REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Primarul ALES al Constanței, Vergil CHIȚAC, cheamă CURTEA de CONTURI la primărie

Primarul ALES al Constanței, Vergil CHIȚAC, cheamă CURTEA de CONTURI la primărie

Replica API 30 septembrie 2020 | 11:00 6302

Primarul ales al Constanței, Vergil Chițac, încă senator în Parlamentul României, și-a anunțat prioritățile imediat următoare la primărie. Acesta a precizat că va chema Curtea de Conturi pentru a verificara legalitatea cheltuirii banului public.

”Dragi constănțeni, peste câteva zile ne intrăm în drepturi. În mandatul meu, vă voi prezenta transparent toată activitatea de la Primărie și voi explica fiecare acțiune și fiecare gest pe care le voi face în calitate de primar. Îmi doresc să existe dialog permanent și să nu planeze nici cea mai mică suspiciune asupra corectitudinii activității mele”, a spus Chițac.

Lucrurile pe care le va face imediat ce preia mandatul în mod oficial

1. Cer rapoarte de lucru de la toate direcțiile și instituțiile subordonate, care să îmi prezinte problemele pe termen scurt și planul de acțiuni pe termen lung;

2. Fac analiza bugetului de venituri și cheltuieli al Primăriei pentru a ști exact cum stăm și cum putem îmbunătăți situația;

3. Iau legătura cu toți furnizorii de utilități (apă, canalizare, căldură, gaze, electricitate) pentru a vedea care e situația înaintea iernii și a nu ne trezi cu surprize neplăcute;

4. Nu în ultimul rând, chem Curtea de Conturi. Voi verifica cu exactitate legalitatea cheltuirii banului public până în acest moment și a contractelor aflate în derulare.

O altă problemă o reprezintă șefii din Direcții care sunt numiți politic și care nu performează. Vă garantez că reformăm administrația și modul în care vom face management la Primărie. Și începem de sus, de la top-management, unde sunt probleme foarte mari.

”Va fi mult de lucru și voi întâmpina probleme numeroase, sunt perfect conștient de acest lucru. Dar cunosc administrație și procesele de lucru. Sunt convins că împreună vom transforma Primăria și vom performa pentru binele Constanței”, a conchis edilul.

