu pluta de la moldova si va impuiati aici pe banii nostrii. Am dat , acum inchiriez , fac banii asta e miscarea. Daca stai acasa si comentezi ofticandu te , nu obti nimic , iri faci sange rau degeaba , dute la munca nu mai fa copii.
45
2
Nu i a dat Tusac ap..consiliul local Mangalia ia dat..nu mai vb rahat..ce nu stiti..iar curtea de conturi a verificat cum s au dat ..nu sa dat spaga...mai ales ca ea era pdl ista nu pad ista!!!
48
1
Pai i-a dat Tusac APARTAMENT ca fiind singura si fara copii asa trebuia.Era normal,doar daduse 3000 duduia cui trebuia. Va faceti ca nu stiti?Asta e singurul adevar. Radu Cristian cu toate injuraturile incasate a procedat corect in cazul asta si in toate celelalte evacuari.
8
45
asta nu merita ANL , cum ia dat Tusac oare ? Ia dat ceva ..... de la el
3
50
Primar de 2 lei care se trezeste el sa demonstreze ilegalitati comise chiar de oamenii din subordinea sa. Esti jalnic, frustrat si nepregatit profesional. Imi asum eventuale critici, dar este doar o opinie a unui simplu cetatean.
46
9
Unii se pare ca nu au inteles nimic...ptr cei care jignesc doar atat pot!..Felicitari!!! s a facut dreptate in instanta!!!!restu sunt rautati barfe de doi lei!!!
52
5
Iata un caz in care instanta greseste flagrant.Tipa este o smechera care chiar subinchiriase acel apartament si nu mai locuia de ani buni in Mangalia,insa asta e viata,unii sunt mai norocosi.
17
42
paqraseste acel apartament fiindca nu este pentru tine!acela aste pentru familii cu copilasi care intr adevar nu au un adapost!ce cauti tu o t...a singura cu case in Constanta avar o
6
48
pai dece sa ocupi tu cu mata o locuinta ANL...CAND TU AI DOUA ZILE ZDREANTA CE ESTI!
7
49
Cum dracului se face ca Primaria Mangalia condusa de trantorul Radu C. a angajat jefuind bugetul Mangaliei o firma de avocatura ce ia bani frumosi , adica cateva zeci de mii de euro sa piarda toate procesele... Halal primar ce angajeaza si pune in functii cheie amantele si spagarii sai.Aviz DNA , trezestete ANAF ca asta nu mai lucreaza la voi...
44
13
Bravo doamnei, voiau sa o scoata din casa sa dea cine stie carui golan locuinta sau sa o dea pe spaga
55
5
Felicitariiii . . . . !!!
54
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218