REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Primarul Constanţei, dezamăgit că nu se înscrie nimeni la licitaţia pentru cartierul Henri Coandă

Primarul Constanţei, dezamăgit că nu se înscrie nimeni la licitaţia pentru cartierul Henri Coandă

Replica API 29 mai 2014 | 00:00 128

Cine se ocupă de terenul din Madagascar pe perioada verii?

Cine se ocupă de terenul din Madagascar pe perioada verii?

Prezent la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, acolo unde o dată pe săptămână trebuie să dea cu subsemnatul întrucât este pus sub control judiciar, Radu Mazăre a spus că la cea de-a doua licitaţie pentru cartierul social Henri Coandă nu s-a prezentat nimeni. Cât despre măsura controlului judiciar, nu o va contesta încă, cel puţin până la toamnă, menţionând că nu-şi face probleme pentru întreţinerea terenului din Madagascar, pe care l-a luat în concesiune.

Lucrurile scârţâie la Constanţa. După ce primarul Radu Mazăre a intrat în atenţia procurorilor DNA, fiind anchetat pentru fapte de corupţie, acesta susţine că nu se mai prezintă nimeni la licitaţia pentru cartierul social Henri Coandă. "Am să vă dau o veste proastă, din păcate. Şi la cea de-a doua licitaţie, din anul acesta, pentru cartierul Henri Coandă, nu s-a înscris nimeni. Am sperat până în ultima clipă că va fi o firmă care să se înscrie şi nu s-a înscris nimeni nici pentru cea de-a doua oară la licitaţie. E inutil să mai discutăm despre beneficiile pe care le câştigă cineva din realizarea acestui cartier. O să trebuiască să mă întâlnesc astăzi (miercuri - n.r.) cu cei de acolo, să vedem, să facem cumva să creştem valoarea. Oricum, anul ăsta, valoarea de construcţie pe metru pătrat a fost evaluată mai mare decât s-a construit prima oară întrucât prima oară ştiţi că firma a pierdut şi atunci a luat în considerare aceste pierderi şi au făcut o oarecare creştere faţă de prima parte a cartierului, dar nici aşa..., nu vedeţi că am făcut două licitaţii pe SEAP, am aşteptat jumătate de an şi nu s-a înscris nici o firmă. Trebuie să reluăm procedurile, inclusiv pe cea de evaluare a costurilor, adică să facem o creştere a costurilor şi să facem iar licitaţie. Nu mă las până nu-l termin, dar asta să fie clar pentru toată lumea cum am luat noi şpagă şi cum mi-a dat mie şpagă israelianul ca să construiască respectivul cartier", a declarat primarul Radu Mazăre. Tot el a precizat şi faptul că nu a contestat măsura controlului judiciar întrucât are treabă în această vară. "O contest mai încolo, mai la toamnă, că acum dacă a venit vara... oricum aveam treabă aici şi stăteam toată vara acasă", a completat edilul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218