Reamintim că Vergil Chițac este senator în Parlamentul României urmând să-și de-a demisia din funcție pentru a prelua mandatul de primar al Constanței.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe Mangerul Badescu de la ambulanta cand il dati jos? Sa se duca dracu si el si nevasta si clica de idioti care il pupa in cur Dorcea Ruse Calaresiu Pisica Modjes Iacob Radu ingineru cocosat.
0
0
sa verifice compartimentul achizitii si avizele sefilor de departament si ale juristilor
2
0
la predarea unui mandat de primarie Curtea de conturi este obligata sa vina in control, asa ca nu domnul primar ales cheama curtea de conturi ci vine ei singuri. Principiile de evaluare sunt stabilite conform metodologiei, nu dupa cum doreste noua conducere, se vor verifica conformitatea cheltuielilor precum si deciziile administrative luate la nivelul directiilor. Totusi, absolut toate directiile ca si primaria au un consiliu administrativ care ia deciziile de impact, directorii de directii sunt precum primarul, se asigura ca intreprinderile functioneaza in conditii bune.
2
1
TE ROG SA CHEMI CURTEA DE CONTURI SI LA ANUL PE VREMEA ASTA !! CE ZICI ??
6
2
GALBEJITULE
5
5
DLE PRIMAR CHITAC, dorim bulevardele si strazile asfaltate, chiar si cu un strat suctire de asfalt, dar sa fie ok, copacii toaletati, iluminat public, parcuri ingrijite, desfiintarea platii ptr parcari, DESFIINTAREA PISTEI DE BICICLETE DIN MIJLOCUL STATIUNII MAMAIA, locuri de joaca, spatii verzi, locuri de parcare suficiente, putina reorganizare in primarie privind eliberarea documentelor si comportamentul angajatilor, si VETI CASTIGA MULTE MANDATE IN CONTINUARE Nu CEREM imposibilul, lucruri normale si usor de facu, dar SA DORITI SA LE FACETI, CUM A-TI PROMIS Nu ne dazamagiti cu ce ati promis
7
3
Am vrea sa vedem in Constanta o reabilitare de Cazino, o sosea costiera suspendata ce leaga statiunile , parcuri cu pomi ingrijitisi gazon pentru activirati sportive si recreeative, vrem sa ne dezvoltam armonios intr-un oras infloritor. ......
11
2
Chitac sa ne spuna cat costa fiecare stalpisor si cati stalpisori au fost montati. Si de ce sunt stalpii lui Babu? Ce firma ii vinde si ce firma ii monteaza?
12
1
Bai Infectatule Mincinos, tu atat de prost esti incat nu stii ca toate primariile sant verificate , mai ales alea rosii. Daca si tu esti tot asa de prostavan ca Orban, Grinda, Anisie, Turcan, atunci romanii isi merita soarta.
4
12
desfiintata sau macar injumatatita politia locala. Au salarii duble ca politistii si rezultate zero. Domnule primar Chitac, aveti nevoie de o garda personala? In Occident, politia locala se deplaseaza cu bicicleta si tunde garduri vii. La noi se cred politisti si dau amenzi peste amenzi. Stie cineva care este rolul lor?
20
4
Replica, ce faci? Stergi postarile? Cu directorii spagari din primarie....Caruntu, manglitorul de licitarii Mereuta, etc....au apelat la serviciile voastre?
16
0
steliane vezi ca te-au fraudat capusele ca la bucuresti sectorul unu ! cere renumararea voturilor !!!
4
1
Toti locuitorii lui iti dam la m.u.i.e. poate iti place si o mai ceri si in cur
4
9
Co sugi in kur. Ia sa te vedem
3
6
Verifica terasa la Mio Caffe sa vezi acolo surpriza
13
2
io cred ca, prioritatea voastra este sa inlocuiti nevestele, amantele, curvistinele PSD-iste, cu cele PNL-iste. orasul oricum este de tot rahatul, luat la un loc, locuitori si aspect, asa ca, nu ratati oportunitatea de a va imbuiba neamurile proaste din PNL. ca cele PSD-iste dau pe afara de atata jaf al banului public.
17
7
Gheorghe Flutur cu ai sai acoliti padurile ROmaniei si?
6
2
Fara ezitare sa vedem si noi pe ce au cheltuit banii nostrii!
18
1
