REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Primăria Medgidia a primit o donaţie de 800 de cărţi de la o delegaţie din Turcia

Primăria Medgidia a primit o donaţie de 800 de cărţi de la o delegaţie din Turcia

Replica API 5 aprilie 2014 | 00:00 176

Primăria Municipiului Medgidia a avut oaspeţi de seamă! O delegaţie formată din reprezentanţi ai Universităţii Gazi din Ankara, Consulul General al Republicii Turcia la Constanţa, Excelenţa Sa, Ali Bozcalişkan, reprezentanţi ai Centrului Cultural Turc "Yunus Emre", preşedinţii Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci, din România şi Dobrogea, precum şi directorii Colegiului Naţional "Kemal Ataturk" din Medgidia, au sosit la Medgidia pentru a face o donaţie de aproximativ 800 de cărţi pentru Biblioteca Municipală I.N. Roman.

Delegaţia a fost primită de primarul Marian Iordache, care i-a asigurat pe toţi cei prezenţi de toată recunoştinţa pentru ceea ce fac pentru comunitatea turco-tătară din Medgidia, prin donarea acestor cărţi. Mai mult, oaspeţii au adus şi lucrări istorice proprii şi au promis că vor reveni cu o carte importantă la care lucrează, o carte despre Dobrogea, despre istoria meleagurilor noastre. Primarul Marian Iordache a prezentat delegaţiei proiectele importante în care municipiul Medgidia s-a implicat fiind susţinut de oameni de afaceri din Turcia. Le-a prezentat oaspeţilor planurile Parcului Industrial şi ale Polului de Competitivitate Medgreen, precum şi avantajele poziţiei geografice ale Medgidiei, un oraş aproape de cele mai importante căi de transport, maritim, fluvial, aerian, rutier precum şi feroviar.

După întâlnirea de la primărie, delegaţia a mers împreună cu primarul la Biblioteca Municipală, acolo unde toţi cititorii interesaţi vor găsi cărţile. Cele 800 de cărţi sunt în principal romane şi cărţi pentru copii şi vor putea fi citite de orice persoană care cunoaşte limba turcă la un nivel mediu, după cum spun chiar reprezentanţii Universităţii Gazi. Oaspeţii nu au plecat până nu au promis că vor sprijini înfiinţarea unui curs de limba turcă, pentru toţi locuitorii oraşului interesaţi de limba sultanului Abdul Medgid. Astfel, în perioada următoare, la Biblioteca Municipală se vor face înscrieri pentru acest curs gratuit de învăţare sau aprofundare a limbii turce. Primarul Marian Iordache a declarant că apreciază că implicarea domnului Consul General, a directorului Centrului Cultural "Yunus Emre", a profesorilor de la Universitatea Gazi şi a reprezentanţilor mediului de afaceri din Turcia, alături de autorităţile publice locale şi reprezentanţii Colegiului Naţional "Kemal Ataturk", reprezintă "o nouă verigă în lanţul prieteniei dintre popoarele noastre şi este expresia voinţei de întărire a legăturilor culturale şi umane dintre noi".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
health care safety krystal herbal oil
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369