REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° ConstanÈ›a Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° ConstanÈ›a Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Primarul Constanţei, luat pe sus de pensionare: "Mazăre, nu uita, noi suntem puterea ta!"

Primarul Constanţei, luat pe sus de pensionare: "Mazăre, nu uita, noi suntem puterea ta!"

Replica API 6 iunie 2012 | 00:00 118

Atmosferă incendiară

Atmosferă incendiară

Atmosferă incendiară la Constanţa, unde ziua de marţi a debutat cu inaugurarea magazinelor destinate pensionarilor. Conform proiectului, acestea vor comercializa produse alimentare mai ieftine decât cele găsite pe piaţă. Pensionarii au primit cu bucurie vestea şi s-au strâns cu sutele, încă de la orele dimineţii, pe strada Cişmelei din zona Tomis Nord, unde l-au întâmpinat pe edil ca pe un adevărat rege. Aplauzele, strigătele de veselie, sesiunea de pupături şi chiar covorul roşu întins special, au fost doar câteva din lucrurile cu care vârstnicii au vrut să-i arate primarului cât de mult este apreciat în rândul lor.

Sute de pensionari s-au strâns în Tomis Nord, pentru inaugurarea magazinului destinat lor. Mulţimea l-a primit pe primarul Radu Mazăre în aplauze, iar doamnele l-au luat la o sesiune de pupături. Prins printre admiratore, Radu Mazăre a arătat cardul în baza căruia se vor face cumpărăturile, care se va da fiecărui beneficiar, iar discursul l-a început în stilul caracteristic, demn de a gâdila orgoliile "domnişoarelor", aflate la a doua tinereţe. "Buna ziua, domnişoarelor!", a spus edilul. Potrivit acestuia, pe lângă magazinele destinate pensionarilor, se va organiza o şedinţă de consiliu, în care se va mări plafonul, până la 850 de lei, pentru cei care vor beneficia de pachete şi gratuitate pe liniile de transport în comun. "Pentru că vi s-a dat înapoi din pensie, o să fac o hotărâre de consiliu local, luna aceasta, pentru a creşte plafonul la 850 de lei, pentru pachete şi gratuitate pe mijloacele de transport în comun. În cel de-al doilea rând, magazinul o să vă facă un card care va fi valabil pentru a face cumpărături pentru toţi pensionarii, indiferent de pensie, toţi cei care nu au pensie şi pentru persoanele cu dizabilităţi. La magazinul din strada Cişmelei, din zona Tomis Nord, lângă casa de marcat se fac carduri pentru viitorii clienţi. Trebuie să ţin legătura cu voi, dacă cei de aici nu-şi fac treaba, îi schimbăm. Preţurile nu vor fi la jumătate, dar voi fi mai mici decât cele de pe piaţă. Preţurile sunt mai mici pentru că spaţiile sunt puse la dispoziţie de mine şi, astfel, nu se plăteşte chirie. Sunt mai mici, dar trebuie să înţelegeţi că nu sunt subvenţionate de primărie!", a spus Mazăre. Aşadar, spre exemplu, o pâine va costa 0,65 de lei, un kilogram de făină va ajunge la 1,76 de lei, uleiul va avea preţul de 5,15 lei, în timp ce un kilogram de zahăr va putea fi cumpărat cu 4,16 lei. Primarul chiar a specificat că preţurile la produsele de bază sunt sensibil mai mici. Chiar şi aşa, bătrânii au fost în extaz, scandând; "Mazăre, nu uita, noi suntem puterea ta" şi declarând că pentru ei contează chiar şi 10 bani. "Am pensia de 520 de lei, pentru mine sunt importanţi şi 10 bani. Mă bucur foarte mult de inaugurarea acestor magazine, domnul Mazăre este un om deosebit", a spus o pensionară din mulţime. Însă, marele eveniment a fost presărat şi de incidente, mai exact în zona străzii Badea Cârţan. Acolo, deşi primarul a fost aşteptat cu covorul roşu, a fost bombardat de nemulţumirile locuitorilor. În cele din urmă spiritele s-au calmat, edilul reintrând în postura de rege, fiind pupat de admiratoarele înfocate.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218