rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Primarul ALES al Constanței, Vergil CHIȚAC, cheamă CURTEA de CONTURI la primărie

Primarul ales al Constanței, Vergil Chițac, încă senator în Parlamentul României, și-a anunțat prioritățile imediat următoare la primărie. Acesta a precizat că va chema Curtea de Conturi pentru a verificara legalitatea cheltuirii banului public.

”Dragi constănțeni, peste câteva zile ne intrăm în drepturi. În mandatul meu, vă voi prezenta transparent toată activitatea de la Primărie și voi explica fiecare acțiune și fiecare gest pe care le voi face în calitate de primar. Îmi doresc să existe dialog permanent și să nu planeze nici cea mai mică suspiciune asupra corectitudinii activității mele”, a spus Chițac.

Lucrurile pe care le va face imediat ce preia mandatul în mod oficial

1. Cer rapoarte de lucru de la toate direcțiile și instituțiile subordonate, care să îmi prezinte problemele pe termen scurt și planul de acțiuni pe termen lung;

2. Fac analiza bugetului de venituri și cheltuieli al Primăriei pentru a ști exact cum stăm și cum putem îmbunătăți situația;

3. Iau legătura cu toți furnizorii de utilități (apă, canalizare, căldură, gaze, electricitate) pentru a vedea care e situația înaintea iernii și a nu ne trezi cu surprize neplăcute;

4. Nu în ultimul rând, chem Curtea de Conturi. Voi verifica cu exactitate legalitatea cheltuirii banului public până în acest moment și a contractelor aflate în derulare.

O altă problemă o reprezintă șefii din Direcții care sunt numiți politic și care nu performează. Vă garantez că reformăm administrația și modul în care vom face management la Primărie. Și începem de sus, de la top-management, unde sunt probleme foarte mari.

”Va fi mult de lucru și voi întâmpina probleme numeroase, sunt perfect conștient de acest lucru. Dar cunosc administrație și procesele de lucru. Sunt convins că împreună vom transforma Primăria și vom performa pentru binele Constanței”, a conchis edilul.

Reamintim că Vergil Chițac este senator în Parlamentul României urmând să-și de-a demisia din funcție pentru a prelua mandatul de primar al Constanței.

M.P.

