REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Primarii din judeţ se jură că nu fură: Curtea de Conturi i-a găsit "curaţi ca lacrima"

Primarii din judeţ se jură că nu fură: Curtea de Conturi i-a găsit "curaţi ca lacrima"

Replica API 23 ianuarie 2013 | 00:00 104

Chiar dacă banul e "ochiul dracului",

Chiar dacă banul e "ochiul dracului",

Ce miracol, ce minune! Şefii administraţiilor locale din judeţul Constanţa asigură administrarea localităţilor pe care le conduc în cea mai deplină legalitate! Sau, cel puţin asta vor să ne facă să credem atâta timp cât spun că, în urma controalelor Curţii de Conturi, nu s-au găsit nereguli şi nu au primit amenzi sau mustrări scrise. Sunt "curaţi ca lacrima" sau mint cu neruşinare?! Primarii din judeţul Constanţa au la cherem bugetele publice şi fac ceea ce vor cu ele. Fie că o fac în interesul public, fie că o fac, în unele cazuri, în interesul personal. Tocmai de aceea, o dată la trei ani, inspectorii Curţii de Conturi fac vizite edililor pentru a se pune în temă cu activitatea pe care aceştia o desfăşoară şi pentru a verifica modul în care aceştia cheltuiesc banul public.

Culmea, toţi primarii spun că inspectorii şi-au finalizat anchetele favorabil lor, că nu s-au găsit nereguli, că toate actele sunt bine puse la punct, că nu au nici un fel de discrepanţe, în concluzie totul este lapte şi miere. Ultima oară când inspectorii Curţii de Conturi au călcat pragul Primăriei Oltina a fost acum aproximativ doi ani. În urma controlului, spune primarul Gheorghe Chirciu, aceştia nu au constatat nereguli majore. "Au fost câte observaţii, n-am întocmit nişte comisii pentru inventariere, dar nu a fost grav. Mi-au dat un avertisment şi am rezolvat problema. În rest, nimic grav", a spus Chirciu. În urmă cu câteva luni a fost vizat de control şi Gheorghe Chiriac, de la Mereni. Nici aici nu au probleme. La Istria primarul a fost obligat să recupereze nişte sporuri care le-ar fi acordat angajaţilor. Nimic mai mult. "Am dat în judecată Curtea de Conturi. Şi astăzi ne judecăm. Dar nu mi-au găsit nimci", a spus Ioan Herdean. Tot problema sporurilor şi nimic mai mult s-a depistat şi la Lipniţa. Ultimul control aici a avut loc în luna septembire a anului trecut. Şi la Deleni totul luceşte. Curtea de Conturi nu a avut reproşuri, iar edilul a primit "nota 10" pentru gestiune şi administrare, la fel ca şi Mihalache Neamţu, primarul comunei Rasova. "Totul a fost bine. Eu sunt acolo nu ca să fur, să ajung la puşcărie. Şi la fel şi angajaţii. Am aceeaşi contabilă de 40 de ani, vă daţi seama că ştie ce face. Lucrez cu banii statului şi, ştiţi vorba aia, banii statului sunt ochiul dracului", a spus Neamţu. Curtea de Conturi ni i-a scos pe toţi curaţi, fără abateri privind utilizarea fondurilor, însă, întrebarea este: câţi dintre aceştia stau, cu adevărat, liniştiţi şi pot spune cu mâna pe inimă că nu au făcut măcar o greşeală care i-ar putea costa funcţia sau chiar libertatea?

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614