REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Primăria Medgidia - DREPT LA REPLICĂ

Primăria Medgidia - DREPT LA REPLICĂ

Replica API 20 august 2019 | 00:38 558

"Referitor la conținutul articolului intitulat „Contract de milioane - Primăria Medgidia a angajat o firmă fără niciun angajat să construiască o creşă”, publicat în data de 20.08.2019, în ziarul Replica, pentru o corectă informare a opiniei publice, primăria municipiului Medgidia face următoarele precizări:

Deși conținutul acestui articol ar fi trebuit să fie caracterizat de obiectivitate și acuratețe, sintagmele folosite atât în titlu cât și în cuprinsul său sunt formulate în mod vădit tendențios și au rolul de a denigra atât imaginea instituției cât și a ordonatorului principal de credite și de a induce în eroare și manipula cititorii. Pentru atribuirea contractului de lucrări având ca obiect “Construire creșă în Municipiul Medgidia, județul Constanța”, a fost organizată procedura în SICAP.

Ca și condiții specifice de calificare au fost solicitate următoarele: - Experiență similară în execuție lucrări - Ofertantul trebuie să fi executat lucrări similare* cu cele care fac obiectul contractului, respectiv în domeniul construcțiilor civile și industriale în ultimii 5 ani (calculate până la data limită de depunere a ofertelor) în valoare de cel puțin 3.740.245,79 lei fără TVA, valoare care se poate demonstra prin însumarea valorilor lucrărilor executate la nivelul unui singur contract.

*Prin lucrări similare, autoritatea contractantă înțelege construirea de clădiri civile și/sau industriale. De asemenea, în ceea ce privește documentele justificative care probează îndeplinirea celor asumate prin documentația de atribuire, au fost prezentate: - certificate constatatoare privind lipsa datoriilor restante, cu privire la plata impozitelor, taxelor sau a contribuțiilor la bugetul general consolidat (buget local, buget de stat, etc.) la momentul prezentării; - cazierul judiciar al operatorului economic și al membrilor organului de administrare, de conducere sau de supraveghere a respectivului operator economic, sau a celor care au putere de reprezentare, de decizie sau de control în cadrul acestuia, așa cum rezultă din certificatul constatator emis de ONRC / actul constitutiv; - certificat constatator emis de ONRC.

Întrucât procedura aleasă potrivit prevederilor legale a fost procedura simplificată, nu au putut fi impuse criterii de calificare privind cifra de afaceri sau numărul de angajați, acestea fiind specifice licitației deschise, care poate fi aleasă pentru praguri valorice care depășesc valoarea de 24.977.096 lei fără TVA. (Procedura aferentă obiectivului “Construire creșă în Municipiul Medgidia, județul Constanța” a avut o valoare estimată de 3.740.245,79 lei fără TVA).

Facem precizarea că ofertantul declarat câștigător a îndeplinit toate cerințele de calificare impuse prin documentația aferentă procedurii (...)".

Articolul pentru care a fost transmis dreptul la replică de mai sus poate fi consultat aici:

https://www.replicaonline.ro/primaria-medgidia-a-angajat-o-firma-fara-niciun-angajat-sa-construiasca-o-cresa-400407/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
primaria cernavoda a angajat cinci firme sa ma faca !si nu sunt nici acum gata!
1
1
Bravo primare. Replica, tot de cacat sunteti
3
4

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920