rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 26 februarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Să fie acolo, să nu se spună că nu sunt!

Primăriile din judeţul Constanţa fac mişto de cetăţeni: au site-uri „de umplutură”

Primăriile sunt obligate, de mai mulţi ani, să aibă un site web pe care să publice toate informaţiile de interes public din comunitate şi să înştiinţeze cetăţenii cu privire la activităţile desfăşurate de aleşii locali. Dar poate unul din cele mai importante aspecte este faptul că prin aceste site-uri, alegătorii ar trebui înştiinţaţi cu privire la modul de administrare şi cheltuire al banilor publici.

Toate bune şi frumoase, dar numai de umplutură: site-urile nu conţin declaraţii de avere, nu conţin chletuielile efectuate de administraţie ori proiecte! În continuare, veţi afla care sunt obligaţiile privind site-urile primăriilor, ce trebuie să conţină ele, dar şi câteva exemple de site-uri care fie nu au toate informaţiile afişate, fie... sunt bătaie de joc la adresa contribuabilului!

Fundaţia Freedom House, cu sprijinul Agenţiei de Strategii Guvernamentale şi în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Informaticienilor din Administraţia Publică şi Asociaţia eRomania Gateway au derulat acum mai mulţi ani programul „Legislaţie şi Transparenţă Electronică” prin care s-a dorit creşterea accesului la informaţiile de interes public, astfel încât cetăţenii unei localităţi să cunoască amănunţit modul în care autorităţile publice îşi desfăşoară activitatea şi capacitatea acestora de a gestiona anumite probleme ale comunităţii. De asemenea, un aspect important îl constituie informaţiile despre modul în care sunt administraţi şi cheltuiţi banii publici.

Ce nu trebuie să lipsească de pe site-urile primăriilor

Aşa se face că orice site web al Unităţilor Administrativ Teritoriale trebuie să conţină informaţii publice obligatorii cu aplicabilitate generală, mai exact: declaraţiile de avereale demnitarilor aleşi la început şi la sfârşit de mandat, declaraţiile de avere ale funcţionarilor publici (care trebuie actualizate la fiecare 4 ani), declaraţii de avere ale candidaţilor la alegerile locale şi parlamentare, licitaţiile electronice, încasarea prin mijloace electronice a impozitelor şi taxelor locale, regulamentul de organizare al instituţiei, organigrama, numele şi prenumele persoanei responsabile cu informaţiile publice, denumirea şi datele de contact ale instituţiei, sursele financiare, bugetul, bilantul contabil, documente de interes pubic, informaţii de interes public din oficiu în limba minorităţii majoritare, formulare de cerere informaţii de interes public şi pentru reclamaţie administrativă, proiectele actelor normative cu tot cu expunerea de motive şi textul complet al proiectelor, anunţurile privind şedinţele publice cu tot cu ordinea de zi şi minuta acesteia, raport anual de transparenţă, lista contribuabililor persoane juridice cu obligaţii restante, lista persoanelor care nu depun declaraţii de interese, anunţuri privind achiziţiile publice, anunţuri privind concursurile pentru posturi vacante în cadrul instituţiei.

Buletinul informativ anual şi Raportul anual de activitate nu trebuie să apară oblitatoriu pe site-ul web, dar iniţiatorii proiectului au considerat de bun simţ ca aceste date să fie făcute publice atât pentru vizitatorii electronici cât şi în sensul diminuării costurilor de copiere - tipărire în condiţiile cererii de informaţii publice pe această temă.

Primăriile sunt obligate să respecte legile

Altfel spus, acest program nu presupune altceva decât respectarea mai multor legi referitoare la informaţiile de interes public şi nu numai. Câteva exemple sunt Legea 544/12/10/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public; Legea 115 din 16/10/1996 privind declararea şi controlul averii demnitarilor, magistraţilor, a unor persoane cu funcţii de conducere şi de control şi a funcţionarilor publici, cu modificările şi completările aduse de Legea 161 din 19/04/ 2003, Ordonanţa de Urgenţă 24 din 21/04/2004, Ordonanţa de Urgenţă 14 din 3/03/2005; Legea 52 din 21/01/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică etc.

