REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Primarul din Castelu, acuzat de jaful de la Colegiul Dobrogea

Primarul din Castelu, acuzat de jaful de la Colegiul Dobrogea

Replica API 29 martie 2013 | 00:00 442

Nicolae Anghel a ajuns în gura directoarei Mihaela Beznea

Nicolae Anghel a ajuns în gura directoarei Mihaela Beznea

Situaţia din "ograda" Colegiului Dobrogea din localitatea constănţeană Castelu începe să prindă... transparenţă. În urma articolelor publicate de cotidianul "Replica", prin care se evidenţiau ruinele în care s-au transformat căminul internat şi cantina, dar şi cum corpul nou de şcoală este ridicat, dar elevii învaţă tot în cel vechi, mai multe demersuri au început să se facă văzute, şi anume primarul s-a angajat să se ocupe de utilităţi, de branşamente. Însă, directorul unităţii de învăţământ, Mihaela Beznea a ţinut să facă anumite precizări pe acest subiect, menţionând că toate lucrările au fost monitorizate de Primărie, la fel şi banii.

"Vă mulţumim pentru că vă preocupaţi de clădirile de la Colegiul Dobrogea din Castelu, noi am semnalat problemele de multe ori, inclusiv consilierii locali ai comunei Castelu, din perioada 2008-2012 au fost informaţi verbal şi în scris. Este regretabil că abia acum consilierul Cherim Gevat s-a gândit că ar vrea să facă lumină", spune directorul Colegiului Dobrogea din Castelu, prin intermediul unei scrisori direcţionate către ziarul "Replica". Mai mult decât atât, în discuţie au fost aduse şi afirmaţiile primarului, care, conform Mihaelei Beznea, nu ştie decât să acuze pe toată lumea, căutând alţi vinovaţi. Revenind la clădirile din curtea unităţii şcolare, lăsate de izbelişte, cadrul didactic a mai adăugat şi faptul că lucrările au fost monitorizate de către Primărie, iar recepţia finală a fost făcută chiar dacă lucrările nu erau finalizate. "Referitor la noul corp de şcoală, Primăria a gestionat execuţia proiectului. Sunt mari diferenţe între proiect şi execuţie. Recepţia finală s-a făcut fără ca lucrările să fie terminate. Clădirea nu este utilizată în sezonul rece, pentru că nu s-au executat toate lucrările din proiect (nu are căldură şi canalizare). Referitor la cămin, clădirea este în inventarul Primăriei. Investiţia făcută de şcoală în anul 2006 a fost predată prin protocol Primăriei, în 6/06/2007. Ulterior, toate fondurile au fost gestionate de Primăria Castelu. Nu a fost nici un geam spart la internat, clădirea nu s-a construit, ea exista de mult. După semnarea protocolului de predare din iunie 2007, intrările au fost încuiate şi sigilate de Primărie, mai mult, nimeni din cadrul Primăriei nu s-a plâns că ar fi fost forţată intrarea. În perioada 2007-2012 au venit la acea aşa-zisă organizare de şantier: mai multe echipe de constructori, persoane străine însoţite de reprezentanţi ai Primăriei, angajaţi ai şcolii generale din Castelu. De cele mai multe ori această categorie de vizitatori refuzau, aşa cum fac şi în prezent, să se legitimeze şi să se înscrie în registrul de intrare în şcoală. Frecvent, în perioada menţionată, au fost cazaţi de către Primărie, muncitori în cămin. La organizarea de şantier intrau şi ieşeau maşini de transport. Constatăm din articol că s-au distrus şi s-au furat achiziţiile făcute de şcoală în 2006", a spus Mihaela Beznea. Ca atare, cum Primăria se face vinovată de cele întâmplate şi de rezultatele dezastruoase, directorul Colegiului Dobrogea a conchis: "Nu înţelegem de ce nici o autoritate nu a fost interesată, până în prezent, cum a cheltuit Primăria Castelu zecile de miliarde (80 miliarde, cum a declarat primarul ) pentru toate clădirile: şcoala nouă, cămin, cantină".

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108