REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Primarii din județ se laudă că iarna nu-i mai ia pe nepregătite!

Primarii din județ se laudă că iarna nu-i mai ia pe nepregătite!

Victor ROTARU 5 octombrie 2022 | 00:00 1739

Mai puțin de două luni ne mai despart până la debutul sezonului rece, dar primarii din județ se declară pregătiți de orice inconvenient creat de Mama Natură. Cu toate că în ultimii ani, din cauza încălzirii globale, episoadele de vreme severă cu viscol și ninsori abundente nu mai sunt atât de dese, istoria recentă ne arată că mereu suntem luați pe nepregătite de câteva zile de viscol, de parcă este un fenomen meteorologic anormal ninsoarea în perioada iernii.
An de an, precipitațiile căzute sub formă de ninsoare sunt din ce în ce mai puține, atât la nivel național, dar și la nivelul Dobrogei. Chiar și așa, de multe ori, iarna i-a luat pe nepregătită pe aleșii șefi din județ, chiar și din municipiul Constanța. Contactați de către reporterii de la Replica de Constanța, majoritatea primarilor din județ s-au declarat pregătiți, unele localități având rezerve de nisip și sare încă de anul trecut.

Ce dotări au primăriile din județ în vederea venirii ierni

Noi avem serviciul public de salubrizare și avem contract. Are buldoexcavator, are tractor, are remorci. Noi facem cu ai noștri. În cazul în care mai este nevoie, avem colaborare cu fermierii de pe raza comunei care au tractoare cu plug de zăpadă și ne-am descurcat așa. Problema e la drumul județean care se blochează, dar în comună ne descurcăm cu străzile.” a declarat primarul localității Albești, Gheorghe Moldovan.
Gheorghe Moldovan

Stăm foarte bine, și cu materialele și cu tot. Avem noi utilajele comunei și mai apelăm la diverși agenți economici care ne mai sprijină. Avem două buldoescavatoare, un tractor, avem ceva stoc de sare  dar ăl vom mai mării. Avem saci cu nisip, avem motorină. Stăm bine.” a declarat Ionuț Șerbu, primarul localității Ciocârlia.
Ion Șerbu

Stăm foarte bine cu utilajele de deszăpezire. Avem utilajele din dotare, avem buldoescavatorul, avem în față lamă de zăpadă. Am cumpărat 10 tone de nisip, 5 tone de sare și ne descurcăm în regim propriu.” a declarat Dorinela Irimia, primarul localității Saraiu.

Dorinela Irimia

Noi suntem pregătiți. Începând cu toamna anului 2021 avem și un al doilea buldoescavator, e mai greu cu servanții, cu conducătorii că nu prea găsim. Avem tractor cu lama, 2 buldoescavatoare și cu lamă și cupă. Avem material antiderapant, avem motorină, suntem pregătiți. N-ar fi rău să vină o zăpadă frumoasă, pentru că precipitațiile sunt așa cum sunt în Dobrogea, o secetă pedologică persistentă. Chiar dacă ne pune pe noi la treabă, ajută solul recolta.”, a declarat primarul localității Mircea Vodă, George Ionașcu.
George Ionașcu

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De 32 de ani încă mai credeți în minciunile lor ?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102