Primăriile ”fruntașe” din județ vs primăriile codașe

Multe primării din județ și-au făcut site-uri web mai mult de ochii lumii, pentru a fi în legalitate, doar că nu i-a mai interesat și actualizarea acestor site-uri. Că doar, cine mai are bani de dat și firmelor specializate în IT pentru mentenanță. Vă prezentăm mai jos lista principalelor primării din județ care s-au făcut de râs prin faptul că nu au fost capabili să administreze nici măcar o platformă web, și a celor câteva care corespund cât de cât normelor legale.

Site-ul Primăriei Constanța este, într-adevăr, unul din cele mai actualizate și puse la punct site-uri web ale primăriilor din județ. Acesta conține date legate de declarațiile de avere ale angajaților, anunțuri publice, rapoarte de activitate anuale, înștiințări privind ședințele de consiliu local, informații privind evenimentele curente organizate de administrația locală, proiectele avute în vedere de primărie, acte necesare pentru diferite tipuri de solicitări, lista persoanelor de contact și numerele de telefon de la diferitele servicii din cadrul primăriei, programul de audiențe, harta orașului, lista cu dezbaterile publice, informații privind achizițiile publice, date de contact, precum și adresele sediilor primăriilor, organigrama, regulamentul de funcționare al serviciilor din subordinea UAT etc.

Însă la capitolul declarații de avere, ultimele postări sunt de pe vremea aceasta, dar de anul trecut. Spre exemplu, ultima declarație de avere a lui Decebal Făgăfău este cea din luna iunie 2015. De asemenea, administrația locală anunța începerea lucrărilor la locurile de joacă din Constanța pe 1 mai anul trecut, dar bineînțeles că acest lucru nu s-a realizat la data estimată de autorități. În schimb, planul părea foarte bine pus la punct pe site-ul web.

Primăria Murfatlar este și ea destul de bine pusă la punct în privința site-ului web, acesta conținând date de contact, programul de audiențe, anunțuri publice, proiectele realizate, proiectele aflate în curs de desfășurare, proiectele de viitor, organigrama, declarațiile de avere și interese, date privind bugetul local, rapoarte de activitate ale poliției locale, hotărâri ale Consiliului Local, știri, adrese utile, programul de lucru cu publicu, însă la capitolul sport și cultură, calendarul activităților nu este tocmai actualizat, ultimul program afișat fiind cel din 2015.

De asemenea, ca în cazul site-ului Primăriei Constanța, ultima dată când au fost afișate declarațiile de avere și interes ale primarului și funcționarilor publice a fost în 2015, iar ultimul raport de activitate datează din 2014. În schimb, la secțiunea urbanism, cetățenii pot găsi toate documentele necesare obținerii diverselor avize și autorizații. Acest lucru este valabil și pentru secțiunile de stare civilă și evidența persoanelor. Pe de altă parte, ultimul raport de activitate al poliției locale este din 2012, iar acela privind accesul la informațiile de interes public este din 2013.

Site-ul Primăriei Eforie este de departe cel mai dubios și care ridică cele mai multe semne de întrebare întrucât la anumite secțiuni, singurele documente postate sunt din acest an și nimic mai mult. Dacă până de curând, site-ul UAT Eforie era constituit doar din câteva povești nemuritoare despre istoria și clima localității, acum acesta conține aparent, majoritatea informațiilor de interes public la care oricare cetățean ar trebui să aibă acces. Astfel, ultimele anunțuri privind achizițiile publice sunt postate din anul 2015; la secțiunea ajutor social, rubricile sunt acolo doar de formă, pentru că la un simplu click, cetățeanul se lovește de propoziția : ”nothing found”.

Același lucru este valabil și pentru secțiunile indemnizația și concediul pentru creșterea copilului, ajutorul pentru încălzirea locuinței, alocația de stat, alocația pentru susținerea familiei, asistent personal și indemnizație pentru persoanele cu handicap. Adică cererile tip și actele necesare cetățenilor în domenii vitale nu sunt disponibile! Ultimele atribuții ale primarului sunt consemnate în 2014, iar declarațiile de avere ale funcționarilor publici sunt doar acelea din 2016.

Și unde mai pui că declarația de avere și interese a primarului Brăiloiu lipsește cu desăvârșire? Singurele postări actualizate sunt acelea referitoare la Rezultatele la proba scrisă a concursului pentru ocuparea a două posturi vacante de referent grad II la Centrele Naționale de Informare Turistică șamd. Adică situația acestui site web nu s-a schimbat prea mult: sunt postate în continuare o mulțime de lucruri inutile care sunt aruncate acolo la voia întâmplării și probabil, doar din cauză că ne aflăm în campanie electorală.

