REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Primarul de la Albeşti şi-a pus vice de la UNPR, cel de la Oltina zice că pesediştii sunt "ciobani şi hoţi"

Primarul de la Albeşti şi-a pus vice de la UNPR, cel de la Oltina zice că pesediştii sunt "ciobani şi hoţi"

Replica API 28 iunie 2012 | 00:00 169

Cum funcţionează USL la Constanţa:

Cum funcţionează USL la Constanţa:

Şedinţă cu strigături la Limanu, acolo unde jocurile de culise au lăsat-o pe dinafară pe social-democrata Liliana Enăcache. Primarul liberal Iustin Urdea, care la alegerile locale a candidat din partea USL, s-a ales cu viceprimar tot de la PNL, ca şi în mandatul anterior, stârnind astfel furia reprezentantei PSD din consiliu. "Am anunţat la judeţ", a spus social-democrata. Situaţia de la Limanu vine ca un fel de "compensare" cu cele întâmplate, tot ieri, în şedinţa Consiliului Judeţean Constanţa, acolo unde PNL avea pretenţia să obţină un post de vicepreşedinte. Nu a fost să fie aşa, propunerea PNL neîntrunind numărul de voturi necesare, aşa încât CJC are, şi pentru următorii 4 ani, doi vicepreşedinţi înregimentaţi la PSD. Să fie acesta semn că partenerii politici nu-şi dau unul altuia suficientă atenţie? Cu siguranţă preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, nu vrea să comenteze, aşa că mergem mai departe, la alte constituiri de consilii. Astfel, marţi, la constituirea CL Cernavodă, primarul liberal Gheorghe Hânsă a reuşit să-şi "adjudece" vice tot din partea partidului său, în timp ce ieri, la Albeşti, din trei propuneri, cele mai multe voturi le-a obţinut un reprezentant al UNPR.

Candidatul PNL n-a ştiut că jocurile au fost făcute pentru altul!

Situaţia nu este una întâmplătoare, ci este rodul negocierilor purtate chiar de către primarul PNL (fost PDL) Gheorghe Moldovan, care a dorit să aibă continuitate. El l-a preferat ca "adjunct" tot pe Octavian Erimia, chiar dacă acesta este de la UNPR (fost membru PSD). Interesant că pentru funcţia de vicepreşedinte au candidat următorii: Marian Croitoru (PNL) - 1 vot, Octavian Erimia (UNPR) - 7 voturi şi Olimpiu Cărăuleanu (PSD) - 5 voturi. După şedinţa de constituire a CL Albeşti, care s-a desfăşurat fără incidente, liberalul Marian Croitoru a părăsit sala negru de supărare, iar asta pentru că primarul şi colegii săi nu s-au "obosit" să-i spună că jocurile fuseseră făcute pentru uneperistul Erimia. De menţionat că, după şedinţă, pesedistul Olimpiu Cărăuleanu a raportat superiorilor pe linie de partid "incidentul".

Chirciu: USL funcţionează la Oltina dacă dispare un om

Situaţie inedită şi în comuna Oltina, unde primar este liberalul Gheorghe Chirciu. Acesta a vrut să aibă viceprimar de la PNL, numai că la şedinţa de constituire nu s-a ajuns la un rezultat: "Nu am viceprimar pentru că cei de la PSD s-au aliat cu cei de la PDL şi unul de la PC şi au votat împotrivă", spune Chirciu. În replică, explică el, nu a fost validat un consilier de la PSD, adică cel care a candidat la primărie - Cristian Dumitru Gheorghe. "S-a purtat urât în campanie". Întrebat dacă, până la urmă, USL va funcţiona la Oltina, Chirciu a răspuns: "Cred că da, dar să dispară un om (Cristian Dumitru Gheorghe - n.r.). La Oltina, PSD e format din ciobani şi hoţi", l-a mai luat gura pe dinainte pe primar. De precizat că CL Oltina are următoarea componenţă: 5 consilieri PNL, 3 PSD şi 1 PSD nevalidat, 1 PDL şi 1 PC.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218