REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Primarul Constanţei, prezent la lansarea terminalului de cereale Canopus, o investiţie de 15 milioane de euro

Primarul Constanţei, prezent la lansarea terminalului de cereale Canopus, o investiţie de 15 milioane de euro

Replica API 28 august 2014 | 00:00 160

Mazăre: Dacă o hârtie nu este completată cum trebuie, vin procurorii şi te cercetează

Mazăre: Dacă o hârtie nu este completată cum trebuie, vin procurorii şi te cercetează

Primarul Radu Mazăre a fost prezent miercuri, ora 11.00, la evenimentul de lansare oficială a terminalului Canopus Star din Portul Constanţa. "Nu îmi plac astfel de evenimente, dar astăzi, în situaţii din astea, am venit cu plăcere aici. Deşi au existat dispute cu unii oameni de afaceri, cu operatori din port, cu miniştrii, incluisv cu preşedintele ţării, vizazi de acţionariatul Portului, oamenii de aici au făcut investiţii, ceea ce nu poate fi decât un lucru bun pentru Constanţa. Noi, ca Primărie, am sprijinit astfel de investiţii, să treacă mai repede prin hăţişul birocraţiei. Raportându-ne la condiţiile europene, există birocraţie extraordinar de mare. Dacă o hârtie nu este completată cum trebuie, vin procurorii şi te cercetează. Le urez succes celor care au făcut asemenea investiţie şi sper să urmeze şi altele de acest gen", a spus Mazăre. Evenimentul s-a desfăşurat în incinta Portului Constanţa, Digul de nord, km 1+100.

"O astfel de investiţie nu poate decât să ne ajute. Înseamnă că lucrurile merg într-o direcţie bună, iar România are potenţial în acest domeniu", a declarat Cristinel Dragomir, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Constanţa. Facem precizarea că primarul Radu Mazăre a fost însoţit la eveniment de viceprimarul Decebal Făgădău. Cargill şi partenerul său Transport Trade Services (TTS) au finalizat proiectul de investiţii de 15 milioane de euro în terminalul pentru cereale Canopus Star din Portul Constanţa. Investiţia, lansată în iulie 2013, creşte capacitatea operaţională a terminalului pentru cereale de la 50.000 de tone la 110.000 tone. Proiectul Canopus Star este o dovadă a parteneriatului de succes dintre Cargill şi TTS, iniţiat în 2008. Investiţia de 15 milioane de euro transformă terminalul într-o structură operaţională de înaltă performanţă, poziţionându-l drept un punct de reper în ceea ce priveşte operarea cerealelor în Portul Constanţa. Vasile Varvaroi, director general al Cargill în România, a indicat că "dublarea capacităţii de depozitare a terminalului de cereale Canopus permite o întărire a poziţiei strategice a României în comerţul internaţional cu cereale. Totodată, funcţionarea acestui terminal sporeşte capacitatea de depozitare a recoltei, venind în sprijinul partenerilor fermieri". Finalizarea investiţiei comune Cargill şi TTS în Canopus Star asigură noi parametri de operare pentru un circuit flexibil al intrărilor şi ieşirilor din depozit. Toate etapele necesare livrării finale a produselor agricole destinate exportului sunt parcurse cu precizie, la cele mai înalte standarde de calitate şi profesionalism.

Mircea Mihăilescu, preşedintele Grupului TTS, a declarat: "Proiectul de investiţii de la Constanţa a reprezentat un obiectiv strategic pentru TTS, asigurând o fluiditate sporită proceselor susţinute de capacităţile noastre logistice. Alături de Cargill, dorim să valorificăm la cel mai înalt nivel noua dimensiune operaţională a terminalului, important pentru exportul cerealelor prin Portul Constanţa". Prin această nouă investiţie, Cargill parcurge un pas important în direcţia creşterii operaţiunilor sale agricole în România, în baza strategiei de dezvoltare continuă a companiei, iar TTS îşi completează lanţul logistic.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614