REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Primăriile din Constanța nu mai fac Târguri de Crăciun, din cauza crizei energetice

Primăriile din Constanța nu mai fac Târguri de Crăciun, din cauza crizei energetice

Valentina CĂMARĂ 30 septembrie 2022 | 00:00 2630

Este o tradiție ca, în fiecare an de sărbători, primăriile să organizeze târguri de Crăciun. După doi ani cu multe restricții, în care oamenii erau obligați să poarte măști, să păstreze distanța unul față de celălalt sau doar cu certificate verzi, românii abia așteaptă să resimtă spiritul sărbătorilor de iarnă pe străzi. Numai că, în contextul actual, cu scumpirile la energie, unitățile administrativ teritoriale, cel puțin din Constanța,  se gândesc de două ori dacă să mai organizeze astfel de festivități.   

Anual, se organizează Târguri de Crăciun în toată țara, în general în orașele și comunele mai mari, inclusiv în localitățile din Constanța.


Primăriile împodobesc localitățile cu lumini și diferite spectacole de divertisment pentru ca sărbătorile de iarnă să aducă bucurie prin obiceiuri, datini și tradiții în sufletele oamenilor, și organizau concerte în ton cu perioada.
Iată că scandalul din energie și prețurile excesiv de mari ar putea să-i facă pe unii primari să întrerupă tradiția, cel puțin anul acesta.

Primăria din Peștera aprinde luminițe de Crăciun

Primărița din Peștera, Nicoleta Vrabie, spune că facturile la energie nu o va opri să aducă bucurie în sufletele sătenilor, însă… cu economie.

Nicoleta Vrabie

Voi organiza Târgul de Crăciun prin împodobirea parcului de sărbătoare cu lumini sub diferite forme specifice Crăciunului, pentru că e păcat să nu folosim toate accesoriile pe care le avem în dotare, fiind achiziționate de foști primari în trecut. Nu se vor organiza spectacole sau alte forme de divertisment. Aprinderea luminițelor de Crăciun va fi făcută în jurul zilei de 6 decembrie, până după Sfântul Ion”, ne-a declarat Nicoleta Vrabie. ”Odată cu noile scumpiri la energia electrică se vor lua anumite măsuri in timpul târgului, de achiziționare a unui comutator pentru oprirea automată a luminițelor la ora 00:00. Va fi deschis publicului atât timp cât este vizitat”, a mai completat Vrabie, precizând, totodată, că anul trecut investit un buget de 20.000 lei pentru luminițele de Crăciun.

Primăria din Agigea, indecisă la capitolul luminilor de Crăciun

La Agigea, primarul Cristian Cîrjaliu ne-a declarat că vrea, mai întâi, să afle cuantumul facturilor la energie, urmând, să ia, ulterior, o decizie.

Vreau să mă asigur de facturile la energie electrică, din cauza faptului că acestea au crescut substanțial. Momentan, nu am luat nicio decizie din pricina situației destul de sensibile la nivelul Consiliului Local fiind dizolvat de un an de zile având în vedere acest lucru au dificultăți financiare”, a spus Cîrjaliu.

Primăria din Eforie nu aprinde luminile de Crăciun

Nici la Eforie nu vor fi luminițe de Crăciun. ”Nu organizez. Sunt în ședință, nu pot vorbi”, a spus Robert Șerban. 

Se aprind luminile de Crăciun la Saraiu

Și primăria din Saraiu, Dorinela Irimia, este îngrijorată. ” Sunt îngrijorată cu privire la cheltuielile publice care vor fi în următoarea perioadă, fiind prioritară funcționarea și implementarea proiectelor aflate în derulare. Dacă există posibilitatea, ne gândim exclusiv la copii, pentru stimularea lor, pentru fericirea lor prin colindele specifice și cadourile primite de la Moș Crăciun”.

Nici la Constanța nu se știe dacă vom avea târg de Crăciun

Și Primăria Constanța este indecisă cu privire la organizarea Târgului. Deși, în urmă cu ceva timp, administrația locală lansase licitația în vederea achiziției firmei care să se ocupe de acest serviciu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu mai puteti voi ca n-aveti targuri de craciun!
0
2
In romania e sport national, erau umflate oricum preturile, ce sati povestesc, consuma, huuo
1
0
Hai nu zau. Criza energetica? Eu am o intrebare: ce consum de curent are baza de la mihail kogalniceanu?
6
4
oile trezirea ! cat consuma ledurile de la becurile de Craciun ? ha sa fim seriosi. aici e altceva la mijloc. vor sa distruga traditiile stramosesti ale natiunilor. ordine de la ue mue . ce criza energetica ? minciuni pt cei spalati pe creier. facturile supraumflate sunt impuse de ue. trezirea oile !!! vaxxi, clima, lacuste, energie, ....chiar nu pricepeti ???
7
5
Cică criza :))
4
2
Lucrurile sunt un pic mai profunde. E directiva UE sa nu se mai faca manifestari de nici un fel, in perioada sarbatorilor traditionale, pentru ca tot ce este specific si traditional trebuie sa dispara. Din pacate ramanem doar cu Neversea si Untold...si alte concerte internationale...
13
4
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614