REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Primarul Constanţei şi patronul Polaris, întâlnire de milioane. De 91 de milioane de euro

Primarul Constanţei şi patronul Polaris, întâlnire de milioane. De 91 de milioane de euro

Replica API 28 aprilie 2017 | 01:53 403

Eduard Martin, asociatul unic al SC Polaris M Holding, a ținut să facă mai multe precizări referitoare la suma colosală pe care a câștigat-o în instanță în procesul cu Primăria Constanța. În timp ce Martin posta pe o rețea de socializare precizările, consilierii locali municipali se reuneau în ședință, urmată de o conferință susținută de primarul Decebal Făgădău, care a precizat că l-a convocat pe Eduard Martin la discuții pe tema celor circa 91 de milioane de euro pe care municipalitatea le are de achitat firmei de salubritate. (detalii AICI)

“În februarie 2010 conflictul a fost generat în urma primei cereri de ajustare a tarifului, cerere trimisă de Polaris către municipalitate. Am solicitat să vorbim azi (n.r. 27 aprilie a.c.) cu reprezentanții Polaris, să știm ce vor. Am apărat și voi apăra până la ultima cale de atac banul public și sper că la un moment dat adevărul va ieși la iveală. Indiferent de rezultat, primăria nu este în faliment”, a punctat Făgădău. De asemenea, edilul Constanței a precizat că Primăria se află “între ciocan și două nicovale”, referindu-se la decizia instanței de Iași și precizările celor de la ANRSC și Camera de Conturi.

“În luna septembrie a anului 2015, aveam o hotărâre de instanță care spunea că da, trebuie actualizat tariful, dar nu-mi spunea cum și că dacă nu-i actualizez tariful, va aplica o penalitate, dar nimic concret. Interpretarea noastră a fost întărită de faptul că ANRSC a efectuat un control la Primăria Constanța și a încheiat o notă de control la data de 26 august 2015 în cadrul căreia a scris că în cazul activităților specifice Serviciului de Salubritate pentru tarifele ofertante care nu au avut la bază o fiță de fundamentare pe elementele de cheltuielie, prima ajustare a tarifelor se va aproba pe baza fișei de fundamentare întocmită de către prestator având în vedere cheltuielile realizate în ultimele 12 luni, anterioare propunerii.

Cu alte cuvinte, ANRSC vine și spune că atunci când Polaris vine și solicită prima actualizare, trebuie să prezinte aceste documente, documente pe care nu le-au prezentat nici până astăzi. De asemenea, în raportul Camerei de Conturi cu toate că Poilaris a solicitat actualizare de tarif, municipalitatea a procedat corect neacordându-i-o pentru că documentația ce a fost prezentată nu se încadrează în cerințele ordinului ANRSC (107/2007)”, a conchis Decebal Făgădău.

Decebal Făgădău şi Eduard Martin au avut ieri o întâlnire pe subiectul mai sus evocat, ulterior patronul Polaris M Holding postând următorul mesaj pe o reţea de socializare:

„Astazi (ieri – n.r.) am avut o discutie cu domnul Primar Decebal Fagadau. Discutia a fost constructiva si cred ca s-au lamurit multe aspecte care tin de conflictul juridic dintre Primarie si Polaris M Holding. Pe scurt, suntem in situatia in care urmeaza o potentiala tranzactie conditionata de aplicarea hotararii definitive din 2012 privind aplicarea indicelui de inflatie. Precum am spus si in postarea anterioara, principiul pe care eu l-am avut la baza in aceasta discutie, a fost acela ca locuitorii orasului Constanta sa nu plateasca din buzunarul lor pentru conflictele juridice dintre Primarie si noi. Va voi tine la curent saptamana viitoare cu evolutia acestei situatii care speram sa aiba un final fericit pentru constanteni”.