Primăria Tuzla are un site în care, pe lângă faptul că e inestetic, este foarte ușor să te pierzi în acea pagină scurtă, micuță, în care sunt înghesuite tot felul de informații irelevante pentru activitatea administrației locale. Rubrica de anunțuri este actualizată, pe când ultimele comunicate de presă sunt postate în 2011. Primarul, viceprimarul și consilierii locali sunt niște simple funcții în dreptul cărora nu apare nici un fel de declarație de avere sau interese.

Același lucru este valabil și pentru compartimentele și serviciile primăriei, care sunt doar consemnate în liste seci, fără a arăta care sunt îndatoririle fiecăruia sau activitățile recente întreprinse de angajați. Doar hotărârile de Consiliu Local sunt cât de cât actualizate, însă ultimul convocator apare din 2015. Dubios este și faptul că bugetele locale și obiectivele de investiții publicate sunt doar acelea pentru 2015 și 2016 , iar taxele și impozitele stabilite de Consiliul Local sunt consemnate doar pentru anii 2014, 2015 și 2016.

Site-ul Primăriei Limanu ne prezintă frumos lista consilierilor locali și partidul din care face parte fiecare, dar nu și declarațiile de avere și interese ale acestora, iar hotărârile lor sunt doar cele consemnate în 2014. Nici declarația de avere a primarului Nicolae Iustin Urdea nu apare pe nicăieri. Singurul lucru pe care cetățenii din limanu îl pot afla despre aceste de pe site este doar... numele. Același lucru este valabil și pentru viceprimarul Marius Dumitru. Rubrica de evenimente este poate una dintre cele mai sărăcăcioase, fiind postate anunțuri din 2012 și alte 2-3 din anii anteriori. Altfel spus, cetățenii sunt nevoiți să afle noutățile în stilul vechii piețe Agora?

Rubrica de alegeri se pare ca a prezentat ceva mai mult interes, întrucât sunt prezente articole referitoare la alegerile locale și parlamentare din 2016, 2012, 2014, dar atât. În rest, pe lângă anuțuri care au fost ultima dată actualizate în 2013, restul documentelor și informațiilor importante sunt date de ”arhivă”, iar alte date, de pildă cele referitoare la taxele și impozitele locale pot fi accesate doar după ce au fost introduse numele de utilizator și parola. Ultimele certificate de urbanism și autorizații de construire sunt acelea din 2015, iar datele privind administrarea domeniilor publice și private și cele referitoare la proiecte sunt tot date de arhivă.

Pe site-ul Primăriei Negru Vodă, singurele informații de interes public sunt declarațiile de avere din 2010. Ultimele hotărâri de Consiliu Local publicate sunt cele din 2015, iar rubricile de anunțuri și licitații nici măcar nu pot fi accesate. Acestea fiind spuse, în afară de toate informațiile anterior menționate, care oricum sunt puse acolo de umplutură, site-ul Negru Vodă nu mai prezintă nici un alt fel de informații de interes public. Asta dacă nu cumva cetățenii din localitate sunt interesați să afle cine sunt cetățenii de onoare, organigrama și coordonatele localității.

Primăria Băneasa are și ea un site de mai mare râsul, pe care sunt publicate doar o secțiune privind alegerile locale din acest an, strategia de dezvoltare 2013-2018, planul de apărare împotriva inundațiilor, înghețurilor și poluărilor accidentale pentru perioada 2014-2017. Ultimele proiecte de hotărâri publicate ale Consiliului Local sunt acelea de anul trecut, iar lista ”proiectelor realizate” conține doar 11 puncte ”scurte și la obiect”, dar nu cuprinde și detalii esențiale precum data inițierii și a finalizării, bugetul alocat acestora, firmele cu care s-au realizat anumite construcții etc.

Site-ul Primăriei Năvodari este destul de actualizat din punctul de vedere al anunțurilor și evenimentelor postate. De asemenea, se pot găsi și informații despre actele necesare adopției câinilor, pentru alocatia de stat, pentru indemnizația de creștere a copilului, dispoziții de curator pentru persoane majore cu hadicap, acte necesare pentru tutela minorului, actele necesare întocmirii dosarului pentru atribuirea în proprietate a terenului aferent locuinței,lista funcționarilor din biroul juridic etc. Și compartimentele agricol și de urbanism sunt bine puse la punct în ceea ce pivește publicarea documentelor necesare diferitelor demersuri pe care cetățeanul este nevoit să le facă.