Angajatii tai de la statia de epurare Palazu Mare nu au nici macar bacalaureatul luat, au ture de noapte ptr care iau spor de noapte, dar niciodata nu stau la tura de noapte. In weekend nu e nimeni la munca acolo.Atatia oameni care sunt ingineri si nu ai job si astia fara bacalaureat castiga mai bine.
8
6
O sa sugi si tu pula la cei care te-au sustinut si care ti-au dat bani si o sa faci ce vor ei. Sa fim seriosi ca toti care ajung in functii de conducere trag pt apropiatii lor si nu pentru cei care au votat.
8
8
vezi sa anulezi si aprobarile date de fagabou dupa ce nu mai era primar. Trebuie raport urgent,alfel te acuza astia de furaciunile lor,,pesedeii stiu foarte bine ce,cum si unde au furat!
15
1
f bine... la urbanism este una care citeste planuri si culmea da autorizatii si a fost BUCATAREASA prin Mamaia , cand a colo ar trebui angajati numai arhitecti sau ing constructii...!?! la autorizatii agenti economici este o cutra care emite autorizatii de functionare fara respectarea legii... sunt o gramada sot si sotie angajati , sunt vreo 2-3 purtatoare de cuvant , sotia lui sobaru si una de la TV Neptun care i-o sugea mascariciului mazare , ca sa nu mai vorbim de semianalfabetii de la politia locala...
16
1
O sa faci un mare rahat precum esti amiral de carton. Te tine Felicia in haturi tare este? Amandoi doi nemernici. O sa vada Constanta cat de jegosi sunteti
12
17
Pui de lele functionarii sulii, Codul e sa va protejeze dreptatea, nu nemernicia. Pariem ca daca-si pune cneva competent mintea cu voi zburati in maxim 90 de zile? Pe Dispozitie, pe sarcini date cu shpil, pe comisie de Disciplina, pe sanctiunea a doua, a treia si pe PA PA PA. Oh, de-abia astept sa inceapa mandatul, leprelor.
8
1
Vedeti ca se distrug documente in primarie. Se duc la tomberoane sau se duc acasa.
17
3
...daca nu schimbati toti directorii ce au fost inscaunati politic...nu ati facut nimic..toti dinozaurii din Primarie care se lafaie de 20 de ani...iar aroganta le-a crescut direct proportional cu functia si durata functiei...sedii de primarie insirate in tot orasul ...niste sandramale la care se platesc chirii de zeci de mii de euro pe luna de 20 ani...in conditiile in care atatea spatii de la RAEDPP sunt libere...sunt multe de facut si de schimbat in Primarie...
15
2
pe care sa-l faci e sa te uiti in oglinda si sa te intrebi cum ai ajuns amiral?
8
12
Primul lucru pe care sa-l faci - curatenie generala in randul functionarilor publici.
17
1
Urmatorul pas e sa-i gaseasca dupa IP pe comentatorii de pe site-ul Replica. Sa vedem atunci daca mai sunteti asa tari! Haha
6
8
Ba administratorule de primarie, Curtea de Conturi verifica toate institutiile publica o data la 3 ani, planul de control fiind public si cu siguranta primaria Constanta a fost verificata si paraverificata in epoca postmazare, fiind intocmite cateva dosare penale. Cat despre directorii din primarie acestia sunt functionari publici mai narodule! Incompetenti, prosti, dar functionari publici, PSDisti, PMPisti, unii dintre ei si PNListi, fiind protejati de Codul administrativ mai Pacala. Offf, greu la deal cu boii mici ... sau mari! Apropo,sa iei legatura cu zecile de furnizori de gaze narodule!
13
11
curtea de conturi va veni sa verifice activitatea nevestelor auditorilor, angajate in primarie?
22
1
Mai are Kouvid acest personaj
10
11
Si noi stiri noi?
1
0
De ce nu spune cine o sa fie viceprimar?? ...astia care latrati cu machedonimea...
12
2
sau imbolnavit subit de covid...
12
2
Machedonimea este cu Gestapo-ul, asa ca o sa te curete pe tine, in primul rand.
8
12
sa cheme si Gestapoul, sa mai curete din machidonimea ieftina adunata in primarie!
24
2
Scoate stalpisorii si lasa lumea sa parcheze si pune-i la loc DUPA ce faci parcari organizate, sub sau supra terane.
21
10
Vom trai si vom vedea Sa nu treaca aproape 40 de ani Asa cum au trecut de la revolutia din "90.