miercuri, 30 septembrie 20205460
Comentarii

00Ambulanta(2 oct 17:05)
Pe Mangerul Badescu de la ambulanta cand il dati jos? Sa se duca dracu si el si nevasta si clica de idioti care il pupa in cur Dorcea Ruse Calaresiu Pisica Modjes Iacob Radu ingineru cocosat.
02cezara(1 oct 09:51)
sa verifice compartimentul achizitii si avizele sefilor de departament si ale juristilor
12pentru cei interesati(1 oct 09:27)
la predarea unui mandat de primarie Curtea de conturi este obligata sa vina in control, asa ca nu domnul primar ales cheama curtea de conturi ci vine ei singuri. Principiile de evaluare sunt stabilite conform metodologiei, nu dupa cum doreste noua conducere, se vor verifica conformitatea cheltuielilor precum si deciziile administrative luate la nivelul directiilor. Totusi, absolut toate directiile ca si primaria au un consiliu administrativ care ia deciziile de impact, directorii de directii sunt precum primarul, se asigura ca intreprinderile functioneaza in conditii bune.
26MAI CHITZAILA(30 sep 22:48)
TE ROG SA CHEMI CURTEA DE CONTURI SI LA ANUL PE VREMEA ASTA !! CE ZICI ??
55cici(30 sep 22:19)
GALBEJITULE
37constanteni(30 sep 22:14)
DLE PRIMAR CHITAC, dorim bulevardele si strazile asfaltate, chiar si cu un strat suctire de asfalt, dar sa fie ok, copacii toaletati, iluminat public, parcuri ingrijite, desfiintarea platii ptr parcari, DESFIINTAREA PISTEI DE BICICLETE DIN MIJLOCUL STATIUNII MAMAIA, locuri de joaca, spatii verzi, locuri de parcare suficiente, putina reorganizare in primarie privind eliberarea documentelor si comportamentul angajatilor, si VETI CASTIGA MULTE MANDATE IN CONTINUARE Nu CEREM imposibilul, lucruri normale si usor de facu, dar SA DORITI SA LE FACETI, CUM A-TI PROMIS Nu ne dazamagiti cu ce ati promis
211Visam, visam(30 sep 21:47)
Am vrea sa vedem in Constanta o reabilitare de Cazino, o sosea costiera suspendata ce leaga statiunile , parcuri cu pomi ingrijitisi gazon pentru activirati sportive si recreeative, vrem sa ne dezvoltam armonios intr-un oras infloritor. ......
112Babu fugi in Madagascar(30 sep 21:06)
Chitac sa ne spuna cat costa fiecare stalpisor si cati stalpisori au fost montati. Si de ce sunt stalpii lui Babu? Ce firma ii vinde si ce firma ii monteaza?
124golaneala galbena(30 sep 21:02)
Bai Infectatule Mincinos, tu atat de prost esti incat nu stii ca toate primariile sant verificate , mai ales alea rosii. Daca si tu esti tot asa de prostavan ca Orban, Grinda, Anisie, Turcan, atunci romanii isi merita soarta.
420Trebuie(30 sep 20:53)
desfiintata sau macar injumatatita politia locala. Au salarii duble ca politistii si rezultate zero. Domnule primar Chitac, aveti nevoie de o garda personala? In Occident, politia locala se deplaseaza cu bicicleta si tunde garduri vii. La noi se cred politisti si dau amenzi peste amenzi. Stie cineva care este rolul lor?
016Functionar primarie(30 sep 20:53)
Replica, ce faci? Stergi postarile? Cu directorii spagari din primarie....Caruntu, manglitorul de licitarii Mereuta, etc....au apelat la serviciile voastre?
14hhh(30 sep 20:12)
steliane vezi ca te-au fraudat capusele ca la bucuresti sectorul unu ! cere renumararea voturilor !!!
94Pt ete floesc(30 sep 20:05)
Toti locuitorii lui iti dam la m.u.i.e. poate iti place si o mai ceri si in cur
63Hai(30 sep 20:03)
Co sugi in kur. Ia sa te vedem
213Babu(30 sep 19:58)
Verifica terasa la Mio Caffe sa vezi acolo surpriza
716ete fleosc(30 sep 19:40)
io cred ca, prioritatea voastra este sa inlocuiti nevestele, amantele, curvistinele PSD-iste, cu cele PNL-iste. orasul oricum este de tot rahatul, luat la un loc, locuitori si aspect, asa ca, nu ratati oportunitatea de a va imbuiba neamurile proaste din PNL. ca cele PSD-iste dau pe afara de atata jaf al banului public.
26fura(30 sep 19:34)