Desigur că la secțiunea proiecte realizate sunt înșirate o serie nesfârșită de proiecte realizate de primarul acum întemnițat, Nicolae Matei. La capitolul comunicate de presă, ultimul anunț este postat în luna ianuarie a acestui an. La secțiunea declarații de avere apar cele ale viceprimarului Florin Chelaru și a câtorva consilieri locali, la fel și declarațiile de avere și de interese ale lui Matei pentru anul 2015.

Acestea sunt, în linii mari, site-urile web ale primăriilor din județ, dintre care o mare parte există pe internet doar de ochii lumii sau de dragul campaniei electorale. Altfel spus, majoritatea edililor localităților din județ prezintă un dezinteres total față de actualizarea acestor site-uri, darămite de postarea informațiilor relevante pentru cetățenii care până la urmă, i-au pus în funcția în care stau atât de confortabil.

Geanina DRĂGOI

luni, 6 iunie 20162517
Comentarii

00nartip(6 iun 09:28)
Primaria Medgidia precum si Politia Locala au Site precum o gazeta de perete comunista...ei paseaza,ei centreaza.ei daucu capul.Numai ei si ai lor pot scrie cevaacolo si nu poti primi decat informatiile pecare le dau ei.Nimic conform dreptului la informative publica.Rusinea lumii.
01Haisavazicuna(6 iun 03:52)
Ce te miri ca judetul e asa cum e sa vezi la sate ca actuali primari nu au nici localitatea reala in facebook site pt primarie nici atat nu a dat nici un comunicat pt cine este candidat nici ca a invins poate al identificati voi pt ca e din judetul vostru..bafta.
mai mult...Replica
26 feb 00:00ReplicaStudent la Facultatea de Poliţie Locală prins cu droguri la Constanța!

Oamenii legii desfăşoară multe campanii de conştientizare asupra riscurilor pe fondul consumului de droguri. Dar ce...776

26 feb 00:26ReplicaO zilieră din Constanța, credite bancare cu acte FALSE: avea foaie matricolă de la ANR684
26 feb 00:10ReplicaAndrei Bodean, procurorul DNA care a pus TUNURILE pe BARONI!1143
26 feb 00:00ReplicaAfaceristul constănțean Alexe, DAT pe mâna PROCURORILOR: și-a amenajat parcare pe terenul Primăriei

Afaceristul constănțean Alexe Stelian, ce deține localul situat pe bulevardul Aurel Vlaicu nr 125, Grand Imperial...1458

26 feb 23:52ReplicaASISTAȚII SOCIAL din HENRI COANDĂ ar putea rămâne fără case din cauza LIMUZINELOR de la scară!513
26 feb 00:00ReplicaHotelul Balcan, SCOS la vânzare pe internet cu un MILION de EURO!343
26 feb 00:00ReplicaHOȚII au DAT LOVITURA pe Mangaliei: BMW, lăsat pe BUTUCI!

În Constanţa, un nou val de infracţiuni loveşte parcările oraşului nostru, de data asta hoţii devenind, sub...521

26 feb 00:00ReplicaTinerii Social Democrați, CAMPANIE în licee! A intervenit generalul Inspectoratului Școlar306
26 feb 00:00ReplicaPARCHEZI în fața bisericii de la Casa de Cultură? S-ar putea să-ți găsești mașina lovită!403
26 feb 00:00ReplicaConstănțenii întorși din Italia NU știu ce să facă: au sunat la Replica!

Constănțenii întorși din Italia zilele acestea au intrat în panică! Zeci de sesizări au fost făcute numai către...421

26 feb 00:00ReplicaNava scufundată în portul Midia a fost adusă la cheu!377
26 feb 00:00ReplicaCursurile de la Ovidius se desfășoară cu... TENCUIALA CĂZUTĂ!204
Vremea
4.4°4.4° - 8° miercuri, 26 februarie 2020
ConstanțaUmiditate: 68%
Vânt: 4.06 m/s
Presiune: 1004 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
26 feb 00:00SportNapoli - Barcelona 1-1. Mertens a devenit cel mai bun marcator din istoria italienilor

La primul meci din carieră în Champions League, Quique Setien, antrenorul Barcelonei, a avut parte de o partidă...140

