REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Primarul Cristian Radu cere Guvernului soluționarea urgentă a situației de la Șantierul Naval Mangalia

Primarul Cristian Radu cere Guvernului soluționarea urgentă a situației de la Șantierul Naval Mangalia

Replica API 15 mai 2018 | 00:30 354

Primarul Mangaliei, Radu Cristian, solicită, din nou, autorităților centrale ale statului, prin intermediul mai multor petiții, soluţionarea urgentă a situaţiei Şantierului Naval din Mangalia şi luarea unei decizii finale privind soarta platformei industriale. Într-o scrisoare adresată președintelui României, primului-ministru și ministrului Economiei, edilul din Mangalia atrage atenția că prelungirea stării de incertitudine privind situaţia acestui şantier de lungă tradiţie va accentua criza economică deja existentă şi va avea un impact social negativ pentru judeţul Constanţa.

”În calitate de primar al U.A.T. Municipiul Mangalia, doresc să vă informez asupra faptului că prelungirea situaţiei de incertitudine generează panică în rândul a mii de oameni care nu au siguranța unui loc de muncă, știindu-se faptul că șantierul reprezintă un pol economic important, în industria de construcţii şi reparaţii nave. În plus, situația existentă creează şi un impact social negativ, deoarece mii de locuri de muncă din industria de construcţii şi reparaţii nave sunt puse în pericol”, a subliniat primarul Radu Cristian, în documentul transmis oficialităților statului. Demersul edilului din Mangalia nu este singular, el trăgând un semnal de alarmă încă de la începutul acestui an, când, printr-un document similar, s-a adresat oficialităților statului în găsirea unei soluții imediate pentru rezolvarea situației angajaților de la DMHI. „Personal, am fost de mai multe ori la ministerele de resort, am trimis scrisori, petiții în care am atras atenția că la Șantierul Naval Mangalia este o bombă socială cu ceas, care ar putea exploda în orice moment, dacă nu se semnează un contract cu un investitor strategic”, a completat edilul. Potrivit datelor statistice, în 2016, şantierul naval avea 2.399 de angajaţi proprii, alături de cei peste 4.700 de angajaţi ai societăţilor colaboratoare. În acest moment, aici mai sunt aproximativ 1.700 de angajaţi. ”Facem încă o dată apel la dumneavoastră, stimate Domnule Preşedinte, pentru a analiza şi a vă implica direct în soluţionarea urgentă a situaţiei Şantierului Naval din Mangalia şi în luarea unei decizii finale privind soarta acestuia, ţinând cont de întreaga infrastructură existentă, de miile de locuri de muncă pentru locuitorii din Mangalia şi localităţile limitrofe, dar şi de necesitatea continuării şi dezvoltării acestuia, ca pol strategic al economiei naţionale”, a conchis primarul Mangaliei, Radu Cristian, în scrisoarea adresată președintelui României.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se stie foarte bine ca fara implicarea televiziunilor de mare audienta,nu se face nimic in tara asta .Radule,cheama te rog antenele,Pro TV-ul,Romania TV si o sa ai castig,tu si Mangaliotii. Dar sa vina pe bune,sa aduca la suprafata tot ce se intampla de ani buni in oras si nimeni nu spune,de frica clanurilor sau a retelelor jegoase de insi nefrecventabili.
4
0
Sa ceara ajutor turcilor si interlopilor cu care se afiseaza in Turcia.Un gunoi uman care nu a facut nimic in Mangalia,un curvar nenorocit care a spart case profitand de functie.Nu cred ca va scapa intreg pana la finalizarea mandatului.
3
2
Dezinteresul este a lui Damen, pentru ca cele 4 Corvette si anexele s-au cam indreptat spre SN C-ta, lasand SN "2 Mai" cu ochii in soarele arzator !
2
0
Ce treaba are presedintele, guvernul prin ministerul de resort trebuie sa rezolve situatia santierului naval.Coreenii si-au luat bagajele si s-au dus, statul nostru acum trebuie sa hotarasca daca preia patrimoniul in totalitate sau considera afacerea falimentara si inchide portile.Nu se pot prelua datorii, nu exista certitudinea unor contracte navale ferme, nu mai sunt specialisti, mana de lucru calificata...Faceti-l muzeu si cu 2-3lei intrarea poate reusiti sa aratati urmasilor ca a fost odata...
2
2
Dupa o plimbare pe banii primariei in Turcia isi aduce aminte de santier dupa ce tot cu ajutorul lor a ajuns o epava acest santier cu care primaria s a hranit din impozit si cetatenii au luat drumul europei dupa falimente repetate Radule dute te rugam noi mangalienii sa pleci la Constanta definitiv ai luat un municipiu si lasi un sat in urma ta rusine
3
2
PSD-ul actioneaza numai si numai cand este rost de parandarat si d-l primar stie f. bine...
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369