REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Primăria Năvodari are sute de dosare. Ce spune viceprimarul oraşului despre CASELE DE AVOCATURĂ

Primăria Năvodari are sute de dosare. Ce spune viceprimarul oraşului despre CASELE DE AVOCATURĂ

Replica API 29 ianuarie 2018 | 00:00 863

Contre la ultima şedinţă: consilierul Dumitraşcu, în prim-plan

Contre la ultima şedinţă: consilierul Dumitraşcu, în prim-plan

Liliana Mară

Circ la Primăria Năvodari? Consilierul local Costel Aurelian Dumitrașcu a scris pe pagina sa de Facebook faptul că la ultima ședință de consiliu a fost „circ”. Subiectul se referea la modul în care avocații angajați din bani publici se ocupă de procese. Viceprimarul oraşului, Liliana Mară, spune că nu a fost nici un circ, ba, din contră, ședința a decurs normal și că dacă sunt interpretări ale situației de fapt, nu este vina lor că există procese de ani de zile, preluate odată cu mandatul de actuala conducere.

Consilierul local a fost deranjat de faptul că i s-a repoşat o postare pe Facebook, şi anume cea privind recuperarea a 3,5 milioane de euro într-un dosar DNA. Discuția a venit în momentul în care consilierii au cerut de la primar o listă cu procesele și casele de avocatură unde este implicată Primăria Năvodari. „O altă ședință de Consiliu Local Năvodari, un nou motiv de circ, spre dezamăgirea puținilor năvodăreni prezenți în sală.

Deși se discuta despre un proces important în care este implicată Primăria Năvodari, un consilier PSD și-a adus aminte să-mi reproșeze că de ce postez eu pe Facebook despre faptul că ei nu vor să recuperăm la bugetul local 3,5 milioane de euro, într-un alt dosar DNA. Dragi concetățeni, dacă aveți de gând vreodată să participați la o ședință de Consiliu Local Năvodari, să nu uitați să vă aduceți și floricele!”, a scris consilierul local din Năvodari, Costel Aurelian Dumitrașcu.

Viceprimarul PSD, Liliana Mară, a spus clar că nu a fost vorba de nici un circ, ci că anumiți consilieri amplifică situația și „nu este cazul”. Mai mult, aceasta a mai spus faptul că există procese de mai bine de 5 ani, preluate odată cu mandatul actual, unde nu avocatul este de vină pentru durata acestora.

„Nu-mi amintesc nimic de chestia asta (n.r. circ pe tema caselor de avocatură angajate de primărie). A fost o discuție între doi colegi. Proiectul a fost votat. De fiecare dată sunt informați. Există transparență totală, în sensul că proiectele se discută, în termenele legale. Ei primesc pe mail proiectul, după aceea ne întâlnim la comisie, președintele de comisie anunță membri și ne întâlnim. Sunt discuții libere. Dacă cineva vrea să redea altceva decât ce este în realitate, asta e problema lor. Se amplifică și nu este cazul.

Chiar a fost o ședință liniștită. Proiectele au fost puține. Important a fost proiectul cu ultima rectificare de buget înaintea votării proiectului pentru 2018, dar și aprobarea excedentului. Nu sunt modificări majore. Proiectul cu aceste procese reprezintă aprobarea de fiecare dată în consiliu că se aduce la cunoștință consilierilor ce procese sunt pe rol. Nu a fost nici un scandal.

Procese se câștigă sau se pierd. Nimeni nu poate garanta. Sigur, acolo toată lumea își caută dreptatea. Încă mai sunt posibilități, acolo unde nu s-a câștigat dacă s-a pierdut pe fond, există posibilitatea apelului. Din punctul meu de vedere, își fac treaba. Cine vrea să inflameze lucrul și să se înțeleagă altceva, nu văd motivul.

