REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

PRIMĂRIA NĂVODARI, PRECIZĂRI CU PRIVIRE LA CAZUL EVACUAŢILOR DIN LOCUINŢA SOCIALĂ!

PRIMĂRIA NĂVODARI, PRECIZĂRI CU PRIVIRE LA CAZUL EVACUAŢILOR DIN LOCUINŢA SOCIALĂ!

Replica API 29 noiembrie 2017 | 00:18 603

Primăria oraşului Năvodari a reacţionat după articolul privind familia evacuată (DETALII AICI). Iată comunicatul Primăriei Năvodari, integral:

În legătură cu situația familiei Heka Ciprian, dorim să aducem la cunoștința publicului următoarele aspecte:

În 2014, pe 30 septembrie a fost încheiat contractul de închiriere nr. 39388 pentru locuința socială din cadrul căminului „Lazăr Edeleanu” Năvodari.

Aceasta a încetat să-și mai plătească chiria și utilitățile din data de 07.iulie.2015.

Primăria orașului Năvodari a înștiințat familia să achite datoriile cu somația nr.6299/17.03.2016, punându-i în vedere că în 15 zile de la primirea acesteia să achite datoria în valoare de 4602.44 lei (chirie, utilități și penalități).

Aceștia nu au achitat suma restantă, astfel ca a fost întocmită documentația în vederea acționării în instanță.

Pe 20 septembrie 2016 a fost depusă cererea de chemare în judecată.

Desi legal citați, pârâții nu s-au prezentat în instanță pentru a-și susține punctul de vedere, arătând o totală lipsă de interes și implicare în vederea soluționării acestei probleme.

Instanța a fixat un al 2 lea termen pentru data de 13.martie.2017 în vederea administrării probelor propuse de către părți, dată la care pârâții nu s-au prezentat.

Dorim să se înțeleagă foarte clar că în urma controlului Curții de Conturi toate datoriile pe care le-au acumulat nu doar familia Heka, ci toate familiile care locuiesc în căminele sociale trebuiesc plătite, de aceea este obligatoriu ca pentru neplata acestor datorii să se deschidă procedura în instanță.

Faptul că familia Heka nu a dorit niciodată să vină nici la primărie nici la instanță, arată lipsa de responsabilitate atât față de ei înșiși cât și față de copiii lor.

Prin Hotărârea Judecătorească definitivă cu numarul 34811/13.03.2017, instanța dispune evacuarea pârâtului din imobilul situat în Orașul Năvodari și îl obligă la plata către reclamant a chiriei utilităților și a penalităților de întârziere. De asemenea instanța dispune rezilierea contractului de închiriere.

Din moment ce există o hotărâre judecătorească definitivă, nimeni din România nu poate să o încalce, chiar dacă au platit acum când au aflat de această hotărâre a instanței.

Trebuie să înțelegem că odată ce există hotarâre judecătorească definitivă, rolul primăriei s-a încheiat.

Această familie poate la acest moment să-și facă din nou dosar social, iar dosarul să fie selectat în funcție de punctaj, apoi urmează să i se mai repartizeze o cameră, dar prin Hotărâre de Consiliu Local.

Nu Primăria și nici primarul nu au posibilitatea să îi ofere locuință, ci comisia socială care se ocupă de atribuirea locuințelor, conform regulamentului și mai apoi aprobarea Consiliului Local.

Dorim să aducem la cunoștință faptul că mai sunt încă 28 de dosare cu rău platnici care se vor confrunta exact cu aceeași situație.

Menționăm că sunt în lucru la aceasta această dată, la comisia socială încă 408 dosare. Aproape în fiecare din aceste cereri sunt implicați copii, oameni bolnavi, sărmani, care sunt în aceeași situație la nivel social și așteaptă atribuirea unei locuințe sociale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
rusine sa va fie nesimtitilor
0
0
Atunci cand li s-a cerut sa voteze cu PSD-ul , au fost asigurati ca li se vor sterge datoriile ! Si ALDE a intarit aceasta posibilitate , iar acum ca mocofanii au ajuns la putere nu mai recunosc ? Iar primaria controlata de mafiotii PSD-ALDE trece la evacuari ? Rusine !
2
0
Oamenii trebuie sa invete sa fie responsabili si sa is plateasca datoriile . Fiecare trebuie sa aiba grija de familie si copii .
3
1
In sfarsit v-ati dat seama ca matei conduce primaria din umbra si inca mai ia bani din restituiri. MAJORITATEA CONSILIERILOR este agramata, iar haplea Chelaru este tinut in haturi de matei. Bani pt.masina, teren la plaja cu o constructie pe numele umei rude si prostul semneaza la cei dicteaza.Asteptam cu nerabdare finalizarea procesului de la curtea de apel Bucuresti.
2
0
SE PARE CA FOSTUL PRIMAR MATEI PUSCARIE CONDUCE PRIMARIA ORIN INTERPUSII SI CONSILIERII RAMASI IN FUNCTII ! ASTA FACE CE VREA , ANGAJEAZA PE CINE VREA ! ARE LA MANA PE TOTI , AIA TREMURA DE FRICA PITICULUI ! TOTI CETATENII CARE L-AU VOTAT PE CHELARU CREDEAU CA ARE SANGE IN COAIE ... DAR REALITATEA ESTE ALTA .
1
0
care-i fac criminali pe comunisti.in comparatie cu ciocoii moderni de acum ,regimul de dinainte de 89 se ocupa de nevoile primare ale omului;locuinta,serviciu,educatie,sanatate,siguranta zilei de maine.Fascistii din ziua de azi au grija de cioroi si de alte specii de banditi si mokangii.Pilatii din Pont s-au mutat in Primarii si fiecare taranush sau makidon cum se ajunge putin,poc cu bata in capul saracilor.Se spala pe maini rapid.Si mai pretind unii ca sunt crestini.mai uitati-va dimineata in oglinda,cu responsabilitate sa vedeti animalele ce va privesc cu proprii ochi.
1
2
Este f corect ca parintii trebuie sa raspunda pentru nesimtire si ireslonsabilitate pentru neplata datoriilor, dar...dar...ce vina au copii acestora!!! Un judecator corect si cu moralitatevar fi dat o hotarare de executare pe timpul verii si cu obligatii din partea statului de a aforsavingrijiri copiilor.
3
3
Matei conduce spre dezastru orasul
2
0
Primaria are dreptate ! Nesimtire crasa nu- si platesc datoriile cu anii si apoi cind sint dati afara de vina e primaria ! Astia sint niste pomanagii care vor totul gratis !
6
3
MATEI puscariasul , o sa angajeze toti caraliii pensionati de la puscaria Poarta Alba la POLITIA LOCALA NAVODARI si pe nevestele lor la Primaria Navodari ! Se pune bine pt urmatorul sejur la pirnae ! Pacat ca sefii Primariei Navodari sunt santajati de acest infractor ! Se cam fac verificari "acoperite" ... Se vor cam taia capete ....
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614