REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.5° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Primăria Ovidiu îi ajută pe elevi să-şi găsească vocaţia, printr-un proiect româno-bulgar cu finanţare UE

Primăria Ovidiu îi ajută pe elevi să-şi găsească vocaţia, printr-un proiect româno-bulgar cu finanţare UE

Replica API 14 martie 2018 | 22:00 443

Primăria oraşului Ovidiu implementează proiectul "Listen, Educate, Act and Read in a Network (LEARN)” (Ascultă, educă-te, acţionează şi citeşte într-o reţea), în parteneriat cu Primăria comunei Lumina si Primăria comunei Mihail Kogălniceanu, şi Primăriile Municipiilor General Toshevo si Kavarna din districtul Dobrich din Bulgaria.

Proiectul LEARN este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională în cadrul Programului INTERREG V-A România-Bulgaria Axa Prioritară 5 “O Regiune Eficientă”. Autoritatea contractantă este Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene din România şi liderul partener al proiectului este reprezentat de Primăria comunei Lumina. Valoarea totală a proiectului este de 372.178,65 Euro.

Scopul proiectului “Ascultă, Educă-te, Acţionează şi Citeşte într-o Reţea” constă în optimizarea serviciilor de consiliere şi orientare profesională în carieră pentru elevii claselor (VIII-IX-X), prin identificarea preferinţelor şi aptitudinilor acestora faţă de opţiunile de angajare, pentru corelarea cu cerinţele angajatorilor, cu scopul unei inserţii mai uşoare a absolvenţilor pe piaţa muncii.

Grupul ţintă al proiectului este format din 250 de elevi, cei 50 de elevi reprezentând oraşul Ovidiu fiind înscrişi din clasele IX-X din cadrul Liceului Tehnologic “Ion Podaru”.

Dintre activităţile proiectului enumerăm: desfăşurarea unei Campanii de informare, publicitate şi promovare a proiectului şi a programului finanţator; dezvoltarea unor Ateliere Vocaţionale în fiecare zonă parteneră; elaborarea “Strategiei transfrontaliere privind rolul autorităţilor publice locale în furnizarea consilierii şi sprijinului necesar pentru elevi în calitatea acestora de viitori cetăţeni ai comunităţii locale”; derularea unui Program individual de consiliere cu trei componente: consiliere vocaţională, consiliere psihologică şi consiliere de grup cu participarea elevului, a părinţilor şi profesorilor; elaborarea paginii web a proiectului şi a unei platforme online de comunicare pentru elevii participanţi în proiect; organizarea unor workshop-uri cu angajatori locali şi cu angajatori de la nivel judeţean/districtual; organizarea de vizite de studiu şi schimb de bune practici în zonele partenere. În perioada imediat următoare, în cadrul Atelierului Vocaţional finanţat prin intermediul proiectului, Atelier situat în incinta Centrului Cultural “Elena Roizen”, va începe derularea Programului de Consiliere. Programul se va desfăşura cu implicarea nemijlocită a celor 50 de elevi participanţi din clasele a IXa şi a Xa din cadrul Liceului Tehnologic “Ion Podaru”.

Scopul Programului de Consiliere este de a încuraja dezvoltarea personală, emoţională, socială şi academică a elevilor, evaluările realizate de experţii cooptaţi în cadrul proiectului având un efect pozitiv asupra viitorului şcolar şi vocaţional al elevilor din grupul ţintă.

D.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cam la asta se reduce jumatate de mandat. La nimic concret. Multa publicitate , asta e bine presa nu moare din banii nostri ai tuturor ea traieste in online. O mare gasca de latrai din primaria Ovidiu lucreaza intens la o butaforie de tot rahatul pe banii fraierilor care si-au inchipuit ca pot manca din punga aia primita la alegeri patru ani. Ovidiu pe ansamblu ara mizerabil la propriu , dar o ardem cu infratiri si alte baliverne de umplut timpul. Pentru tineri un ultim mesaj. Daca va comportati ca niste lingai aveti sansa sa prindeti un loc caldut oferit de cel mai baban angajator local.
0
0
Pai la cum se afiseaza cipanca cu fusta pana la cur si cu tocuri de 14 cm ... numai la invatat nu le sta capul la elevi ! Jalnic procentul de promovabilitate la BAC , sub conducerea acestei ... invatatoare !
3
0
Se pare ca Pinocchio e ingrijorat de de procentele din ce in ce mai mici ale absolventilor de la Ovidiu care reusesc sa ia bacalaureatul, nu vede ca de cand e doamna dottore directoare e jale in acea institutie?
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369