REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Primăria Năvodari se pregăteşte de noi asfaltări în oraş

Primăria Năvodari se pregăteşte de noi asfaltări în oraş

Replica API 11 ianuarie 2016 | 23:48 279

Proiecte de reabilitare

Proiecte de reabilitare

Primăria oraşului Năvodari continuă proiectele de reabilitare a drumurilor şi în anul 2016. Administraţia locală a depus documentaţia privind asfaltarea străzii Ceferistului şi aleilor aferente acestei străzi. Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a emis un memoriu justificativ necesar obţinerii avizului pentru acest proiect. Astfel, conform APM, terenul pe care se amenajează suprafaţa rutieră se află pe strada Ceferistului şi alei din strada Ceferistului, în cadrul localităţii Năvodari şi are următoarele vecinătăţi: la Nord - Str. Stadionului, la Sud - Str. Constanţei, la Est - proprietăţi private şi alei din Strada Ceferistului, la Vest - proprietăţi private.

Imobilul – teren are funcţia curentă de suprafaţă rutieră, fiind amenajat la nivel de piatra spartă, aflându-se în proprietatea Primăriei Năvodari. Suprafaţa terenului studiat este de 10263.10 mp. Prin lansarea comenzii de întocmire a proiectului de execuţie, investitorul, respectiv Primăria Năvodari, a solicitat prevederea unor măsuri de concepţie tehnică care să asigure viabilitatea zonei studiate şi îmbunătăţirea condiţiilor de exploatare. Principalele criterii care au fost solicitate se referă la amenajarea şi modernizarea întregii suprafeţe rutiere prin executarea de straturi de bază şi covoare asfaltice şi asigurarea scurgerii apelor meteorice către marginile suprafeţei rutiere propuse.

Se propune amenajarea pantelor de scurgere a apelor meteorice către marginile suprafeţei rutiere propuse, pentru a evita acumularea apelor sub formă de bălţi pe strada nou executată. Impactul asupra zonei si a populaţiei va fi mic, în zonă existând deja o dezvoltare considerabilă a cartierului rezidenţial. Conform planurilor primăriei, lucrările de construcţii fiind de natura civilă / drumuri, de categorie normală „C” - conf. H.G. nr. 766/1997, nu vor prezenta nici un pericol de poluare asupra mediului, iar zona adiacentă suprafeţei studiate va fi amenajată cu plantaţii de arbori şi arbuşti, covoare florale, etc, acolo unde acest lucru este posibil. Impactul asupra zonei şi a populaţiei va fi mic, în zonă existând deja o dezvoltare considerabilă a cartierului rezidenţial.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614