Gheorghe Flutur cu ai sai acoliti padurile ROmaniei si?
118Audit(30 sep 19:25)
Fara ezitare sa vedem si noi pe ce au cheltuit banii nostrii!
67Chitac(30 sep 19:15)
Angajatii tai de la statia de epurare Palazu Mare nu au nici macar bacalaureatul luat, au ture de noapte ptr care iau spor de noapte, dar niciodata nu stau la tura de noapte. In weekend nu e nimeni la munca acolo.Atatia oameni care sunt ingineri si nu ai job si astia fara bacalaureat castiga mai bine.
88Vasile(30 sep 18:54)
O sa sugi si tu pula la cei care te-au sustinut si care ti-au dat bani si o sa faci ce vor ei. Sa fim seriosi ca toti care ajung in functii de conducere trag pt apropiatii lor si nu pentru cei care au votat.
115gigi(30 sep 18:43)
vezi sa anulezi si aprobarile date de fagabou dupa ce nu mai era primar. Trebuie raport urgent,alfel te acuza astia de furaciunile lor,,pesedeii stiu foarte bine ce,cum si unde au furat!
116alege...si nu regreta(30 sep 18:37)
f bine... la urbanism este una care citeste planuri si culmea da autorizatii si a fost BUCATAREASA prin Mamaia , cand a colo ar trebui angajati numai arhitecti sau ing constructii...!?! la autorizatii agenti economici este o cutra care emite autorizatii de functionare fara respectarea legii... sunt o gramada sot si sotie angajati , sunt vreo 2-3 purtatoare de cuvant , sotia lui sobaru si una de la TV Neptun care i-o sugea mascariciului mazare , ca sa nu mai vorbim de semianalfabetii de la politia locala...
1712Zaharia(30 sep 18:33)
O sa faci un mare rahat precum esti amiral de carton. Te tine Felicia in haturi tare este? Amandoi doi nemernici. O sa vada Constanta cat de jegosi sunteti
18CODUL ADMINISTRATIV(30 sep 18:32)
Pui de lele functionarii sulii, Codul e sa va protejeze dreptatea, nu nemernicia. Pariem ca daca-si pune cneva competent mintea cu voi zburati in maxim 90 de zile? Pe Dispozitie, pe sarcini date cu shpil, pe comisie de Disciplina, pe sanctiunea a doua, a treia si pe PA PA PA. Oh, de-abia astept sa inceapa mandatul, leprelor.
317Fuscus(30 sep 18:20)
Vedeti ca se distrug documente in primarie. Se duc la tomberoane sau se duc acasa.
215Sfat(30 sep 18:08)
...daca nu schimbati toti directorii ce au fost inscaunati politic...nu ati facut nimic..toti dinozaurii din Primarie care se lafaie de 20 de ani...iar aroganta le-a crescut direct proportional cu functia si durata functiei...sedii de primarie insirate in tot orasul ...niste sandramale la care se platesc chirii de zeci de mii de euro pe luna de 20 ani...in conditiile in care atatea spatii de la RAEDPP sunt libere...sunt multe de facut si de schimbat in Primarie...
128primul lucru(30 sep 18:06)
pe care sa-l faci e sa te uiti in oglinda si sa te intrebi cum ai ajuns amiral?
117Corect(30 sep 17:53)
Primul lucru pe care sa-l faci - curatenie generala in randul functionarilor publici.
86hmm(30 sep 17:43)
Urmatorul pas e sa-i gaseasca dupa IP pe comentatorii de pe site-ul Replica. Sa vedem atunci daca mai sunteti asa tari! Haha
71Gelu(30 sep 17:36)
Bag si eu pulanul, la bot la Alexandra Cucu, deoarece permite mascarile astea...Poate sa stearga elegant....Dobitocii sa ia clanta la faianta, sau bot....astept...
1113Smintil Guitzac(30 sep 17:31)
Ba administratorule de primarie, Curtea de Conturi verifica toate institutiile publica o data la 3 ani, planul de control fiind public si cu siguranta primaria Constanta a fost verificata si paraverificata in epoca postmazare, fiind intocmite cateva dosare penale. Cat despre directorii din primarie acestia sunt functionari publici mai narodule! Incompetenti, prosti, dar functionari publici, PSDisti, PMPisti, unii dintre ei si PNListi, fiind protejati de Codul administrativ mai Pacala. Offf, greu la deal cu boii mici ... sau mari! Apropo,sa iei legatura cu zecile de furnizori de gaze narodule!
122de stiut(30 sep 17:17)
