REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Primarul Chiliman îşi trimite angajaţii la mare, la hotelul afaceriştilor Mirea şi Secărea

Primarul Chiliman îşi trimite angajaţii la mare, la hotelul afaceriştilor Mirea şi Secărea

Replica API 26 august 2011 | 00:00 273

Jumătate de miliard de la Primăria Sectorului 1 pentru hotelul Florida

Jumătate de miliard de la Primăria Sectorului 1 pentru hotelul Florida

Hotelul Florida, din staţiunea Mamaia, aparţinând cunoscuţilor afacerişti Nelu Mirea şi George Secărea, îşi rotunjeşte veniturile din acest sezon cu aproape 570 milioane de lei vechi, după ce o direcţie din cadrul primăriei Sectorului 1 a decis să-şi trimită aici oamenii la mare, pe bani europeni. Este vorba despre un contract în valoare de 56.975 lei, fără TVA, atribuit fără licitaţie, prin negociere, încheiat pe 24.06.2011 între Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1 şi SC Complex Ovidiu Melody SRL, care administrează hotelul de trei stele Florida, din staţiunea Mamaia.

Direcţia se află în subordinea Primăriei Sectorului 1, condusă de primarul liberal Andrei Chiliman, iar plimbarea la mare face parte din Proiectul "Orizont 2009", cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013. Ţinând cont de tarifele practicate de hotelul Florida (161 lei o cameră single) şi valoarea contractului, banii europeni alocaţi de Chiliman pentru vacanţa subordonaţilor săi ajung pentru aproape 360 de nopţi de cazare. Firma Complex Ovidiu Melody SRL, cea care gestionează hotelul, este administrată de către Niculae Miţă, asociaţi fiind persoanele juridice Global Professional Services SRL şi SIF 3 Transilvania. La rândul său, SRL-ul majoritar este deţinut de cunoscuţii afacerişti constănţeni Nelu Mirea şi George Secărea, administrator fiind Ion Ciotă. Numele lui Nelu Mirea a apărut, de-a lungul timpului, în mai multe scandaluri, de la căpuşa AIC Handling SA, firmă ce-i aparţine, care a prejudiciat Aeroportul Mihail Kogălniceanu cu sume uriaşe de bani, până la fotomodelele minore livrate ca prostituate unor importanţi politicieni PSD sau cunoscuţi oameni de afaceri. Revenind la liberalul Andrei Chiliman, trebuie spus că sejurul la mare plătit angajaţilor săi din bani europeni nu este singura ispravă de acest gen. Potrivit b365.ro, direcţia din subordinea primarului Chiliman a mai încheiat 4 contracte pentru achiziţionarea de servicii hoteliere cu firme din Predeal, Iaşi, Timişoara şi Bucureşti, în valoare totală de 96.442 euro, de fiecare dată fiind vorba despre acelaşi program cu finanţare europeană. Evident, nu puteam încheia fără a prezenta şi scopul oficial al acestui program, în cadrul căruia angajaţii lui Chiliman se plimbă la mare şi la munte: înfiinţarea unei întreprinderi sociale pilot formată din 7 ateliere, destinate persoanelor cu dizabilităţi (atelier de croitorie, brutărie, tipografie, spălătorie ecologică, atelier de lumânări etc.), în Sectorul 1.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614