REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Făgădău VREA să fluidizeze TRAFICUL în zona Delfinariu

Făgădău VREA să fluidizeze TRAFICUL în zona Delfinariu

Replica API 28 februarie 2020 | 14:06 551

Consilierii locali municipali au avut în atenție proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico – economice, faza de studiu de prefezabilitate pentru „Amenajarea zonei adiacente accesului principal în Complexul Muzeal de Științe ale Naturii prin fluidizarea circulației pe bd. Mamaia, municipiul Constanța”.

Concret, proiectul vizează fluidizarea traficului în zona Delfinariu, primăria intenționând să facă modificări atât la scuarul pietonal, la stația de autobuz, cât și la stația de taxiuri din apropiere.

Terenul unde se vor face amenajări, în suprafaţă de 1.700 mp, din care aproximativ 920 mp sunt proprietăţi private, va face obiectul unei exproprieri de utilitate publică conform Legii 255/2010, a anunțat Decebal Făgădău după ședința de consiliu.

”Terenul de la gard până la bulevard va fi expropriat. Nu știu cât o să dureze. Din momentul în care avem terenul, în 3 zile începem asfaltarea. În România, știi când începi un lucru, nu știi când îl termini”, a spus Făgădău. Trotuarul se află într-o zonă precară și aparține unui proprietar.

”Nu avem în zona proiectului acestuia nu avem cuprinsă și intersecția. E cea mai complicată intersecție din municipiu. Mi-am asumat decizii care au schimbat radical zona. Acolo avem nevoie de soluții inteligente”, a completat el.

Proiectul a fost votat în unanimitate de consilierii locali.