curtea de conturi va veni sa verifice activitatea nevestelor auditorilor, angajate in primarie?
1110Izoleta(30 sep 17:11)
Mai are Kouvid acest personaj
01Mai punem(30 sep 17:02)
Si noi stiri noi?
212Cta(30 sep 16:58)
De ce nu spune cine o sa fie viceprimar?? ...astia care latrati cu machedonimea...
212ciupanii(30 sep 16:32)
sau imbolnavit subit de covid...
128Pentru Constanta normala(30 sep 16:03)
Machedonimea este cu Gestapo-ul, asa ca o sa te curete pe tine, in primul rand.
224Constanta normala(30 sep 15:49)
sa cheme si Gestapoul, sa mai curete din machidonimea ieftina adunata in primarie!
1021Costel(30 sep 15:38)
Scoate stalpisorii si lasa lumea sa parcheze si pune-i la loc DUPA ce faci parcari organizate, sub sau supra terane.
213zaas(30 sep 15:32)
Vom trai si vom vedea Sa nu treaca aproape 40 de ani Asa cum au trecut de la revolutia din "90.
111grigore(30 sep 15:25)
dk vine manaila de la curte care a luat nu s cate autorizatii pt hotelu din mamaia nu o sa se intample nimik ...alo procuratura constanta unde e .......
031papu.(30 sep 15:22)
sa te vad cum o dai pe merla afara haha
220corectitudine sa fie(30 sep 15:20)
vedeti si cei 9.000.000 lei alocati AHCDS, bani publici pentru o asociatia privata, criterii de performanta inexistente, justificarea cheltuirii banului public? salarii pde mii de euro pentru ei si neamurile lor intr-o organigrama stufoasa.
138Cineva(30 sep 15:16)
Ghiorlanu asta de la replica cacatu asta diaree galbena asta sterge ce nu I convine daca este el.jignit dar cand jigneste el pe altii nu sterge sa ii iei pula in gura toata sobo are dreptate ala sa iti aprinda lumanari la.morti mare dreptate are chiar trebuie vorbit cu moartea sa vina sa te ia mai repede cu nu putea traim de o curva ordinara ca tine tiberiu memet delior ciuzud pula mea in gura ta
1018Cristian(30 sep 15:01)
Fi-su deja imparte functii la baieti prin oras si asta face pe sfantul pe la tv. Din titlu inteleg ca o da si direct in garda hahahaha
124unu(30 sep 14:59)
primul lucru, analiza oamenilor , pe departamente, vazut necesarul real si competente, nu pile si relatii...cel putin 50% trebuie sa plece din primarie! Nu faceti ca la Isj , in inspectoraltul scolar, Mihai a lasat in functii jumatate din inspectoarele psd iste, niste incompetente, spagare, ce sunt de peste 7 ani acolo... o rusine pe obrazul educatiei constantene !
1221haidade(30 sep 14:59)
Esti un borfas. Constanta a votat partidul, nu omul. Pacat de Stelian, era omul potrivit!
632Relu(30 sep 14:45)
Chiar daca Fagabou nu mai e primar, eu tot imi bag pula in gura lui. Succes.
018Escu(30 sep 14:34)
Foarte bine asa se face,daca se vor gasi contracte paguboase pt.primarie,bani cheltuiti aiurea,etc,atunci sa raspunda cine a semnat,fiecare salariat sa raspunda ce face pentru bani pe care ii primeste,cine isi justifica leafa cu munca lui bine,care nu afara,nu este nici o rautate,nici o razbunare politica,ci doar grijea primarului pentru niste bani care nu sunt ai lui dar pentru care a promis ca ii va cheltui ca si cum ar fi ai lui daca prin votul lor Constanteni ii dau puterea sa le administreze bani.
1321Pt. Chitac(30 sep 14:29)
Omule nu veni cu praf in ochi pentru oameni,vad ca nu stii ca Curtea vine anual in control anul acesta a fost, ca iti pui oamenii in deconcentrate asta se stie ca asta e politica voastra,de proiecte nu vad sa vorbesti pentru constanteni si pentru oras nici in campanie nici acum,daca astea sunt gandurile si proictele pentru Constanta esti zero barat nu ca ma asteptam sa fii altfel dupa o viata de popota si de predat la catedra de unde sa stii sa faci proiecte.Ai primaries,ai cj,ai guvernul tau si tu ne dai praf in ochi,pe bine?
mai mult...Replica
22 oct 08:25ReplicaSorin Ciutureanu, în cărți pentru postul de DIRECTOR general la RAJA

