REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Primarul comunei Tuzla, trimis în judecată pentru delapidare

Primarul comunei Tuzla, trimis în judecată pentru delapidare

Replica API 15 decembrie 2011 | 00:00 121

"Mânărea" bonurile de la Lukoil cu sprijinul consilierului personal

"Mânărea" bonurile de la Lukoil cu sprijinul consilierului personal

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa au încheiat cercetările în privinţa primarului comunei Tuzla, Constantin Micu, dispunând trimiterea în judecată a acestuia, pentru delapidare şi abuz în serviciu, alături de Gheorghe Samoilă, consilierul edilului.

Conform actului de trimitere în judecată, în 2010 consilierii locali au aprobat o cotă de 400 litri/lună pentru auto Logan şi 300 litri/lună pentru alte două autoturisme utilizate de Poliţia Locală, plus consumul aferent tractorului şi buldoexcavatorului primăriei. Pentru furnizarea combustibilului primăria a încheiat un contract cu Lukoil, cu opţiunea de utilizare carduri cooperative. Alimentarea urma să se facă de la staţia peco din localitate, Întrucât cel care a ridicat cardul de alimentare a fost primarul, acesta a început să folosească situaţia "în interesul său propriu", mai exact a solicitat bani pentru sărbătoarea cunoscută sub numele Zilele Tuzlei. Pentru a face rost de aceşti bani, a cerut de la staţia peco bonuri fiscale ale unor terţi, apoi să se deconteze banii aferenţi alimentării cu combustibil din cardul de debit petrol al primăriei, iar banii corespunzători să fie strânşi şi să i se remită acestuia, însoţiţi de bonurile reţinute. Cel însărcinat să colecteze banii şi bonurile era consilierul primarului, Gheorghe Samoilă, se arată în rechizitoriu. În acelaşi document se mai precizează şi faptul că, în ciuda înregistrărilor video care îl surprind pe Samoilă la peco, numărând banii şi bonurile, acesta a negat că el ar fi cel din imagini! De menţionat că, ulterior punerii sub învinuire, Micu a achitat contravaloarea prejudiciului sumei delapidate. Conform procurorilor, Micu a abuzat de funcţia sa şi în momentul în care Micu a comandat, pe cheltuiala Primăriei, un racord de apă care ajungea pe teritoriul comunei Costineşti. Racordul a costat 40.000 de lei, iar beneficiarii erau proprietarii de terenuri din zonă. Micu a încercat să-l convingă pe edilul din Costineşti să-l ajute în sensul punerii în legalitate a lucrării, însă acesta l-a refuzat.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614