REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Primarul din Cernavodă este pus sub control judiciar, aşa că intră în concediu

Primarul din Cernavodă este pus sub control judiciar, aşa că intră în concediu

Replica API 15 aprilie 2014 | 00:00 109

Gheorghe Hânsă n-are voie să părăsească România

Gheorghe Hânsă n-are voie să părăsească România

După ce procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia l-au propus spre arest la domiciliu, primarul din Cernavodă, Gheorghe Hânsă, a fost pus sub control judiciar, decizia aparţinând Tribunalului Constanţa şi fiind definitivă. În aceeaşi situaţie se află şi fiul edilului, Tiberiu Marius Hânsă, dar şi Nicolae Cristache. Primarul a spus că aceste lucruri nu-i vor afecta activitatea, dar a ales să plece de sărbători în concediu, să se detaşeze de cotidian.

Tribunalul Constanţa a decis ca edilul din Cernavodă, dar şi celelalte două persoane din noul dosar penal, respectiv Tiberiu Marius Hânsă şi Nicolae Cristache să fie puşi sub control judiciar. Decizia a fost dată luni, 14 aprilie, şi este definitivă. Despre toată această situaţie, Gheorghe Hânsă a menţionat: "E plăcut, nu e nici o problemă - cu ghilimelele de rigoare, bineînţeles. Eu o să-mi văd în continuare de treabă, nu mă afectează deloc. Îmi susţin nevinovăţia până la final. Faza cea mai rea este că suportă mai greu familia, prietenii, oamenii din subordine. De sărbători o să plec în concediu, câteva săptămâni. Era programată de mult vacanţa. Mă voi odihni", a conchis edilul. Reamintim că este vorba despre ancheta procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, în care au avut loc şi percheziţii la Primăria din Cernavodă, cotidianul Replica de Constanţa prezentându-le în exclusivitate. În februarie, procurorii au ridicat mai multe documente, acuzaţiile fiind de abuz în serviciu, pe legea 78/2000, adică fapte asimilate celor de corupţie. Cercetarea vizează modalitatea în care au fost cheltuiţi banii publici prin atribuirea în condiţii discutabile a unor contracte de achiziţii. Aici ar fi vorba şi de firma de deszăpezire care s-a ocupat de oraşul Cernavodă. De cealaltă parte, edilul susţine că este vorba de reclamaţii făcute de oameni de rea credinţă şi că nu a încălcat cu nimic legea.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369