Postul de director general al companiei de apă RAJA Constanța a rămas vacant după ce Felix Stroe și-a dat demisia...3133

22 oct 00:20ReplicaBOMBĂ! Lotul din Primăria Constanța, trimis în judecată alături de FĂGĂDĂU, va fi SUSPENDAT din funcție5106
22 oct 00:10ReplicaVIDEO! BEATĂ și pusă pe SCANDAL printre COPII, în parcul Țara Piticilor1621
22 oct 00:00ReplicaDirectorul de la liceul George Călinescu, ACUZAT că a ȚINUT BLAT un caz COVID-19

Conflictul mocnit din interiorul liceului George Călinescu continuă cu o nouă rundă. De data aceasta, profesorii...2009

22 oct 00:00ReplicaDe la SCANDAL cu SĂBII în Km 5, la URMĂRIRI cu POLIȚIA în TOMIS NORD!3016
22 oct 00:00ReplicaPERICOL! Malul de la Cumpăna a REÎNCEPUT să se SURPE1533
22 oct 00:00ReplicaSpitalul din Mangalia va TRATA cazurile GRAVE de COVID-19

Începând cu 1 noiembrie, Spitalul Municipal Mangalia va trata și cazurile grave COVID-19, care vor avea nevoie de...951

22 oct 00:00ReplicaHuțucă: 'Am spus STOP unei administrații TOXICE marca PSD'1318
22 oct 00:00ReplicaMamut, ARESTAT după ce a TÂLHĂRIT doi TINERI1248
22 oct 00:00ReplicaEl este unul dintre TINERII care au TERORIZAT MANGALIA

Ali Serdal are 19 ani și este cunoscut cu antecedente penale. A fost cercetat pentru mai multe fapte, inclusiv în...1116

22 oct 00:00ReplicaMihai Carabaș construiește un nou IMOBIL în PALAZU MARE1213
22 oct 00:00ReplicaZeci de constănțeni, nevoiți să aștepte anul 2021 pentru a se debranșa de la RADET862
Vremea
9.8°9.8° - 13.2° marţi, 20 octombrie 2020
ConstanțaUmiditate: 63%
Vânt: 2.43 m/s
Presiune: 1027 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 oct 09:22SportSurpriza serii - Șahtior Donețk, victorie pe terenul lui Real Madrid (3-2)

Șahtior Donețk a reușit surpriza serii de Champions League, după ce s-a impus (3-2) pe terenul celor de la Real...337

22 oct 00:00SportBayern Munchen a făcut spectacol cu Atletico Madrid (4-0)

Bayern Munchen, deținătoarea trofeului, a început perfect noul sezon de Champions League. Bavarezii au câștigat...262

22 oct 00:00SportNovak Djokovic nu va participa la turneul ATP Masters 1.000 de la Paris

Tenismanul sârb Novak Djokovic, liderul clasamentului mondial, a decis să nu participe la turneul ATP Masters 1.000 de...285

22 oct 00:00SportPele, fericit că este ''lucid'' la aproape 80 de ani

"Regele" Pele, legenda vie a fotbalului, a afirmat că este fericit să fie încă "lucid" la cei aproape 80 de ani,...288

Local
22 oct 23:08LocalSe lucrează pe străzile Hatman Luca Arbore și Mihai Viteazu

Echipele SC Confort Urban SRL au acționat astăzi cu utilaje pentru frezarea zonei carosabile pe strada Hatman Luca...503

22 oct 23:10LocalPolițiștii constănțeni, de vorbă cu adolescenții

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Biroului...465

22 oct 23:08LocalCând la BORD ai luat ALCOOL, Poliția te ia... DOMOL!

