REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Primarul de la Amzacea, AMENDAT de ITM! A fost depistat cu muncitori fără contracte de muncă!

Primarul de la Amzacea, AMENDAT de ITM! A fost depistat cu muncitori fără contracte de muncă!

Replica API 19 august 2016 | 00:31 424

„I-am plătit din buzunarul meu să păzească un gard!”

„I-am plătit din buzunarul meu să păzească un gard!”

Radu Constantin

Radu Constantin, primarul comunei Amzacea a luat recent în primire oborul din localitate. Pentru ca activitatea de la obor să meargă bine şi să nu existe incidente, a fost montat în jurul acestuia un gard, foarte costisitor, după cum spune însuşi primarul. Acesta s-a gândit să pună doi oameni să păzească „gardul de aur”, pe care i-a plătit din buzunarul lui, însă a avut ghinionul să îi vină pe cap inspectorii de la ITM. Astfel, primarul s-a ales cu o amendă de 50.000 de lei, pe care a contestat-o în instanţă.

A vrut să facă un bine, însă şi-a făcut rău singur. Primarul din Amzacea s-a ales cu o amendă colosală, după ce inspectorii ITM au descoperit câţiva muncitori care nu aveau contract de muncă. Primarul se apără şi afirmă că nu i-a pătit din banii publici ci din banii personali. „Este vorba despre nişte muncitori pe care i-am plătit din buzunarul meu. Le-am dat câte 500 de lei ca să păzească gardul de fier de la obor. Acel gard costă foarte mult, iar dacă se fura, cine era de vină? Primarul nu? Oborul doar ce l-am luat în primire la Consiliul Judeţean. Am zis că fac un bine dacă pun doi oameni să stea acolo să nu fure gardul. ITM-ul mi-a dat amendă 50.000 de lei pentru că nu le-am făcut contract de muncă. Cred că prea mult ne-a dat şi de aceea am mers în instanţă”, a afirmat primarul localităţii Amzacea, Radu Constantin. Directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanţa, Eugen Bola, a afirmat că nu cunoaşte personal această problemă, însă ne-a explicat cum decurg lucrurile la un control. „În momentul în care s-au prezentat inspectorii şi au luat de la acele persoane fişele de identificare, pe care le-au completat de faţă cu inspectorii, dacă acolo apare că lucrează de câteva zile, în mod evident a fost aplicată această sancţiune. Dacă în fişa de identificare lucrătorul menţionează împrejurarea că lucrează de o zi - două, adică a lucrat anterior momentului controlului, inspectorul de muncă este obligat să aplice sancţiuni pentru muncă fără forme legale. Pentru fiecare lucrător se aplică o amendă de 10.000 de lei”, a explicat Eugen Bola.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102