REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Primăria Ovidiu invită iubitorii de animale să adopte maidanezii

Primăria Ovidiu invită iubitorii de animale să adopte maidanezii

Replica API 5 februarie 2016 | 00:01 345

Pentru că nu sunt suficienţi bani să gestioneze problema,

Pentru că nu sunt suficienţi bani să gestioneze problema,

Cetăţenii oraşului Ovidiu se arată nemulţumiţi de modul în care Primăria gestionează problema câinilor comunitari. Deşi numărul acestora nu este copleşitor, ovidenii se tem că în primăvară acesta se va dubla, întrucât deja au început să se împerecheze. De asemenea, oamenii sunt îngrijoraţi de agresivitatea unora dintre ei şi fac numeroase sesizări în legătură cu acest lucru. Reprezentanţii Primăriei susţin că fac tot ce le stă în putinţă pentru a gestiona cât mai eficient această situaţie. Ei spun că lucrurile ar sta altfel dacă ar avea mai mulţi bani la dispoziţie special pentru ridicarea câinilor de pe stradă, sterilizarea şi adăpostirea lor până în momentul în care vor fi revendicaţi.

Ovidenii se arată indignaţi de prezenţa câinilor comunitari de pe străzile oraşului. Ei au făcut mai multe sesizări autorităţilor în acest sens, dar sunt în continuare îngrijoraţi de faptul că numărul acestora va creşte în primăvară, în contextul în care au început deja să se împerecheze: „Poate vă faceţi timp pentru nişte suflete de căţei care ne mănâncă nopţile de ceva timp. Nu sunt mulţi. Doar vreo 9-10 căţeluşi toţi , însă după cum se vede, au o poftă de viaţă extraordinară. Sunt şanse foarte mari să crească numeric haita până în luna mai. Atunci există probabilitatea să vă însoţească şi ei, vreţi nu vreţi, în campanie” , scrie Lucian Pap pe o reţea de socializare.

Reprezentanţii Primăriei susţin că nu pot rezolva pe deplin această problemă, pentru că nu au suficienţi bani la buget: „Este un subiect care a tot fost dezbătut. Primăria are contract cu o canisă. Dar oamenii trebuie să înţeleagă că aceste servicii presupun nişte costuri. Iar pe acest domeniu şi bugetul Primăriei este limitat. Costul ridicării unui câine de pe stradă este de aproximativ 250 de lei, în condiţiile în care te duci, îl sterilizezi, îl ţii şi apoi îi dai drumul înapoi pe stradă în cazul în care cineva nu vine să îl revendice. Noi facem tot posibilul”, a declarat, pentru „Replica”, George Drăgan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Ovidiu.

Acesta recomandă iubitorilor de animale să ia acasă o parte din câini şi să înţeleagă că bugetul alocat acestei activităţi este limitat: „Poate că unii din acei oameni care reclamă acest lucru ar trebui să-i ia acasă, să-i ia în curte. Cineva ar trebui să aibă grijă de ei. Nu pot fi eutanasiaţi pur şi simplu. Nu putem să aruncăm tot în cârca Primăriei şi să ne trezim că 30% din buget se duce pe câini. Dacă vom face acest lucru şi nu ne vom ocupa şi de altele, vor spune că am aruncat banii pe câini”, a menţionat Drăgan. El spune că Primăria a primit mai multe sesizări referitoare la prezenţa acestor câini pe străzile oraşului, dar că nu pot face mai mult decât să-i ia de pe străzi, să-i sterilizeze şi să le dea drumul în cazul în care nimeni nu vine să-i ia acasă:

„Legea spune că dacă nimeni nu vine să-i revendice trebuie să le dăm drumul înapoi pe stradă. Într-adevăr, este o situaţie supărătoare, pot fi periculoşi. Nu ne dorim asta. De fiecare dată când apar, îi luăm şi-i ducem la canisă”, spune purtătorul de cuvânt. Drăgan este de părere că există posibilitatea ca unele canise, care au contract cu alte primării, să mai aducă un număr de animale pe care îi lasă liberi în Ovidiu: „Am înţeles că ne trezim de la o săptămână la alta cu câini noi. Bănuiesc că alte canise de la alte primării mai fac câte un tur şi noaptea îi lasă pe câmp. Este o situaţie pe care Primăria încearcă să o gestioneze cât mai bine. Dar cei care iubesc animalele cred că ar trebui să facă un pas în sensul acesta, şi să-i ia acasă”, a spus Drăgan.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614