REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Primarul Constanţei promite: Nu va fi tăiat nici un copac la Poarta 1

Primarul Constanţei promite: Nu va fi tăiat nici un copac la Poarta 1

Replica API 26 aprilie 2018 | 00:00 294

Primarul Constanţei le răspunde celor care au criticat proiectul legat de amenajarea zonei cuprinsă între Termele Romane - Poarta 1 - strada Traian. El a precizat faptul că proiectul nu are ca scop distrugerea zonei. Ci, din contră, doreşte să îmbunătăţească traficul rutier, pietonal şi aspectul zonal. A afirmat clar faptul că acei copaci din zonă nu vor fi tăiaţi/distruşi, cum spuneau iniţiatorii unei scrisori deschise pe această temă.

Copacii vor fi relocaţi în diverse zone din municipiu pentru a fi salvaţi. Tot el a precizat că vor fi amenajaţi 250 de metri pătraţi de spaţiu verde. Proiectul doreşte a fi parte integrată a unui plan amplu de reamenajare a tramei stradale din municipiu. „Avem aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru proiectul din zona Termele Romane – Poarta 1.

Am modernizat deja breteaua de acces între Gară şi zona Poarta 1. Pentru a completa tot procesul de fluidizare a traficului şi de a creşte, dacă vreţi, atractivitatea zonei peninsulare, separând traficul generat de port de traficul generat de zona noastră istorică, acest proiect vine şi se circumscrie o dată proiectului din cadrul programului Civitas Portis, unde suntem împreună cu alte oraşe, de asemenea se suprapune cu perioada de investiţii planificată”, a explicat Decebal Făgădău.

„Veți vedea că ușor-ușor toată Poarta 1 își va schimba înfățișarea, transformându-se într-un element de reper și comparație între istorie, prezent și viitor. Mă bucur că această sistematizare a întrunit numărul necesar de voturi, cu toate că pe piață s-au aruncat câteva critici la adresa proiectului, probabil dintr-o neparcurgere totală a acestuia. Vreau să fac câteva precizări. Nu se taie niciun arbore, vor fi relocați pomii pe care noi i-am plantat, adică municipalitatea, împreună cu privați, în luna noiembrie a anului trecut.

De asemenea, prin acest proiect realizăm 250 mp de spațiu verde în plus. Vom avea un acces mult mai facil către zona de port, astfel încât să nu încurce accesul către Portul Tomis și zona peninsulară. Aspectul va fi mult mai aerisit. Vă invit să vă plimbați pe strada Traian – au înflorit magnolile pe care le-am plantat anul trecut, trotuarele sunt doar pentru pietoni, carosabilul este suficient și pentru mașinile care circulă și pentru parcări, chiar și parcări ocazionale, pentru cei ce își aduc copiii la Liceul Traian.

Astfel încât veți vedea că această bucată din trama stradală va fi implicată într-un proiect ceva mai amplu. Acest proiect nu își propune să atace vestigiile. Acolo avem un proiect separat. Mă bucur că proiectele suscită din ce în ce mai mult interes”, a a mai afirmat Decebal Făgădău.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
s-a imbunatatit mult traficul pietonal acolo, deabia s-au pus dalele alea si au iesit ca panselutele, dar lasa ca punem altele mai noi,nu?
1
0
"Acest proiect nu sii propune ss atace vestigiile. Acolo avem un proiect separat." Asa-i. Dupa ce taie pomii, pe alea le rad de pe fata pamantului si ridica niste blocuri in locul lor. Pe modelul: "Ce atatea vestigii? Da-le in ... de pietroaie."
1
0
Alelei,alelei, mandrii pusori de zmei, dar in Palas pe aleea castanilor seculari la intrarea in Jandarmeria Palas, unde Politia Rutiera si-a mutat arsenalul pe munca Jandarmeriei, de ce ati taiat toti castanii seculari ? Cine site, cunoaste ce-a fost acolo, unde privighetorile cantau istoria naturii pure. Jaf nepedepsit de Justitia Oarba ! Salbaticie totala si lipsa de respect fata de natura, analfabestism total !
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218