REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Primăria, ținta opoziției. Chiru: „În 2016, am toate șansele. Îl sperie mai tare asta pe Mazăre, decât pușcăria”. Palaz: „Candidez!”

Primăria, ținta opoziției. Chiru: „În 2016, am toate șansele. Îl sperie mai tare asta pe Mazăre, decât pușcăria”. Palaz: „Candidez!”

Replica API 21 martie 2015 | 16:05 202

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a anunţat joi seara că şi-a dat demisia din toate funcţiile deţinute în PSD, inclusiv cea de preşedinte al PSD Constanța și rămâne, pentru moment, doar simplu membru al PSD.

Audiat din nou, vineri, la DNA, Mazăre a spus că s-a săturat și i-a acuzat pe liderii PSD că sunt „complexați și timorați”.

„Nu contează ce vrea poporul că am și eu dreptul de a trăi. Nu pot trăi în fiecare zi cu geanta la ușă. Vreau și eu să trăiesc. Fac 47 de ani. Nu mai pot să mă ocup nici de oraș, că vin procurorii. Nu mă interesează cine conduce organizația. Eu trăiesc un coșmar. Nu mai vreau să îl mai trăiesc, indiferent ce se întâmplă în administrație, în politică, în Constanța”, a spus Mazăre.

La aflarea veștii dejoi, opoziția constănțeană a jubilat. Co-președintele PNL Constanța, senatorul Christian Gigi Chiru salută demisiile pe bandă ale lui Mazăre și consideră că gestul este puțin întârziat. Totodată, Chiru consideră că este candidatul cu cele mai mari șanse la alegerile din 2016, pentru Primăria Constanța.

„Dacă Radu Mazăre ar fi avut înțelepciunea să procedeze așa din 2012, astăzi ar fi fost un om liniștit, care își cheltuia super-averea pe care a acumulat-o pe undeva prin Malibu sau prin alte zone și ar fi fost un om liber. E clar pentru toată lumea, urmează o perioadă foarte dificilă pentru el și vrea să renunțe la luptă. Repet, ar fi fost mult mai înțelept dacă înțelegea din 2012 așa ceva și am fi avut cu toții de câștigat. (…) Pe fond, Radu Mazăre forțează anticipatele la Primărie, dorind să speculeze momentul dificil pe care îl traversez eu în cariera politică. Are o frică imensă Mazăre, ca următoarele alegeri să nu îl găsească în arest și are o frică dublată de faptul că, în 2016, am toate șansele să câștig Primăria Constanța și acest lucru îl sperie mai mult decât pușcăria”, a spus Chiru, care susține că, în ciuda demisiei din toate funcțiile, organizația PSD de la Constanța va fi în continuare condusă de același Radu Mazăre.

„Eu cred că demisia lui Mazăre nu e decât un gest de a păstra anumite aparențe. De fapt, cel care va conduce în continuare PSD Constanța va fi tot Radu Mazăre. Va conduce PSD din umbră, atât timp cât va fi lăsat în pace”, a concluzionat Chiru, pentru Replica.

De partea cealaltă, celălalt co-președinte al PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir susține că nu este surprins de veste și consideră că primarul Constanței țintește finalul propriei cariere politice.

„Sincer să fiu, mă așteptam, că a și tot declarat zilele trecute… Era de înțeles că își va da demisia. Probabil că nu mai vrea să mai facă politică. Acum, cinstit, politică nu mai făcea de ceva vreme, că nu l-am mai văzut așa activ. Practic, a făcut ceea ce a spus. Ca să faci politică, trebuie să fii motivat, într-adevăr, în ziua de astăzi e puțin mai greu”, a spus Dragomir, pentru Replica.

În altă ordine de idei, președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, solicită mediatizarea demisiei pentru confirmare și, totodată, consideră că „Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu sunt istorie”, cei doi fiind, în opinia lui Palaz, excluși din cursa pentru Primăria Constanța, în 2016.

„Vreau să văd hârtia, s-o arate, să iasă public și să arate că a demisionat! Din funcții, e problema lui, că din partid nu poate, pentru că-și pierde mandatul, tocmai pentru asta nu va pleca din fruntea Primăriei. Încearcă să se victimizeze. Nu are nimeni nimic cu el, el încearcă să facă trucul ăsta, să arate că instituțiile statului au o problemă cu el pentru că este primar. Greșit! Instituțiile statului au o problemă cu el, pentru că el a făcut infracțiuni! Nu se va întâmpla nimic. Va rămâne la Primărie

Am văzut că unii se încălzesc pe margine, deja se pregătesc să intre pe turnantă. Exclusă varianta. Până în 2016 nu vor fi alegeri nici la Primăria Constanța, nici la Consiliul Județean. Tehnic, nu se poate. Se cunoaște aici părerea unuia care a lucrat în administrație, în speță eu și a unuia care a făcut doar politică și speră că se vor face alegeri până în 2016. (…) Radu Mazăre nu are curaj să își dea demisia și nici nu va mai candida, exclusă varianta să mai candideze. Nici nu are cum să mai candideze de unde va fi el. Nu știu cum își va petrece vacanța, dacă va fi în aer liber sau nu, asta e problema lui, nu știu, dar clar nu va mai candida. Nici el, nici Nicușor Constantinescu. Sunt istorie, amândoi”, ne-a spus Palaz, care a anunțat că, în 2016, numele său va figura printre candidați.

„Eu candidez! Acum, rămâne de interpretat, dar voi candida sigur!”, a spus Palaz, pentru Replica.

Reuniunea Consiliului Național al PSD a început, vineri, la Palatul Parlamentului, în prezența președintelui partidului, Victor Ponta, și a liderilor formațiunii. În cadrul reuniunii, care se va desfășura vineri după-amiază și sâmbătă, membrii Consiliului Național al PSD vor desemna un nou președinte al acestui for, la aproape trei ani de când funcția nu mai este ocupată de fostul premier Adrian Năstase, singurul candidat fiind Rovana Plumb. Consiliul Național va aduce totodată o serie de modificări statutului partidului — o serie de amendamente se referă la cei inculpați sau condamnați pentru corupție, la funcțiile deținute în partid.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614