REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Primarul Constanţei vrea înapoi stick-urile de memorie luate de DNA la percheziţii

Primarul Constanţei vrea înapoi stick-urile de memorie luate de DNA la percheziţii

Replica API 3 iunie 2014 | 00:00 288

Pentru poze şi lista de cărţi de la mama

Pentru poze şi lista de cărţi de la mama

Avocatul primarului Radu Mazăre va merge la DNA Bucureşti, miercuri, 4 iunie, pentru a face "inventarul" obiectelor ridicare de procurori în urma percheziţiilor domiciliare, edilul menţionând că vrea înapoi stick-urile de memorie, pe care sunt stocate fotografii personale. Întrebat despre noul dosar penal în care este cercetat Nicuşor Constantinescu, acesta a spus: "Am citit şi eu că are 13 cartuşe? Ai, ce nenorocire!".

După episodul ridicării preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, şi reţinerea acestuia de către DNA Bucureşti, fiind eliberat ulterior şi pus sub control judiciar, la data de 8 aprilie, procurorii bucureşteni au mai dat o lovitură: au descins în 12 locaţii situate în municipiile Constanţa, Bucureşti şi judeţul Dâmboviţa. La Constanţa, percheziţiile au avut loc acasă la primarul Radu Mazăre, la mama acestuia şi la fratele edilului, Mihai Mazăre, precum şi la primărie, fiind vorba de un caz de corupţie, edilul de la malul mării fiind anchetat pentru fapte de corupţie, respectiv luare de mită de la Morgenstern Avraham, reprezentantul SC Shapir Structures SRL, societatea care s-a ocupat de lucrările de construcţie la cartierul social Henri Coandă. A fost propus spre arestare, dar magistraţii au hotărât ca acesta să fie pus sub control judiciar, motiv pentru care în fiecare zi de marţi se prezintă la sediul IPJ pentru a da cu subsemnatul. Pe 3 iunie, Radu Mazăre a spus că-şi vrea înspoi stick-urile de memorie şi agenda, ridicate de procurori. "O să meargă avocatul miercuri să facă, să vadă ce mi-a luat din agendă şi două - trei stick-uri pe care le-au luat de acolo. Am fotografii pe stick-uri, altceva n-am. Şi agenda... cărţi puse de mama. O agendă cu ce am de citit.", a spus primarul. Întrebat despre noul dosar în care este anchetat Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJC, întrucât, în timpul percheziţiilor, la domiciliul lui, au fost găsite mai multe cartuşe, Mazăre a spus: "Am citit şi eu că are 13 cartuşe? Ai, ce nenorocire!".

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614