26 feb 00:00SportChelsea - Bayern 0-3. Gnabry, în istorie cu recorduri fantastice, Lewandowski a strălucit şi el

Bayern Munchen i-a predat o adevărată lecţie de fotbal lui Chelsea, pe care a învins-o chiar pe Stamford Bridge,...142

26 feb 23:50SportProgramul sferturilor de finală din Cupa României a fost stabilit

Cupa României revine la începutul lunii martie, cu duelurile din sferturile de finală. Partidele se dispută într-o...170

26 feb 00:00SportItalianul Fabio Fognini, cap de serie nr. 4, eliminat la Dubai (ATP)

Jucătorul italian de tenis Fabio Fognini, locul 11 mondial şi favorit nr. 4, a fost eliminat marţi în primul tur al...129

Local
25 feb 00:07LocalUn șofer CERTAT cu LEGEA și-a DAT foc la MAȘINĂ în fața Poliției Rutiere din Constanța!

Polițiștii din cadrul Secției 4, marți, în jurul orei 13.15, au fost sesizați cu privire la faptul că pe...1903

26 feb 00:00LocalCerșetorii din Constanța, în atenția polițiștilor locali

Polițiștii locali acționează în mod constant atât în sensul prevenirii acesteia, cât şi în sensul diminuării...229

26 feb 00:00LocalInvestiții de peste 1 milion de euro la Școala Gimnazială nr.38!

Primarul municipiului Constanța, domnul Decebal Făgădău și directorul general al Agenției pentru Dezvoltare...1205

26 feb 00:00LocalAutocar sosit din Turcia, verificat la intrare în Constanța!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au descoperit zeci de perechi de...137

26 feb 00:00LocalMuzeul de Artă Populară Constanța devine destinația iubitorilor de handmade

Joi se dă startul Târgului de Mărțișoare, care se va desfășura pe platoul din fața instituției, în perioada 27...156

26 feb 00:00LocalPavilionul comandamentului I.J.J. Constanța, MODERNIZAT cu fonduri europene

Inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, locotenent colonel Ferencz Daniel Mihai, marți,...172

26 feb 00:00LocalMARFĂ CONTRAFĂCUTĂ din CHINA, în portul Constanța!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii...273

26 feb 11:07LocalMai multe zone din Constanța, în plin proces de modernizare

Conform graficului de lucru, în această săptămână, continuă procesul de modernizare a traseelor pietonale pe...144

26 feb 00:00LocalPrimăria Hârșova face angajări. Se caută mediator sanitar

Au cunoștințe în domenii medicale? Primăria Hârșova organizează concurs pentru ocuparea unui post contractual...192

25 feb 00:00LocalExpiră termenul pentru depunerea dosarelor pentru locuințele ANL, la Cernavodă

Primăria orașului Cernavoda a anunțat, încă de luna trecută, că, în perioada perioada 28 ianuarie -28 februarie...340

Politică
26 feb 00:00PoliticăKlaus Iohannis a anunțat programul consultărilor pentru un nou premier

În temeiul prevederilor art. 85 alin. (1) şi ale art. 103 alin. (1) din Constituția României, Klaus Iohannis a...122

26 feb 00:00PoliticăBarna: Propunerea Alianţei USR PLUS pentru funcţia de premier este Dacian Cioloş

Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Dan Barna, a precizat că reprezentanţii Uniunii vor participa miercuri...118

26 feb 00:00PoliticăTurcan, despre formarea unei majorităţi parlamentare: Nu vom negocia nimic cu PSD

Vicepremierul interimar Raluca Turcan afirmă că PNL nu va negocia nimic cu PSD în privinţa formării unei...130

26 feb 00:00PoliticăPonta: Pro România va vota un premier care nu aparţine niciunui partid

Pro România va vota un premier care nu aparţine niciunui partid, a anunţat, marţi, liderul formaţiunii, Victor...129

26 feb 00:00PoliticăTomac, despre consultările cu Iohannis: Vom merge cu un mandat clar, de a crea o majoritate cât mai rapid

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat marţi că va merge la consultările de la Cotroceni cu un mandat clar, acela...123

26 feb 00:00PoliticăIohannis: Am convocat consultări cu partidele parlamentare pentru miercuri

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, miercuri, partidele şi formaţiunile parlamentare la consultări după ce a...126

