REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Primarul Constanţei, atacat de un cetăţean nervos, în Piaţa Griviţei

Primarul Constanţei, atacat de un cetăţean nervos, în Piaţa Griviţei

Replica API 26 aprilie 2013 | 00:00 119

Preţul corect la carnea de miel este 25 de lei

Preţul corect la carnea de miel este 25 de lei

Veşti bune pentru constănţeni! Un kilogram de carne de miel poate fi cumpărat cu maxim 25 de lei, preţul fiind stabilit de către primarul Constanţei. În urma unei sesizări cu privire la preţul mare al cărnii, edilul a luat la pas Piaţa Griviţei, pentru a se asigura că lucrurile sunt în regulă. Vizita nu a fost lipsită de momente de voie bună, dar şi tensionate, dat fiind faptul că un individ a fost la un pas de a-l lovi pe primar.

"Printre alte multe probleme pe care le aveam de rezolvat, cu 1 mai, cu staţiunea, am aflat că lucrurile sunt oarecum în neregulă cu privire la carnea de miel, că este mai scumpă ca la Bucureşti. Eu stăteam liniştit, pentru că în Constanţa avem de 10 ani un sistem cu preţul corect, în care Administraţia Pieţelor, pentru mieii de Paşte, nu percepe nici o taxă. Şi stăteam liniştit. Între timp am aflat că anul ăsta că s-au trezit nişte deştepţi la Administraţia Pieţelor care au pus o taxă. Nu mare, 50 de lei, dar care a permis creşterea preţului cărnii de miel. I-am certat şi le-am spus că dacă se mai întâmplă, dacă mai schimbă ceva cu impact asupra populaţiei, fără ca eu să ştiu, îi dau afară. Am revenit, nu mai este nici o taxă, iar carnea de miel se vinde cu 25 de lei, sau de la 25 de lei în jos. Mai puţin de atâta, o fi de la Dumnezeu, eu am făcut tot ce se poate", a declarat Radu Mazăre. Ca atare, nu se percepe nici o taxă celor care comercializează carnea de miel în pieţe. În zona Pieţei Griviţa, tarabele erau doldora de carne, vânzătorii venind din tot judeţul. Vânzarea nu merge prea bine, spun comercianţii, câte 6 - 7 miei pe zi, însă se aşteaptă ca de acum să înceapă treaba. "Din Dulgheru - Saraiu sunt venit. Sunt aici de ani de zile, în piaţă. Treaba merge şi nu merge. Acum a fost în scădere pentru că am început prea din timp. Sunt care cumpără şi miei întregi, şi la kilogram. Bătrânii iau la kilogram, iar cei cu bani cumpără întreg. Fiecare după puterea financiară. Am vândut cam 7 - 8 miei pe zi, până acum. De acum încolo ne aşteptăm şi la câte 40 - 50, o să înceapă să meargă", a spus un comerciant. Însă, anumite persoane s-au arătat tot nemulţumite de preţul cărnii de miel, spunând că preferă să cumpere un pui. "La pensia mea de 700 de lei nu-mi permit să dau 25 de lei pe miel. Iau un pui", ne-a spus o pensionară. Revenind la vizita edilului de la malul mării, acesta a luat la rând fiecare tarabă, salutând comercianţii. A gustat şi din brânza aflată la vânzare şi nu a putut să nu-i facă un compliment unei fetiţe ce se afla la faţa locului: "Ce ochi albaştri ai! Nu te faci fotomodel?", a întrebat Mazăre. La finele vizitei, primarul a fost la un pas să fie lovit. Din mulţime a ieşit un bărbat care s-a repezit către primar, noroc cu un bodyguard, care a intervenit la timp şi l-a oprit. Individul părea foarte supărat şi iritat de prezenţa lui Mazăre în piaţă. "Nu îi este ruşine? Să se ducă de aici şi să ne lase în pace. Mie nu mi-e frică. Să vină aici, de ce nu vine? Mă c...c în gura lui de nenorocit ce este", a spus individul, după care a plecat furios.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218