Dacă lucrurile merg într-o direcție nedorită, este normal să ne sesizăm și să încercăm și alte variante. Nu mergi din greșeală în greșeală. Nu știu ce a avut în minte colegul respectiv, dar gândiți-vă că orice proces se câștigă pe probe. Dacă este o situație de acum 5-6-7 ani, pe care noi le-am preluat... nu este vina avocatului. Sunt cazuri și cazuri. Ne străduim ca lucrurile să fie cum trebuie”, a declarat Liliana Mară, viceprimarul localității Năvodari.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu mai incerca sa te scoti mister consilier PSD,voi votati tot ce va spune Matei ,inclusiv pagubirea orasului cu 3,5 milioane dolari.Altii voteaza impotriva lui Matei voi ,votati pro matei
2
0
Banii trebuie luati de la Matei, Asta e motivul pentru care consilierii PSD, NU SUNT DE ACORD. Ce tunuri de milioane de euro si-a tras Matei de la terenurile de pe plaja ,Au fost unsi toti consilierii Psd, o parte din ei analfabeti, cu terenuri luate pe numele rudelor si praduite imediat,
3
1
Tot respectul pentru doamna vice,un mare caracter !
5
2
Tovarasa Mara este creatura Fificai, ca m-am saturat de ea. O pleznitoare ca si sora ei, adica nevasta mea. Cine stie , cunoaste!
1
1
eu comanescu recunosc ca ii dau bani lui dumitrasxu sa cumpere la oameni ulei zahar faine oua pui ca sa nu mai voteze lumea psd si sa voteze pe el. jos psd si comunismul
2
3
Pai de la cine a fost preluata ? a fost alta conducere acum 5 ani ?
5
1
daca dumitrascu a luat bani de la comanescu,o sa apara in curand pentru ca nu poate sa-i rezolve problema
1
5
nu inteleg cum DNA ocoleste acest oras de ani de zile
7
1
Sunt cativa consilieri printre care si Dumitrascu care nu au putut fi ametiti de vrajelile politice.Nu mai dati cu noroi aiurea Costel chiar este un om serios.Asta e dl Lv.St ,nu mai scrieti aiureli sunteti prea saraci si lacomi sa puteti cumpara toti consilierii.E mare ingrijorarea ,dar uite cum ajung si oameni nu ceva stare in Consiliul Local cum va panicati.Uite ca nu e chiar totul de vanzare...
8
1
Are scoala lui Teodoreasca de la fabrica de piine Dobrogea. Abureala.
6
2
cand intra DNA in primarie se sparg toti intre ei incepand cu toate rahaturile de la termica degeaba o ard ei acuma aroganti
8
0
Dumitrascu se de transparent si corect dar toata lumea stie ca ia bani de la Comanescu Grigore de la cariera de piatra ca sa loveasca in primarie si in consilieri.Pacat de tineretea lui .Credeam un pic in el.Il minte Comenescu ca il ajuta la candidatura pt primar.Nu te vinde ieftin Dumitrascule.Macar cere si tu mai mult nu 2 000 euro cat ti-a dat
2
5
Doamna Vice isi face treaba la fel cum si-a facut-o la fosta fabrica de paine din Navodari. Pentru cei care nu-si amintesc, fabrica a fost demolata.
9
0
mai toti din satra care conduce orasul sunt incompetenti si sunt axati fix pe combinatii orice miscare trebuie sa le aduca profit!
9
2
Cam tare-n gura madama! E trecuta prin ceva lupte la metru liniar
11
2
Cel mai incapabil vice de pana acum....mergi in audiente si te minte cel mai frumos si zice ca se rezolva orice
12
3
Pai ce sa zica si doamna Vice ?!?! Arunca pisica in urma cu 5-6-7 ani cand orasul era condus de un pungas puscarias ! De fapt , doamna care este depasita total de functie , stie ca orasul este condus in prezent tot de acelasi personaj ! Asa ca se ... straduieste saracuta ! La Multi Ani !
16
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102