26 feb 00:00PoliticăALDE: Protocol de colaborare cu Partidul Neoliberal; finalizarea procedurilor va consta într-o fuziune prin absorbţie

ALDE a agreat, marţi, un protocol de colaborare cu Partidul Neoliberal, condus de Cătălin Beciu, ce are ca scop...118

26 feb 00:00PoliticăIohannis: Ludovic Orban şi-a depus mandatul de prim-ministru desemnat; am acceptat

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că Ludovic Orban şi-a depus mandatul de prim-ministru desemnat şi că...145

26 feb 00:00PoliticăDircă (USR) cere ANPC să combată practicile abuzive în comercializarea măştilor sanitare

Senatorul USR George Dircă îi cere preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Eduardt...114

26 feb 00:00PoliticăIon Ştefan: Unii parlamentarii PSD se opun anticipatelor pentru că nu o să mai beneficieze de pensii speciale

Ministrul interimar al Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, a susţinut, marţi, la Alba...121

Monden
26 feb 00:00MondenAndreea Bălan divorțează. Viciile soțului George Burcea, adevăratul motiv al despărțirii

Problemele grave din cuplul Andreea Bălan - George Burcea au ieșit la iveală și par să confirme iminentul divorț....151

26 feb 00:00MondenIrina Loghin, sărbătorită ca o regină, la Constanța. Surprizele de pe scenă au copleșit-o!

O petrecere demnă de o regină, așa cum este supranumită binecunoscuta interpretă de muzică populară Irina Loghin!...137

26 feb 20:46MondenSoțul Andreei Bălan, prins drogat la volan. Testat de polițiști, George Burcea a ieșit pozitiv la cocaină

Andreea Bălan (35 de ani) trece prin momente cumplite. Asta după ce soțul ei, George Burcea (32 de ani), s-a ales...141

26 feb 00:00MondenAnamaria Prodan, sexy, pe tocuri de 15 cm. Cum a reacționat când fanii au rugat-o să stea la poze

Anamaria Prodan are, la 47 de ani, o siluetă de invidiat, păstrată cu sport şi dietă. Gazda reality-show-ului...147

26 feb 00:00MondenPlacido Domingo şi-a recunoscut faptele de hărţuire sexuală. Le-a cerut scuze celor 27 de femei agresate

Placido Domingo, în vârstă de 79 de ani, a fost găsit vinovat de hărţuire sexuală în urma unei investigaţii...116

26 feb 00:00MondenHarvey Weinstein, transportat la un spital newyorkez din cauza unor palpitaţii cardiace

Producătorul de film Harvey Weinstein, găsit vinovat luni în instanţă pentru comiterea a două infracţiuni...123

26 feb 00:00MondenFilmările la următorul lungmetraj din seria 'Mission: Impossible', întrerupte din cauza coronavirusului din Italia

Producţia următorului film din saga "Mission: Impossible", cu actorul american Tom Cruise în rolul principal, a fost...117

26 feb 00:00MondenActriţa Elisabeth Moss a impresionat pe covorul roşu la premiera noului său film, 'The Invisible Man'

Actriţa Elisabeth Moss, protagonista filmului "The Invisible Man", nu a trecut neobservată, contrar personajului...119

26 feb 00:00MondenŞase fotografii din circa 74.000, în finala competiţiei World Press Photo of the Year

Protestele de stradă, războiul şi drama refugiaţilor se numără printre subiectele abordate de nominalizaţii la...119

25 feb 00:00MondenCizmele Adelinei Pestrițu costă cât o mașină și cântăresc 7 kg. Vedeta, senzație la Milano în ținută de 13.000 de euro

Adelina Pestrițu continuă parcursul ascendent ca influencer și reușește să bifeze contracte dintre cele mai...767

Mapamond
26 feb 00:00MapamondMichel Barnier: UE nu va încheia „cu orice preţ“ un acord post-Brexit cu Londra

Negociatorul şef al UE Michel Barnier a avertizat marţi că Uniunea nu va încheia ''cu orice preţ'' un acord...128

26 feb 00:00MapamondConducerea creştin-democraţilor germani vrea ca Angela Merkel să rămână cancelar până la sfârşitul mandatului

Conducerea Uniunii Creştin-Democrate din Germania vrea ca Angela Merkel să rămână în funcţia de cancelar până...127

26 feb 00:00MapamondA murit fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak, la 91 de ani

