REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Primăria Năvodari pregăteşte o taxă specială pentru transportatori

Primăria Năvodari pregăteşte o taxă specială pentru transportatori

Replica API 12 februarie 2014 | 00:00 191

Transportatorii privaţi care vor trece prin oraşul Novădari vor scoate bani din buzunare pentru a-şi continua traseul. Administraţia locală instituie o taxă specială de trecere pod, pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată de peste 20 tone. "Taxa specială va fi instituită în temeiul art.282 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, în cuantun de 100 lei / trecere dus-întors şi este fundamentată pe necesitatea asigurării siguranţei în trafic pe respectivul pod", se arată într-un proiect de hotărâre iniţiat de primarul Nicolae Matei. Aşadar, conducătorii vehiculelor de transport marfă vor plăti 100 de lei pentru a trece prin Năvodari.

Taxa va intra în vigoare începând cu 1 mai 2014, pentru o perioadă de trei ani, iar hotărârea ce urmează a fi adoptată va fi înaintată Instituţiei Prefectului Constanţa, pentru aviz de legalitate. Precizăm că în urma unei expertize s-a stabilit că podul ce traversează Canalul Poarta Albă - Midia Năvodari şi care face legătura între E60, prin zona industrială Midia, spre Corbu şi municipiul Constanţa, prin staţiunea Mamaia, este într-un stadiu avansat de uzură, specialiştii în domeniu propunând autorităţii publice luarea măsurilor ce se impun, pentru a nu periclita producerea unor evenimente nedorite.

"Acest pod aparţine domeniului public al oraşului Năvodari. Oraşul Năvodari este traversat, prin acest punct de legătură, de vehiculele ce transportă var şi ciment de la fabricile situate pe raza localităţii Corbu, de cisternele ce transportă combustibil de la Rompetrol Rafinare, de vehiculele ce transportă componente pentru parcurile eoline din nordul judeţului, precum şi de vechicule ce transportă piatră de la carieră şi materiale de construcţii pentru clădirile edificate atât pe raza oraşului Năvodari, cât şi pe raza municipiului Constanţa, în special staţiunea Mamaia. Din cauza traficului greu, siguranţa podului poate fi afectată, fiind necesare lucrări de reparaţii în scopul prevenirii unor evenimente rutiere. Autoritatea publică a căutat în mod continuu soluţii de finanţare pentru reabilitarea podului. Din păcate, nici un program pe fonduri europene nu a fost destinat pentru asemenea proiecte", se arată în raportul Direcţiei Administrarea Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Năvodari.

Reprezentanţii autorităţii locale sunt de părere că instituirea taxei speciale este justificată, deoarece autovehicule care transportă diferite produse de la societăţile din zona industrială riscă să deterioreze un bun ce aparţine oraşului, fără însă să contribuie la bugetul acestuia. "Contravaloarea taxei speciale va fi utilizată pentru acoperirea cheltuielilor de reparaţii şi întreţinere a podului, în scopul asigurării desfăşurării în condiţii de siguranţă a circulaţiei rutiere pe acesta", mai susţin reprezentanţii Primăriei Năvodari. Pentru trecerea podului în zilele nelucrătoare sau după terminarea programului de lucru, se va anunţa la Dispeceratul Poliţiei Locale data, ora şi numerele de înmatriculare ale autovehiculelor/utilajelor ce urmează să tranziteze podul, urmând ca, în prima zi lucrătoare, să achite contravaloarea taxei speciale de trecere pod pentru autovehiculele şi utilajele cu masa totală maxima autorizată mai mare de 20 tone, se mai arată în proiect.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102