REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Primăria Năvodari a depus, spre finanțare, proiectul de 3.5 milioane de euro, în vederea modernizării Casei de Cultură

Primăria Năvodari a depus, spre finanțare, proiectul de 3.5 milioane de euro, în vederea modernizării Casei de Cultură

Replica API 31 octombrie 2018 | 00:27 401

Casa de Cultură din Năvodari va fi modernizată! Marți, 30 octombrie, primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a depus spre finanțare, din fondurile Ministerului Culturii și Identității Naționale, proiectul referitor la ,,Finalizare și modernizare clădire cu functie cultural - recreativă - Casa de cultură Năvodari” în cadrul Programului de investiții în domeniul culturii reglementat de prevederile OUG nr. 76/2018. Prin depunerea proiectului, atât pe fonduri guvernamentale prin Programul Ministerului Culturii, dar și în cadrul Programului Operațional Regional, Axa 13.1, cresc șansele ca proiectul să fie admis în cadrul uneia dintre cele două linii de finanțare. Urmare a executării lucrărilor de finalizare, modernizarea și dotare corespunzătoare a Casei de Cultură Năvodari se vor amenaja şi se vor asigura dotările pentru următoarele funcțiuni cu destinație cultural-educativă: sala de spectacole; sala de dans; sala repetiții teatru; sala științe ale naturii; sala pictură; sala lucru manual; sala ceramică; sala fotografie/film; sala navomodele; sala canto; club de informatica; sala limbi străine; sala de expoziție; activități cerc copii; bibliotecă, sala de conferință; sala de ședințe. Prin execuția lucrărilor de modernizare, se vor amenaja spații funcționale ce însumează o suprafață totală de 5184.00 mp - lucrările de modernizare urmând să cuprindă și sala de spectacole care va fi prevăzută cu scaune noi moderne, se va înlocui lambriul de lemn, se va reface pardoseala existență și podina de lemn a scenei, se vor monta elemente constructive pentru o mai bună acustică concomitent cu refacerea și finalizarea tuturor instalațiilor clădirii – ventilație, sanitare, electrice sau de iluminat ș.a. La exterior se va reface tencuiala decorativă în întregime, păstrându-se porțiunile din piatra naturală, iar pe zonele degradate acestea se vor înlocui.

”După implementarea proiectului, se va beneficia de un număr de 17 săli de cursuri/ expoziţii/ lectură/ conferinţe/ activităţi culturale dedicate tuturor locuitorilor orașului Năvodari și, în special, copiilor noștri. Dezvoltăm orașul Năvodari împreună!”, a transmis primarul Florin Chelaru. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 3.500.000 EUR, din care contribuția orașului Năvodari este de doar 2 %.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Jumtate din orasul Navodari nu are canalizare si asfalt....memoriile in acest sens curg an de an....
0
0
Felicitari domnule primar.
0
0
Cladire noua ,ce finalizare si modernizare pe 3,5 milioana euro? Si asaa stau toata ziua degeaba Dora si Elena pe 50.000 lei jucandu-se pe telefon.Lucrarile i le dati lui Pocora sau gaseste Matei un zidar din Oltenia? Cu banii astia se puteau inca trei-patru cladiri cu destinatia Piata de peste, ca cea de langa canal peste conductele Conpet.
0
1
Costum, ceas, batistuta, birout cu scaunel de primar ... totul sa fie bine. Iar in mana, la semnatura cel mai IEFTIN si ordinar PIX de plastic posibil. Probabil imprumutat de la nenea de la poarta. Absolut CARAGHIOS.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614