REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Primarul din Cernavodă, primele declaraţii despre dosarul în care se cere arestarea lui la domiciliu

Primarul din Cernavodă, primele declaraţii despre dosarul în care se cere arestarea lui la domiciliu

Replica API 12 aprilie 2014 | 00:00 133

"Avem judecători sănătoşi la cap..."

"Avem judecători sănătoşi la cap..."

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia nu se lasă şi cer arestul la domiciliu! Este vorba despre noul dosar penal în care apare primarul din Cernavodă, Gheorghe Hânsă, dar şi fiul acestuia, Tiberiu Marius Hânsă, cât şi Nicolae Cristache. Dacă Judecătoria Medgidia a respins cererea de arestare la domiciliu, oamenii legii au depus contestaţie la Tribunalul Constanţa, termenul fiind stabilit, în primă fază, pentru 11 aprilie. Ce spune primarul despre toată această situaţie? Nu-şi face griji, avem judecători sănătoşi la cap.

Numai că, magistraţii au dispus amânarea cauzei pentru ziua de 14 aprilie, pentru garantarea dreptului la apărare al inculpatului Hânsă Tiberiu Marius. Întrebat despre toată această situaţie, primarul din Cernavodă nu a spus decât: "Dacă e cineva care-şi face griji, să nu-şi facă, şi nici speranţe că intru la închisoare. Nu e cazul, avem judecători sănătoşi la cap. În rest, nu am ce să vă spun. Unii aruncă o piatră-n baltă şi noi încercăm s-o scoatem. Ce putem să facem mai mult? Nu vreau să intru în detalii, nu vreau să comentez până nu se termină tot". De asemenea, edilul din Cernavodă a fost întrebat ce părere are despre faptul că în această perioadă în atenţia oamenilor legii a intrat şi Radu Mazăre, dar şi preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu. "Nu comentez, nu sunt cazuri similare. În ceea ce mă priveşte, nu am nici cel mai mic amestec în chestiunile pe care le înşiră cineva acolo, un fel de basme pe care unii alţii le cred, alţii nu...", a răspuns Gheorghe Hânsă. Reamintim că este vorba despre ancheta procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, în care au avut loc şi percheziţii la Primăria din Cernavodă, cotidianul "Replica" de Constanţa prezentându-le în exclusivitate. În februarie, procurorii au ridicat mai multe documente, acuzaţiile fiind de abuz în serviciu, pe legea 78/2000, adică fapte asimilate celor de corupţie. Cercetarea vizează modalitatea în care au fost cheltuiţi banii publici prin atribuirea în condiţii discutabile a unor contracte de achiziţii. Aici ar fi vorba şi de firma de deszăpezire care s-a ocupat de oraşul Cernavodă. De cealaltă parte, edilul susţine că este vorba de reclamaţii făcute de oameni de rea credinţă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218