REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Primarii din judeţ aşteaptă de la Parlament să-i scape de incompatibilitate

Primarii din judeţ aşteaptă de la Parlament să-i scape de incompatibilitate

Replica API 8 octombrie 2013 | 00:00 87

Legea ANI, atacată din Constanţa

Legea ANI, atacată din Constanţa

Paradoxul politic din România: puterea are o problemă cu legea, pe care vrea s-o întoarcă după cum consideră că-i apără mai bine interesele, iar reprezentanţii opoziţiei par mai liniştiţi ca oricând. Aleşii locali nu sunt mulţumiţi de actuala formă a Legii care autorizează funcţionarea Autorităţii Naţionale de Integritate şi solicită modificarea de urgenţă. În acest context, amintim şi faptul că inclusiv primarul Constanţei, Radu Mazăre, l-a criticat pe ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, reproşându-i respingerea proiectului de revizuire a Legii ANI.

Gâju: "Stăm şi aşteptăm"...

Delicoti: "Nu moare România dacă plec eu de la Primărie"!

Una din vocile cele mai înverşunate ale taberei pentru modificarea Legii ANI, primarul localităţii Cumpăna, Mariana Gâju, susţine că solicitarea depusă de aleşii locali prevede şi o măsură de urgenţă, dar nu a putut să ne ofere şi o dată exactă privind modificarea legislaţiei instituţiei vizate: "Prea multe noutăţi nu sunt, doar că aşteptăm decizia Parlamentului. Propunerea noastră prin intermediul Ministerului Afacerilor Interne a fost depusă cu solicitarea expresă de adoptare în regim de urgenţă. Acum, mai multe nu ştiu". Pe de altă parte, primarul localităţii Poarta Albă, Vasile Delicoti, suspendat după ce prefectul Eugen Bola a constatat încetarea mandatului acestuia în baza raportului ANI şi reîntors în funcţie, susţine că totul este în regulă în momentul de faţă şi nu se teme de nimic: "Nu mai am nici o treabă nici cu ANI, nici cu Prefectura, nici cu instanţa. Toată lumea şi-a făcut treaba. Şi ANI, şi prefectul şi instanţa. Eu am alte treburi acum pe cap, de primar. Am o mulţime de lucruri de făcut, foarte mult de muncă. Şi, până la urmă, nu mă dă nimeni afară din ţară. Moare România dacă plec eu de la primărie? Va funcţiona şi fără mine". Şi preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, susţine modificarea Legii ANI. După şedinţa Consiliului Judeţean din 3 octombrie, Constantinescu a fost din nou vehement în declaraţii, susţinând că aleşii locali, descoperiţi ca incompatibili (pe motiv că se află în consiliile de administraţie ale unor societăţi de interes local sau regii - n.r.), nu se vor mai afla în această situaţie: "Directiva europeană nu că dă voie aleşilor locali să participe, ci îi obligă să participe în toate structurile care deservesc interesele cetăţenilor care i-au ales. Sunt de acord cu domnul Antonescu (Crin Antonescu - preşedintele PNL - n.r.) şi am spus-o de mai multe ori. Se vor amnistia administrativ, inclusiv primarii în funcţie, consilierii locali şi şefii de consilii judeţene care sunt în această incompatibilitate. Se anulează, în final, deciziile ANI".

Marius VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367