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak a decedat, la vârsta de 91 de ani, la câteva săptămâni după ce fusese...133

26 feb 00:00MapamondCoronavirus - Numărul cazurilor de contaminare în Italia a crescut la 322; 10 persoane au murit

Numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus depistate în Italia a crescut la 322, iar dintre acestea...115

26 feb 00:00MapamondUngaria suspendă compensaţiile pentru deţinuţii din penitenciarele supraaglomerate

Printr-o lege adoptată marţi de Parlament, Ungaria a suspendat procesele intentate statului de deţinuţii care...116

26 feb 00:00MapamondPoliticieni britanici au închis ochii la abuzuri sexuale comise asupra unor minori de colegi ai lor

Politicieni britanici au închis ochii la abuzuri sexuale comise asupra unor minori de colegi de-ai lor şi au...118

26 feb 00:00MapamondGermania: 52 de răniţi, printre care 18 copii, după ce o maşină a intrat luni în mulţime la o paradă de carnaval

Numărul persoanelor rănite după ce o maşină a intrat în mulţime luni la o paradă de carnaval în oraşul german...118

26 feb 00:00MapamondConfruntări în insulele greceşti Lesbos şi Chios pe fondul controversei asupra noilor tabere pentru migranţi

Confruntări au avut loc marţi între sute de locuitori din insulele Lesbos şi Chios şi forţele anti-revoltă din...124

26 feb 00:00MapamondItalia a declanşat o investigaţie asupra preţurilor astronomice ale măştilor medicale după izbucnirea epidemiei

Autorităţile italiene au declanşat o investigaţie asupra preţurilor pentru măşti medicale şi geluri...115

26 feb 00:00MapamondCoronavirus: Elveţia confirmă primul caz, iar Spania raportează o nouă îmbolnăvire

Elveţia a confirmat primul caz de coronavirus (Covid-19) pe teritoriul său, a anunţat marţi Biroul Federal pentru...126

Sănătate
26 feb 00:00SănătateÎn plină epidemie de coronavirus, Consiliul Concurenței anchetează scumpirea măștilor medicale

Consiliul Concurenţei investighează comportamentul companiilor care comercializează produse şi echipamente de...112

26 feb 00:00SănătateRaed Arafat face anunțul mult așteptat de români: Când am putea avea un vaccin pentru coronavirus

Anul viitor este posibil să existe un vaccin pentru coronavirus, iar atunci efectul acestuia va începe să scadă, a...127

26 feb 00:00SănătateADRFR: Farmaciile dispun de un stoc minimal pentru cererile curente de măşti de protecţie, fără posibilitatea de a suplimenta

Asociaţia Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR) susţine că, în momentul de faţă,...113

26 feb 00:00SănătateCancer360 – platforma online de suport pentru pacienții cu cancer

Să afli un diagnostic de cancer poate fi o veste tulburătoare. Cu toții avem un prieten, un coleg sau o rudă care a...123

26 feb 00:00SănătateÎn plină epidemie de coronavirus, Consiliul Concurenței anchetează scumpirea măștilor medicale

Consiliul Concurenţei investighează comportamentul companiilor care comercializează produse şi echipamente de...107

26 feb 17:01SănătateLipsa de OMENIE nu are LIMITE la români: măștile medicinale se vând, pe internet, la prețuri exorbitante/ In Italia, procurorii fac ANCHETĂ

Când vine vorba de greutățile semenilor lor, românii nu au nicio jenă să profite fără milă. Pe modelul...253

26 feb 17:01SănătateCoronavirusul s-a extins în sudul Italiei: A fost raportat primul caz la Palermo, în Sicilia

Autorităţile italiene au informat marţi despre primul caz de coronavirus înregistrat în sudul ţării, la o femeie...334

26 feb 17:01SănătateAdrian Streinu-Cercel: Copiii sunt mai puţin expuşi la coronavirus; atacă în special persoanele în vârstă

Managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a declarat, luni seară, că...419

26 feb 17:01SănătatePlan de măsuri pentru prevenirea răspândirii infecției cu Coronavirus, la Tulcea

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Tulcea au aprobat în data de 24 februarie a.c., “Planul...519

26 feb 17:02SănătateCare sunt cele 10 sfaturi ale Ministerului Sănătății, pentru a ne feri de coronavirus

Ministerul Sănătății a publicat, pe site-ul instituției, o listă cu 10 sfaturi principale care trebuie urmate de...396