13
2
dk vine manaila de la curte care a luat nu s cate autorizatii pt hotelu din mamaia nu o sa se intample nimik ...alo procuratura constanta unde e .......
11
1
sa te vad cum o dai pe merla afara haha
31
0
vedeti si cei 9.000.000 lei alocati AHCDS, bani publici pentru o asociatia privata, criterii de performanta inexistente, justificarea cheltuirii banului public? salarii pde mii de euro pentru ei si neamurile lor intr-o organigrama stufoasa.
20
2
Ghiorlanu asta de la replica cacatu asta diaree galbena asta sterge ce nu I convine daca este el.jignit dar cand jigneste el pe altii nu sterge sa ii iei pula in gura toata sobo are dreptate ala sa iti aprinda lumanari la.morti mare dreptate are chiar trebuie vorbit cu moartea sa vina sa te ia mai repede cu nu putea traim de o curva ordinara ca tine tiberiu memet delior ciuzud pula mea in gura ta
8
13
Fi-su deja imparte functii la baieti prin oras si asta face pe sfantul pe la tv. Din titlu inteleg ca o da si direct in garda hahahaha
18
10
primul lucru, analiza oamenilor , pe departamente, vazut necesarul real si competente, nu pile si relatii...cel putin 50% trebuie sa plece din primarie! Nu faceti ca la Isj , in inspectoraltul scolar, Mihai a lasat in functii jumatate din inspectoarele psd iste, niste incompetente, spagare, ce sunt de peste 7 ani acolo... o rusine pe obrazul educatiei constantene !
24
1
Esti un borfas. Constanta a votat partidul, nu omul. Pacat de Stelian, era omul potrivit!
21
12
Chiar daca Fagabou nu mai e primar, eu tot imi bag pula in gura lui. Succes.
32
6
Foarte bine asa se face,daca se vor gasi contracte paguboase pt.primarie,bani cheltuiti aiurea,etc,atunci sa raspunda cine a semnat,fiecare salariat sa raspunda ce face pentru bani pe care ii primeste,cine isi justifica leafa cu munca lui bine,care nu afara,nu este nici o rautate,nici o razbunare politica,ci doar grijea primarului pentru niste bani care nu sunt ai lui dar pentru care a promis ca ii va cheltui ca si cum ar fi ai lui daca prin votul lor Constanteni ii dau puterea sa le administreze bani.
18
0
Omule nu veni cu praf in ochi pentru oameni,vad ca nu stii ca Curtea vine anual in control anul acesta a fost, ca iti pui oamenii in deconcentrate asta se stie ca asta e politica voastra,de proiecte nu vad sa vorbesti pentru constanteni si pentru oras nici in campanie nici acum,daca astea sunt gandurile si proictele pentru Constanta esti zero barat nu ca ma asteptam sa fii altfel dupa o viata de popota si de predat la catedra de unde sa stii sa faci proiecte.Ai primaries,ai cj,ai guvernul tau si tu ne dai praf in ochi,pe bine?
21
13
Oamenii numiti de Babu si Vanturache trebuiesc sa fie inlaturati. Stamat de la urbanism si directoarea de la Juridic niste puturosi
36
2
sa vedeti voi cum incep cazurile de covid odata cu controalele. eu zic sa verificati institutiile inainte sa trimiteti controlul. propun sa incepeti schimbarile si cu dsp ul care nu si face treaba
17
2
s sa avem din nou 2 benzi pe sens de circulatie, ce-a facut acum Fagadau se cheama anus contra naturii.
24
5
SUCCES! Asta inseamna disciplina! Nu este rau sa dati armata , jos din podul Primariei Constanta!
24
4
Primii bani investiti in wc-urile publice ultra moderne modelulu Cluj Napoca ca sa nu-si mai faca nevoile pe la colturi cetatenii urbei Constanta, Mamaia, Eforie si tot litoralul romanesc.
22
1
prin primarie se face totul cu votul consilierilor , parca si chitac a fost consilier! iar aia cu sectorul 1 din buc vedeti ca madam clotilde nu vrea renumararea voturilor, oare de ce ? stie ea ceva??
10
8
Curtea de Conturi este PSD
25
0
Domnu primar, eu tot nu stiu cum ati fentat izoleta. ramane un mister pentru multa lume
20
23
Gata s-a terminat cu hotia in Primaria Constanta. Apropo si Fagadau Amiralul cui a fost, nu cumva era sluga lui Mazare Magarul?