P.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Super propunere! Dar eu zic sa renuntam la toate trotuarele din cta, daca vrei sa te plimbi pe jos, daca ai copii in carucior sau daca esti invalid in scaun cu rotile te poti duce dracului in alt oras pentru ca noi constantenii nu dam doi bani pe voi. Noi vrem sa mergem doar cu masinile, noi vrem sa avem cate 3 cazane de masini de persoana care impreuna nu fac 10 000 de euro.
1
0
Toti constantenii vor acum pe nicoleta ploscaru....pana si eu o sa o votez poate mai vand in mandatul ei niste stalpisori
1
2
Ingustati trotuarele ca oricum nu merge nimeni pe ele, noua ne place doar cu fundu in masina , sau renuntati la ele, nu avem nevoie de mers pe jos, speram ca in viitor vom avea masini in loc de picioare!
0
0
Ba fmmmm de gospodar ce esti,pana acum nu ai facut nimic si cum vin alegerile,hop te-a apucat harnicia.SUGI PULA CA NU TE MAI VOTAM CAP DE PULA
7
1
Micsorati trotoarele sunt cit o banda pe varianta nu circula aproape nimeni si sunt cit o banda trece un camion 1 m. Ajunge si mai sunt khilometri de astfel de trotoare
0
2
Sa bage apa sa inoate delfinii, apa proaspata Da mare si cu retur la mare, primare aproba blocuri fa un puz ...
0
3
Zona Delfinariu ar trebui evitata de masinile SCOALA si EXAMEN prin restrictionarea terenului fostei ITC!
5
0
Mie imi place dimineata cand este foarte aglomerat si mai dai pe bulevardele principale de masini de scoala, automaturatori care matura banda a 2 a, treceri de pietoni care devin promenada - cea de la liceul 4, Tomis 3, liceul Mircea
7
0
sa-l lase asa ca l-a fluidizat destul stai de 5 ori la semafor sa treci prin fluidul lui
9
1
Este la conducere. Dupa cum a condus orasul, dupa cate autorizatii de constructii, aiurea, a dat.. Inclin sa cred ca el primeste comenzi si indicatii de la mazare.
9
0
Nu comentati pe aici!Mergeti la vot si dati-i mwie!
17
1
Prea tarziu! PANA ACUM NU AI FACUT NIMIC!
9
0
Nu esti singurul care stie multe despre aceasta pramatie de primar Corupt , mincinos , Libidinos si Jegos !
7
2
Mega proiect, constantenii mei. Propun: un nou giratoriu!
7
2
Muye Facacau muye psd. Moldovenii au prea multe jafuri de masini. Neam de zdrente si koorve
11
2
Bravo in sfarsit constanta are un primar gospodar
2
27
Nu mai visati cu trotuarele, exista reglementari care dau latimea trotuarului, nu se pot face trotuare de jumatate de metru ca sa facem parcari. Chiar si acolo unde s-au ingustat trotuarele pentru parcari s-a facut treaba cu incalcarea legii, Si nesimtitii parcheaza tot pe banda intai chiar si atunci cand exista intrand de parcare in trotuar.
10
6
S au creat sensuri unice pe Tomis si Mircea pt ca doua benzi pe sens erau insuficiente. Si acum din patru benzi teoretice pe Tomis se circula tot pe 2!!!! Iar pe Mircea din 3 se circula cel mult pe 2. Si atunci ce am rezolvat? Pe trotuarul fff lat din dreptul Insp. Jandarmi nu circula aproape nimeni!!! Desfiintati parcarile de pe carosabil si creati locuri de parcare prin ingustarea trituarelor f late, acolo unde e cazul. Redati circulatiei cate trei benzi de circulatie pe principalele artere! Faceti un pasaj rutier la intersectia Tomis cu A Vlaicu! Configuratia zonei este ideala pt un pasaj
17
2
Ha...ha..ha.. Se pare ca se expropiaza terenul public dobandit pe mai nimic de smecheri, pe sume babane platite de constanteni!...Bravo..afacerea continua..
21
1
Cea mai proasta solutie pt Bd Mamaia o reprezinta banda pe care se permite parcarea auto, astfel incat celelalte doua benzi sunt f inguste. In acest context scuarul f lat de pe axul drumului este inutil. Reduceti acest scuar doar ca delimitare de sensuri, ingustati trotuarele pe care oricum circula f putini pietoni si largiti astfel carosabilul. Rezolvati problema semaforului de la Victoria! Desfiintati parcarea de pe Tomis pt fluidizarea traficului. Dimineata e haos
10
3
siktir orosp...........
9
0
ce se aude! Multa lume din Constanta a auzit ca lui flegmondau ii place sa sugha poohla. Asta, da, este adevarat!
11
0
A fost retrocedat de Mazare pt o putoare de la primarie pe nimic si asta plateste o gramada de bani la expropiere
25
1
Fluidizeaza Bulevardul Bratianu ca ne a omorat rondul tau de la Cora ! Macar m ai fa unul la Salvare sau la Corbului !!!
20
0
Goleste bazinul cu tot cu delfini in intersectie daca nici asta nu fluidizeaza ce mai vreti?
13
2
dupa ce ai blocat banda 1 din bulevard de la delfinariu pana-n ratiu ca sa le inventezi locuri de parcare la blocurile si hotelurile machedonilor, dupa ce ai bagat sens unic pe unirii, te intrebi de ce s-a blocat traficul. Acum vrei sa cumperi statia de taxi de langa delfinariu, teren care e al nimeni alteia decat al colegei tale Dospinescu Ramona, teren pe care a pus mana cat timp erai tu vice. Ma Fatalau, pe langa ca esti ticalos, esti foarte prost, de-asta sunt sigur ca vei ajunge dupa gratii.
44
3
Esti o istorie urata!
30
0
Acum incepi in 3 zile asfaltarile sa ne arati ca tu faci... dar 3 ani de mandat ai stat dupa ce??? Acjm in ultimul an se pare ca se poate asfalta pe loc
21
0
la parnaie!
21
0
Cat timp Mazare a fost primar nici un comentariu defavorabil nu aparea in prim plan in presa, toti comentatorii cu valoare adaugata erau morti in papusoi sau magari pierduti in ceata. Cum a venit PSD la guvern, una doua si-au gasit glasul aia care mai ieri il pupau si in colon pe Mazare. Eu macar nu l-am votat pe clovn dar m-am cam saturat de asa zisa clasa de rezistenti. Unde sunteti sa comentati cum consilierii PNL si PMP voteaza planul lui Fagadau? Cum e ciuma care va afecteaza neuronii?
19
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102