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Verificati daca cantitatile de deseuri facturate sunt corelate cu cele duse la groapa de gunoi. Verificati ce temei legal a avut cresterea de tarif cu 300 la suta cand au inlocuit facturarea de la metru cub la tona in raport de 1 la 1, cand un metru cub de deseuri menajere cantareste 320 kg in medie. Nu le-a fost de ajuns magaria asta au mai inventat si acest asa zis proces ca sa ne fure ca pe prosti ce suntem.
2
0
Verificati daca cantitatile de deseuri facturate sunt corelate cu cele duse la groapa de gunoi. Verificati ce temei legal a avut cresterea de tarif cu 300 la suta cand au inlocuit facturarea de la metru cub la tona in raport de 1 la 1, cand un metru cub de deseuri menajere cantareste 320 kg in medie. Nu le-a fost de ajuns magaria asta au mai inventat si acest asa zis proces ca sa ne fure ca pe prosti ce suntem.
4
0
pai daca primaria are dreptate, asa cum spune fagadau, de ce tribunalul iasi a zis altfel? ori aia de la primarie sint in cirdasie cu martin, ori judecatorii de la iasi, sint in cirdasie cu martin. care o fi numitorul comun in aceasta afacere foarte paguboasa pentru constanta? cu 91 de mil de euro, asfaltezi toate strazile din constanta de doua ori.
0
0
...acum v-ati prins de unde sloganul pentru Polaris ..."Curatam Constanta noastra "...normal ca este a lor...???
2
0
O smecherie mai veche,nu se sesizeaza nimeni cum ajunge Primaria ba datoare la Polaris,ba vine si cere jumatate de oras despagubiri Fin.Co.Ge.Ro sau cum ma-sa ii mai chema si pe aia.Pe la Palazu se cer banii inapoi pe mancarea de la cantina saracilor de acu' sapte ani etc.Ce departament juridic aveti,ma?Ca Mazare,Fagadau etc.sunt doar niste hoti si un pic retarzi!Dar intr-un oras unde cumperi voturi cu un abonament RATC,normal ca te voteaza o gramada de senili si sclerozati!
5
0
Bai infractorule ai vrea tu sa-ti iei banii si sa o tai in Caraibe cu pocnitoarea de langa tine. N-ati castigat voi din toate infractiunile voastre de zeci de ani cat vreti sa va platim acum. Mai bine itreba-l pe unchito cum este la parnaie sa te pregatesti ca sigur ajungi acolo. Si inchisorile din RO nu sunt ca in SUA.
8
0
455 euro de locuitor al CONSTANTEI, adica 2070 Lei, un fleac!
3
1
Oare cum e posibil ca un oras intreg sa nu iasa si sa ceara demisia primarului cand angajatii Polaris matura cu CRENGI orasul de atatia ani ?????
12
1
1. Plangere penala impotriva expertului, judecatorului care si-a declinat competenta, Martin, judecatorului care a pronuntat o astfel de mizerie de hotarare. Asazisele penalitati sunt mult mai mari decat veniturile din prestatii. Procesul penal tine in loc procesul civil, nu se poate ajunge la o hotarare definitiva care sa poata fi pusa in executare silita, cumparati timp pentru D.N.A. sa-si faca treaba. Mandat de supraveghere pe siguranta nationala si intr-un an sunt la beci toti infractorii care in loc sa ne suga ce trebuie sug bugetul din care ar trebui sa rezolvam problemele locale.
15
1
Prostimea plateste si ei impart banii.
14
0
Propaganda de compromitere a institutiilor anticoruptie-in special DNA-dusa in special prin haznalele Antena 3 si RTV incepe sa-si capitalizeze rezultatele. Ocupate cu contracararea propagandei desnatate aceste institutii incep sa devina ineficiente si astfel infractori de teapa lui Martin in complicitate cu functionari publici si judecatori corupti ne pun capra si ne reguleaza pana ne iese sucul pe nas, muncim ca boii si platim taxe aberante ca sa-si ia ei panarame pe care sa le tuneze, sa le imbrace in aur si sa le tina in concedii permanente in destinatii de lux. Arestatii-i astazi!
14
1
Domnul acesta Martin E nu a fost senator in Parlamentul Romaniei? Da. Uite de ce se duc in Parlament: sa-si dezvolte hotiile. Sigur pe spinarea noastra nu a lui mazare si clica. Sleahta de parveniti.
13
1
Ne-au amanetat pe 50 ani hotii astia. Asa a fost facut contractul. Cu grija pt familiile lor.
17
0
alta firma nu mai exista decat a lui Martin, numai hotii, a plecat un hot si a ramas al hot, hala cum arata orasul constanta, o hazna publica
14
2
cat este shpaga ?
11
1
Plata datoriei urgent si apoi reziliere contract si licitatie cu firme mai eficiente, mai serioase si pe cat pozibil extrapesediste
19
4
Sanatateeee , sa face cat mai multa mizerie , dragi constanteni !
7
1
Ca in jocul Hotii si vardistii... In cazul asta hotii sunt Fagadau si Martin si vardistii ar trebui safie cetatenii orasului...Constanta a ajuns un WC public pentru ca ati ale primari din alte orase....
12
2
Numai mizerii fac psd si alde
18
2
Manevra gandita din timp pe termen lung,bravo la hoti Constantei Si cica noi suntem prosti. Inflatie
19
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367