Primarul ales din Mihai Viteazu mizează pe promisiunile lui Florin Mitroi, din campanie
Primarul ales din Mihai Viteazu mizează pe promisiunile lui Florin Mitroi, din campanie
Facebook Instagram X Whatsapp Linkedin PinterestAdrian Costache, PNL, a reușit să câștige Primăria Mihai Viteazu, fiind votat de către 40,53% dintre cetățenii comunei. Liberalul nu se află la prima experiență în poziția de primar, acesta ocupând locul de viceprimar cu atribuții de primar, după trecerea în neființă a primarului ales în 2020 din Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni. Fostul edil șef s-a stins din viață pe 3 noiembrie 2022, la 73 de ani, după o luptă îndelungată cu o boală incurabilă.
Adrian Costache a reușit să devină „primar cu acte în regulă”, fiind votat de 627 de cetățeni ai comunei Mihai Viteazu, la o diferență de 69 de voturi față de principalul său contracandidat, Dănuț Geamă, PSD. Adrian Costache a transmis pentru Replica de Constanța faptul că vrea să se țină de promisiunile din campanie, dar să și continue proiectele începute de Gheorghe Grameni: „Sunt fericit pentru faptul că cetățenii au avut încredere să-mi dea votul și în continuare vreau să-mi respect programul din campania electorală, proiectele pe care le-am promis vreau să le duc la îndeplinire, toate. Sper ca și Consiliul Județean, prin prezența domnului Florin Mitroi, să ne ajute așa cum a promis, și prin programele europene să ducem la bun sfârșit toate proiectele promise în campanie. Primul proiect este legat de apa și canalizare în Mihai Viteazu, vrem să construim blocuri de clădiri sociale, vreau un dispensar în Mihai Viteazu. Vreau să terminăm asfaltarea în localitatea Sinoe, deja s-a început, mai sunt câteva străzi, vreau să acoperim toate străzile de acolo cu asfalt. Sunt 2 sate în componența comunei, Sinoe și Mihai Viteazu, și avem în jur de 3.700 de locuitori.”
„Grameni, până să treacă în neființă, m-a rugat să preiau această funcție”
Înainte de nefericitul eveniment, Gheorghe Grameni l-a rugat pe Adrian Costache, atunci viceprimar, să preia el frâiele localității, acesta refuzându-l în primă instanță: „În mandatul domnului Grameni, după ce acesta a trecut în neființă, am preluat funcția de viceprimar cu atribuții de primar și am candidat din partea PNL pentru acest mandat. A fost o experiență nouă, prima dată am crezut că este ușor, dar nu e simplu deloc. Am preluat la rugămințile și insistențele domnului Grameni, până să treacă în neființă, m-a rugat să preiau această funcție, să-i pot duce proiectele la bun sfârșit, și am acceptat într-un final. Prima dată nu am vrut să preiau această funcție, dar am zis să încerc și să vedem, că 2 ani nu o fi mare lucru, dar am început să intru în probleme, să mă obișnuiesc, de aceea am și candidat. Dacă tot am început un program, am început niște proiecte, am finalizat și am dus mai departe ceea ce a dus mai departe fostul primar, să continui pentru că atunci când vezi că ai realizări, lucrurile se schimbă. Nu mai e atât de greu când vezi că ai terminat un obiectiv și ai o satisfacție că ai făcut ceva pentru comunitate.”
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News