REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Primăria se împrumută pentru subvenţionarea gigacaloriei, să nu-şi pună populaţia în cap

Primăria se împrumută pentru subvenţionarea gigacaloriei, să nu-şi pună populaţia în cap

Replica API 11 octombrie 2016 | 00:00 269

DISPERARE!

DISPERARE!

În mai puţin de o lună de zile, sezonul rece 2016-207 va debuta! Chiar şi aşa, locuitorii de la oraşul mării încă nu ştiu cât vor plăti la căldură. Acest lucru se întâmplă din cauza faptul că nu au fost date informaţii concrete cu preţul gigacaloriei valabil în această iarnă. Mai nou, se pare că administraţia locală a apelat inclusiv la Guvern pentru un ajutor financiar. Totodată, RADET va contracta un credit de 10 miliioane de lei pentru a-şi menţine buna funcţionare până la începutul sezonului rece.

În cursul zilei de 10 octombrie a.c., a avut loc şedinţă CLM de îndată pentru a se vota mandatarea directorului RADET privind semnarea unui contract de credit pe termen scurt pentru finanţarea activităţii curente. „CET-ul nu este într-o situaţie fericită. Au multe datori, nu pot contracta credite. Aşa că a apărut necesară contractarea unui credit de la RADET pentru a asigura funcţiona acestui binom ELECTROCENTRALE- RADET în lunile septembrie, octombrie şi cel mai probabil, până la jumătatea lunii noiembrie sau în funcţie de condiţiile meteo până la începerea sezonului rece”, a precizat Făgădău.

De asemenea, edilul oraşului de la malul mării mizează pe ajutorul Guvernului privind alocarea unor sume de bani necesare subvenţionării gigacaloriei pentru anul în curs. „Pentru sezonul rece 2016-2017 suntem încă în calcule şi ne propunem să menţinem preţul de 250 de lei pentru gigacalorie. Evident că nu ne putem uita doar la bugetul pe acest an, afectat fiind şi cel de pe anul 2017 pentru că în general dintr-o sumă totală cam 35-40% au incidenţă asupra bugetului acesta, diferenţa, pe bugetul anului viitor.

Am făcut memorii către premier, către vicepremier, către Ministrul Energiei. La sfârşitul săptămânii trecute am făcut un proiect de hotărâre de guvern astfel încât să prezentăm Guvernului posibilitatea de a aloca municipiului o sumă din fondul de rezervă tocmai pentru a achiziţiona combustibil în vederea parcurgerii fără probleme a sezonului ce urmează”, a adăugat Decebal Făgădău. Totuşi, primarul Constanţei ne linişteşte: RADET nu va intra în insolvenţă.

„La Constanţa nu suntem în aceeaşi situaţie cala Bucureşti. Acest lucru datorită efortului pe care l-a făcut municipiul, dar şi RADET-ul împreună cu populaţia. Am ajuns cu un grad de încasare relativ bun. Ne-am mobilizat, am urmărit cu consecvenţă procesul de facturare- încasare şi am achitat către CET mai mult decât ne-au facturat”, a încheiat Făgădău.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367