REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Primarii din nordul judeţului Constanţa, pregătiţi să facă faţă urgiei albe

Primarii din nordul judeţului Constanţa, pregătiţi să facă faţă urgiei albe

Replica API 30 decembrie 2014 | 09:06 206

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod portocaliu pentru nordul judeţului Constanţa de viscol şi ninsori abundente. Sunt primarii pregătiţi să facă urgiei albe? „Suntem pregătiţi, avem utilaje, avem utilaje şi de la agenţi economici, suntem în măsură să ne ajutăm şi vecinii, nu numai pe noi. Avem zăpadă, toată noaptea a plouat torenţial, spre dimineaţă a plouat cu gheaţă, după care s-a aşternut zăpadă. Suntem fără probleme. Avem gravide în evidenţă, bolnavi. Spitalul este bine pus la punct, cu medici capabili să asigure naşteri normale şi prin cezariană”, ne-a declarat Tudor Nădrag. „Este viscol, vânt puternic. Avem un tractor cu cupă, două microbuze cu plinul făcut, 600 de liri motorină, am dat lemne la familii fără posibilităţi. Avem bolnavi de dialize, ne descurcăm. Suntem toţi aici, pe poziţii”, a declarat Gigel Sava, de la Horia. Şi primarul din Gârliciu s-a pregătit să facă faţă urgiei albe. „Avem utilaje, excavatoare, suntem pregătiţi să intervenim”, a spus Constantin Cimpoiaşu. „Nu avem probleme deosebite. Acum sunt la doi brazi, care stăteau să cadă. Suntem cu toții aici, cu drujbe, cu tractor, cu frângii. Azi-noapte doar a plouat. Suntem pregătiți, avem și utilajele primăriei, e în regulă”, a declarat, la rândul său, Gheorghe Murat, primarul din Topalu. Şi primăriţa din Saraiu, Dorinela Irimia a scos pe teren utilajele de deszăpezire. Pentru orice eventualitate, a improvizat în Căminul Cultural un cabinet medical. Un medic va fi disponibil să întâmpine localnicii care acuză probleme medicale.

Cu privire la starea drumurilor judeţene şi comunale din data de 29.12.2014, ora 13.00, Consiliul Judeţean Constanţa a transmis următoarele:

Circulaţia pe drumurile judeţene se desfăşoară în condiţii de iarnă. Carosabilul pe zona Baneasa este acoperit cu polei pe unele tronsoane de drum, ninge viscolit. Carosabilul pe zona Hârşova este acoperit cu gheaţă şi zăpadă, ninge viscolit, vizibilitate redusă, sub 20 de metri, nu se poate acționa momentan. Maşinile şi utilajele din dotarea R.A.J.D.P. Constanţa, echipate cu lamă, freze și material antiderapant acționează în zonele unde condițiile meteo permit și sunt pregătite să acţioneze în zonele unde va fi nevoie. Se supraveghează permanent starea drumurilor prin patrulare. La aceasta oră (n.red. 13.00) pe zona Băneasa se acționează pe următoarele trasee: DJ 391A - Băneasa-Șipote-Furnica; DJ 307 - Șipote-Deleni; 1 unimog cu lamă şi material antiderapant; DJ 391A - Băneasa-Oltina; 1 autobasculantă cu lamă şi material antiderapant

Vremea rea a lăsat mai multe localităţi fără energie electrică

Din cauza condiţiilor meteo extreme au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii Enel Distribuţie Dobrogea. A rămas nealimentată parțial 1 linie electrică aerieană de medie tensiune şi 3 posturi de transformare. În judeţul Tulcea au rămas fără energie localităţile: Jijila, Chilia, Vulturu, Gordova, Băltenii de Jos, Ostrov, Magurele, Dorobanțu, Cirjelari, Parches, Telita şi parțial localitatea Cerna.

A2 a fost închisă, iar manevrele din porturile maritime au fost supendate

Pe Autostrada Bucureşti - Constanţa, la km 45, s-a produs luni dimineaţa, la ora 07.30, un accident în lanţ, pe sensul către Capitală. Un tir a derapat şi a blocat cele două sensuri de mers spre Bucureşti. Pe Austostrada 2 Bucureşti - Constanţa vizibilitatea pe anumite porţiuni a fost sub 10 metri, iar rafalele puternice de vânt au spulberat zăpada de pe câmp şi o aducea pe carosabil, parapeţii nemaiputând face faţă viscolului. De asemenea, pe sensul către Constanţa mai multe maşini s-au ciocnit, maşinile rămânând blocate pe ambele benzi de circulaţie. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunțat că circulaţia pe mai multe drumuri din ţară este restricţionată şi chiar întreruptă. În jurul orelor 8.30, Autostrada A2, Bucureşti-Constanţa, a fost închisă. Rută ocolitoare: DN 3 Bucureşti - Fundulea. Din cauza vântului puternic, în porturile de la Marea Neagră au fostt suspendate manevrele.

Mirela PASCAL, Marius VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218