23
0
Primarioi din orasele mari ar trebui sa se gandeasca bine ca in unele orase ddin Transilvania chiar si comune sunt schimbari radicale .Deci se poate daca vrei nu esti prea incuiat si nici hraparet sau la mana mafiei n
14
0
hai ca va zic eu istoria. O sa furati ca si psd pana in 2024, iar in 2024 vezi zice ca nu ati facut nimic ca nu se poate face mai nimic in 4 ani dupa 20 de ani de distrugere PSD.
14
11
as vrea sa te cred dar nu pot decat daca ne demonstrezi cum ai ajuns amiral! Daca ne demonstrezi performantele pe care le-ai avut pt a ajunge atat ds sus atunci voi ajunge sa cred ca vei schimba si sefii de servicii si vor fi numiti altii pe competente. Apropo,alegerile la primarie le-ai castigat pe competente sau politic?
18
8
De mila de sila Bdul Tomis arata bec asfalt turnat proaspat trotoare si pista de biciclisti .Sa vedem ce faci tu in 4 ani sa nu spunem de PNL -ul este istorie la Constanta desi normal ar fi sa se aleaga omul nu partidul ,daca esti gopodar faci treaba daca esti hahalera doar te plangi.
14
15
Si nu uita sa faci precum Radu Mihaiul de la sectorul 2 Bucuresti care a spus ca va cere un audit extern pentru toti angajatii primariei. Tine aproape de primarii din Ardeal, Banat, Crisana si cei vechi, si cei noi. Sunt exemple de bune practici. Succes!
20
1
Hai sa vedem, mai mult ca sigur o sa faci si tu Chitacule ce au facut si ceilalti dinaintea ta. Adica hotie multa si nimic altceva. Te rugam sa ne inseli asteptarile.
17
6
Noi ce marunti din primarie ducem greul, iar sefii de directii isi umfla buzunarele. Domnule primar aveti directori gen Caruntu, Mereuta de la DGASP care mangleste toate licitatiile, Merla si multi altii. Spor la treaba caci o sa aveti foarte multa!
30
1
Incepeti cu directorul General de la confort urban care a dat lumea afara care sea adus prieteni si neamurile.Pensionari si nu in ultimul rand Vlaiescu care face lucrari publice cu neamurile.Sa dispara si pistolarul sefu Pazei de la confort urban.
28
0
Babu la puscarie
31
4
Sofutem pista pe nevastata, sorta si mata. Tu faci pize si le pui pe FB. Ba muistule in mortii tai de makidon jegos, te sparg in bostan ba puscariasule. Mars ba saracule la baneasa la mata in mortii tai de fraier. Tu si iubitul tau cu care bei cafele la filicori.
4
22
Chemati pentru audit Curtea de conturi in toate anexe care le au si avut PSD ,sa verificati toate achizitiille facute si toate contractele de inchiriere mai ales la SPIT vezi sediul de pa Tomis unde efectiv 35% din spatiu este utilizat de institutie iar restul se lafaie directoarele cu cur mare in acest spatiu,prostii de contribuabili le plateste confortul care nici la mama acasa nu l au avut iar machidonimea ce a inchiriat spatiul se lafaie si se infrupta din banii nostri.Aceeasi situatie si pe spatiul din Sulmona unde timpa de ADINA crede ca este acasa la mama si face ce vrea jignind oamenii
25
4
Afara cu encica pol locala, pervers mare
27
2
e plina de pesedei. Trebuia sa controleze de mult muistii spagari da-le-as muie cu cacat !!! Apropos cacat unde sunt postacii pesedei ca am treaba cu ei !!!
20
6
dati afara toti directorii numiti politic
36
4
steliane vezi ca te-au fraudat capusele ca la bucuresti sectorul unu ! cere renumararea voturilor !!! psd a dat la pnl si a castigat, noaptea ca hotii ! blat de blat.
6
15
Intai rexolva catelusii care ti au facut campanie ofera le un loc caldut de frecat pula pe bani multi
13
16
La Constanta avem camera de conturi. Niciodata nu va veni la chemarea lui Chitac. Oare cat de prost este domnul Chitac?!?
18
13
Poate chemati curtea de conturi si la CT BUS ca tot se lauda domnul MIHAI ALEXE ca este curtea lui
35
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614