650

22 oct 23:05LocalCoronavirus: Noi măsuri de protecţie la Negru Vodă. Localitatea trece peste indicele de 1.5 la mia de locuitori

Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian COȘA, a convocat, miercuri, 21 octombrie a.c., Comitetul Județean...606

22 oct 23:07LocalCORONAVIRUS: 2 NOI DECESE, la Constanța

Până miercuri, 21 octombrie a.c., 6.065 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În Constanța au...1132

22 oct 23:07LocalDouă unități de învățământ din județul Constanța își modifică scenariile de funcționare

Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a convocat, miercuri, 21 octombrie a.c., Comitetul Județean...912

22 oct 23:08LocalCinci AGENȚI ECONOMICI, în ATENȚIA POLIȚIEI, la Constanța

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, ai Serviciului Rutier și Poliției...1057

22 oct 23:09LocalANCHETĂ la COSTINEȘTI: Au FURAT motorul unei BĂRCI

În urma cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din...540

22 oct 23:09LocalCONDAMNAȚI pentru BĂTĂI și SCANDALURI, la Constanța

876

Politică
22 oct 00:00PoliticăTurcan: Alegerea domnului Iordache este nelegală; cine l-a votat şi-a vândut sufletul

Vicepremierul Raluca Turcan consideră nelegală alegerea lui Florin Iordache la preşedinţia Consiliului Legislativ...301

22 oct 00:00PoliticăLudovic Orban: Ritmul de creştere a numărului de persoane infectate se va reduce

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, la Piteşti, că, din evaluările pe care le deţine, ritmul de creştere a...291

22 oct 00:00PoliticăCiolacu: La PSD nu o să candideze nicio persoană trimisă în judecată. Se face un nou control al listelor

263

22 oct 00:00PoliticăAurescu, către românii din SUA: Există posibilitatea de a vota prin corespondenţă; luaţi în considerare opţiunea

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a transmis un mesaj către românii din Statele Unite ale Americii să ia...217

22 oct 00:00PoliticăRoman (PNL): Atacăm la CCR alegerea lui Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ

Liberalii vor ataca la Curtea Constituţională a României (CCR) alegerea deputatului PSD Florin Iordache la şefia...262

22 oct 00:00PoliticăSenat: Radu Oprea, noul lider de grup al senatorilor PSD

241

Interviuri
6 oct 00:11InterviuriIon Adrian ROŞU, primarul din Fântânele: Vreau să văd locuitori zâmbitori, comunicativi și sinceri! VIDEO

Ion Adrian Roșu, primarul din Fântânele, care a câștigat alegerile locale din 27 septembrie, din partea PNL, a...2289

3 oct 00:13InterviuriHoria Constantinescu: M-am simțit un NENOROCIT că l-am AJUTAT să plece pe FĂGĂDĂU

HoriaConstantinescu a candidat din partea PPU-SL la Primăria Constanța, însă nu a reușit să obțină decât 4 800...6645

2 oct 00:14InterviuriFlorin Chelaru, primarul din Năvodari: Nu spun că PSD este pe VAL, dar NU este nici sub VAL, cum își doresc unii

2747

2 oct 00:14InterviuriLa Kogălniceanu, Ancuţa Belu are MAJORITATE în Consiliul LOCAL! Video

Ancuța Belu,primarul din Mihail Kogălniceanu, câștigătoarea unui nou mandat la alegerile din 27 septembrie, a...2549

2 oct 00:14InterviuriDeşi NEGOCIAZĂ o COLABORARE, PNL și USR-PLUS NU se vor avea ca fraţii! Video

Constanța a votat pentru schimbare și a optat pentru Vergil Chițac și Stelian Ion, care au obținut 28,48%,...2266

1 oct 00:07InterviuriVasile Delicoti vrea să facă din POARTA ALBĂ o comună MODEL

2774

Monden
22 oct 00:00MondenDominic West va interpreta rolul prințului Charles în două sezoane „The Crown“

Actorul englez Dominic West, cunoscut din filme ca „Mona Lisa Smile” şi „The Square”, se află în negocieri...239

22 oct 00:00MondenMiley Cyrus anunţă că lucrează la un album de coveruri Metallica

Miley Cyrus lucrează în prezent la înregistrarea unui album de coveruri după piesele trupei Metallica, relatează...250

22 oct 00:00MondenFranciza „Fast and Furious“ se va încheia după difuzarea celui de-al 11-lea film din serie

