REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Primarii se declară nemulţumiţi de situaţia sistemului sanitar din România

Primarii se declară nemulţumiţi de situaţia sistemului sanitar din România

Replica API 30 octombrie 2013 | 00:00 185

Zeci de primari din toată ţara au luat parte la şedinţa Consiliului Director al Asociaţiei Oraşelor din România, în cadrul căruia s-au discutat problemele cu care se confruntă administraţiile publice locale. Cea de-a patra şedinţă lărgită a AOR din 2013 a adus în prim-plan salarizarea primarilor comparativ cu responsabilităţile pe care le au potrivit legii, problema incompatibilităţii în care se află unii primari din cauza reglementărilor contradictorii sistemului normativ, precum stabilirea numărului de personal şi alocarea resurselor financiare pentru asistenţii sociali. Faţă de aceste probleme, AOR continuă să caute soluţii, iar totodată primarii prezenţi la şedinţă s-au arătat nemulţumiţi cu privire la desfiinţarea spitalelor, faţă de modificarile legislative din domeniul sănătăţii şi strategia de viitor a Ministerului Sănătăţii.

De asemenea, reprezentanţii Asociaţiei Oraşelor din România speră să fie rezolvată şi problema corecţiilor financiare şi birocraţia excesivă a accesării fondurilor europene care încetinesc îndeplinirea obiectivelor. Discuţiile s-au desfăşurat în prezenţa mai multor reprezentanţi ai administraţiei centrale, precum şi a Ministrului Sănătăţii Eugen Nicolaescu, Ministrul Muncii Mariana Câmpeanu, deputatul Simona Bucura Oprescu, Ministrul Fondurilor Europene Eugen Orlando Teodorovici, deputatul Florin Urcan şi Dorin Ciomag, şef serviciu MDRAP, care au luat la cunoştinţă de dificultăţile întâmpinate de edili, în procesul dezvoltării pe plan local.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367