231

22 oct 00:00MondenPaul McCartney va lansa în decembrie un nou album solo

Paul McCartney va lansa în luna decembrie albumul ''McCartney III'', o nouă colecţie de piese compuse de-a lungul...216

22 oct 00:00MondenAlbumul „No Need To Argue“ al trupei The Cranberries, reeditat în versiune remasterizată

Albumul "No Need To Argue" al trupei irlandeze The Cranberries, care conţine hitul "Zombie" şi este cel mai bine...220

22 oct 00:00MondenSolistul trupei The Cure şi rapperul Skepta apar pe noul album al grupului Gorillaz, ce va fi lansat vineri

226

Mapamond
22 oct 00:00MapamondOxfam: Condiţiile din tabăra provizorie de migranţi din Lesbos sunt mai proaste decât cele iniţiale

Organizaţia umanitară Oxfam a criticat condiţiile dintr-o tabără de corturi provizorie pentru refugiaţi şi...231

22 oct 00:00MapamondCoronavirus: Cehia raportează un record de 12.000 de cazuri noi de infectare. Ucraina - 141 de decese

Cehia a raportat miercuri un număr de 11.984 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, cel mai ridicat bilanţ zilnic,...220

22 oct 00:00MapamondCoronavirus: Brazilia va adopta un vaccin chinezesc în pofida polemicii din jurul acestui tratament

215

22 oct 00:00MapamondTurcia: Captură masivă de cocaină pe o navă din Brazilia

Autorităţile din Turcia au capturat 220 de kilograme de cocaină pe o navă ce a sosit din Brazilia într-un port pe...267

22 oct 19:31MapamondCoronavirus: Rusia - record de 15.700 de noi cazuri şi 317 decese; Kremlinul nu pregăteşte măsuri de izolare

Rusia a înregistrat miercuri un număr record de 15.700 de noi infecţii de coronavirus şi de 317 de decese legate de...233

22 oct 00:00MapamondPandemia de COVID-19 accentuează scăderea ratei natalităţii în Japonia

Fenomenul de îmbătrânire a populaţiei în Japonia s-a adâncit într-un ritm şi mai alert în timpul pandemiei de...217

Sănătate
22 oct 00:00SănătateSuferi de reflux gastroesofagian? Soluții pe care le poți încerca

Dintre numeroasele afecțiuni ale tractului digestiv, refluxul gastroesofagian este cea mai frecventă, având...307

22 oct 00:00SănătateMituri și adevăruri despre alimentele congelate

Există numeroase mituri cu privire la alimentele congelate, iar majoritatea dintre acestea sunt legate de păstrarea...279

22 oct 00:00SănătateCe beneficii are ceaiul de rozmarin și cum se prepară

247

22 oct 00:00SănătateAlimente permise și alimente interzise atunci când ai laringită

Laringita este o afecțiune de sezon, care presupune inflamația mucoasei laringelui și se manifestă prin tuse,...236

22 oct 00:00SănătateDieta în 2020: ce regimuri alimentare sunt mai indicate decât altele

Ce trebuie să mănânci ca să slăbești? Nutriționiștii spun că în 2020 e timpul să lăsăm în urmă dietele...249

22 oct 00:00SănătateSfaturi la îndemână împotriva durerilor de cap

Potrivit statisticilor, ne confruntăm cu o durere de cap intensă cel puțin o dată în viață. Deși aceasta trece...229

22 oct 00:00SănătateCare sunt uleiurile esenţiale recomandate în sezonul rece

Aromaterapia poate ajuta la tratarea afecțiunilor care apar cu precădere iarna, precum virozele și bronșita. Dintre...237

22 oct 00:00SănătateStudiu: Acupunctura reduce durerile de cap asociate cu migrena

Comparativ cu metodele obișnuite de tratare a migrenei, acupunctura reduce eficient intensitatea durerilor de cap,...231

22 oct 00:00SănătateTulburări de somn: ingredientele din produsele naturale care chiar funcționează

271

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT