REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Primarul din Ciobanu explică de ce a intervenit când polițiștii locali aplicau sancțiuni!

Primarul din Ciobanu explică de ce a intervenit când polițiștii locali aplicau sancțiuni!

Replica API 16 mai 2018 | 00:00 465

”In legatura cu articolul dumneavoastra din data de 03 Mai 2018,va solicit pe aceasta cale,un drept la replica.

Consider ca actiunea mea,a constat in atragerea atentiei Politistilor Locali ai UAT Harsova,care prin sanctionarea unor abateri de la prevederile Codului Rutier,contraventii al caror regim sunt stabilite prin prevederile OUG 195/2002,asi depasesc atributiile.

O actiune de acest gen nu cred ca se poate incadra in prevederile art.2,alin.36,din Legea 61/1991R.Asa cum se constata din filmare cat si din declaratia agentului de Politie Locala eu nici nu am coborat din masina,si nu am solicitat agentului decat sa respecte legea.

Profit pe aceasta cale si motivez in baza legii actiunea mea,cu speranta ca si dragul meu omolog de la Primaria Harsova va lua la cunostinta de pevederile legii si pentru ca are Politie Locala ai va instrui in vederea respectarii legislatiei in vigoare.

Conform art. 177/pct. 2 din H.G. nr. 1391/2006 (Regulamentul de aplicare a O.U.G. nr. 195/2002) POLIȚIȘTII RUTIERI sunt ”ofițerii și agenții de poliție specializați și anume desemnați prin dispoziție a Inspectorului General al Inspectoratului General al POLIȚIEI ROMÂNE.” Așadar, pentru a avea calitate de polițist rutier trebuie îndeplinite două condiții ESENȚIALE :

1. să fie ofițer sau agent de poliție specializat, din cadrul POLIȚIEI ROMÂNE

2. să fie desemnat ca polițist rutier prin dispoziție a inspectorului general al I.G.P.R. Ori polițiștii locali nu îndeplinesc niciuna din aceste condiții.

Este adevărat că Legea nr. 155 / 2010, a Poliției Locale, prevede posibilitatea pentru polițiștii locali de a constata contravenții și de a aplica sancțiuni pentru încălcarea unor norme legale în domeniul circulației pe drumurile publice însă, atâta timp cât o persoană este sancționată pentru săvârșirea unei contravenții prevăzute de OUG 195 / 2002, DOAR PERSOANELE ANUME PREVĂZUTE ÎN ACEL ACT NORMATIV vor putea încheia procese verbale și aplica sancțiuni contravenționale.

Singurele sancțiuni legale la regimul rutier pe care le pot aplica polițiștii locali, sunt cele prevăzute expres în HCL-uri emise de autoritățile locale. Trebuie observat și faptul că Legea nr. 155/2010, nu derogă de la dispozițiile speciale ale OUG 195 / 2002 în ceea ce privește dispozițiile speciale privitoare la constatarea și sancționarea contravențiilor deoarece, potrivit art. 63 din Legea nr. 24 / 2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative pentru instituirea unei norme derogatorii se va folosi formula „prin derogare de la …” urmată de menționarea reglementării de la care se derogă, ori aici nu putem vorbi despre așa ceva.

Actiunile intreprinse de agentii politiei locale Harsova contrar prevederilor legale au avut si au repercursiuni asupra locuitorilor comunei Ciobanu,fapt ce ma indreptateste sa iau atitudine impotriva oricarui abuz comis de acestia,in dauna contribuabililor din localitatea a carui Primar sunt.

Cu stima TUDOREL GURGU”

Notă: Textul aparține integral primarului Tudorel Gurgu

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
faza amuzanta e ca sunteti toti praf si betivi proxeneti tigani si hoti si harsovenii si ciobanenii sau ce dracu sunteti voi, luavar dracu de spurcaciuni si imprejurimile voastre la fel.
0
0
Ba ce aveti cu ciobaneni ba aveti neveste aveti rude in Coibanu ce pula mea va gasit uraaaa asta ce pula mea facut Ionescu baa a dat oamenii afara sta Orasul sub Teroare pune tilicarii pe oameni ia cu forta oamenii de pe strada mai nou vrea sa dea acoperisul casei de cultura jos spitalul il va inchide a murit un om si un altul e paralizat pleaca in tari strine pe banii vostrii ba blegiilor ce mai vreti ce mai vreti nu se vede deja nu cumva e absurd pe cind Gurgu a facut ceva cum era Ciobanu si cum arata acum ai ma sa fim o data realisti ce Dumnezeu credeti ceo-ti veti suferi cu ala enorm.
0
2
Ba eu sunt hirsovean nu va mai luati de ciobaneni ce pula mea va facut Ionescu
1
2
Daca tot cunosti legile si esti corect de ce speli masini la spalatorie fara autorizatie si mai tineti si usile inchise cica nu stie nimeni? Rugam autoritatile sa se sesizeze
8
1
bai ionesculee ce ai facut ma nenorocitule cu banii harsovenilor ai plecat ma betivule in america si canada.asta era ma suferinta ta ca sa te plimbi si sa iti etalezi aroganta in fata cetatenilor?ma nenorocitule de ce ma ai marit taxele si impozitele ?nu iti ajunge mai magarule salariul pe care il iei tot din hotararea ta de 10000 ron?de ce ma iti bati joc de votul harsovenilor ?nu ai facut nimic pentru oras mai ionescule.Rusineeeeeeee
8
0
FELICITARI SEFULUI POLITIEI LOCALE.DOAR UNUL CA EL VA FACE LINISTE IN ORAS. TOTI DERBEDEII SE CRED PESTE LEGE. GHIMBOASE A FACUT JUSTITIE ADEVARATA IN HIRSOVA
2
8
Baiatu care ii injuri pe harsoveni poate nu iti prindem picioarele prin oras nostru. Ca iti aratam noi harsoveni prosti. Va da curaj Gurgu sa faceti pe smecherii da el nu vede ca e pe tobogan? Si voi ii faceti vant. Toti golanii casca gura sa ne ...Sa il tineti la voi acolo sa nu ii mai vedem fata de cur de maimuta. Asta nu e in stare sa lege 2 cuvinte. A avut numai catei pe langa el care au facut ce a vrut cu el. El e de poza.Ca in primarie injura de rupe. Altceva mai stie? Tupeu de borfas.
6
1
Futuva in gura de hirsoveni prosti dupa ce tine cu voi sunteti si prosti facuti gramada proxenet stie sa conduca o comuna va pare rau ca nu va scoate pa voi la produs ati vrea voi asa primar
3
14
Sa mori tu gurgule ca nu te inseli?ce fata de libidinos si analfabet ajuns cu bani ani! bai ordinarule nu mai prosti lumea!pe spatele ciobanenilor ai facut avere.Aloooo DNA de ce nu va sesizati in cazul acestui proxenet periculos?
14
1
Ce primar analfabet. Habar n-are sa scrie corect in limba romana. Eu nu inteleg cat de inconstienti sunt cetatenii ciobaneni, votand un primar care habar nu are sa scrie. Mi-e jena cand vad ce inculti, agramati si redusi ne conduc. Ciobanenii isi merita soarta. Ce au votat aia au primit! Iar dumneata, domnule Gurgu, esti de o ipocrizie acerda! Faci pe lupul moralist, dar oare cand o duceai pe Mirela pe centura si-i numarai prezervativele, tot asa plin de morala si etica erai?
15
3
Futuva.not gura de ordinarii nenorociti! Niste Primari de cacat!
13
0
Postacii de servici, va convine ca pe voi nu va amendeaza, dar sa se plimbe in America cu banii nostri este corect.
5
11
Dl gurgu nu va cunosc personal sunt harsovean. Nu inteleg ce va tot bagati peste Harsova noastra.Nu inteleg ce vrei sa spui de fapt prin versurile de mai sus . Ce tot vrei de nu iti vezi de treaba ta. Le e rusine la lume sa iti bata obrazul. Tu esti ca vorba aia lupul schimba parul dar naravul ba. Ciobanenii stiu cu ce te ocupai inainte de a iesi primar . Mai stai in banca ta.
17
2
Te astept la ciobanu la fotbal
2
8
A plecat cu voia celor de la PSD care au votat bani pentru aceasta vacanta a lui Viorel in sedinta de consiliu. Ce aveti cu el !?? Nu trebuie sa se plimbe , ca doar de asta a vrut sa fie primar! Voi harsovenii asa va trebuie daca ati pus botul ca va scade pretul la apa!
15
10
E frumos Viorele sa pleci la plimbare in AMERICA platita de harsoveni si sa ne aburesti ca te-ai dus dupa clienti pt societatile din Harsova. Am fost prosti cand te-am votat dar acum nu mai tine.
21
10
GURGULE sa te duci dracu cu nemernicul ala de catel al tau . Ai terorizat comuna. Te doare fix in cur de ciobaneni. De un an de zile stai numai in scandaluri tu si grupul tau de parnaiasi. Pe prosti poate ii convingi dar noi stim ce specie esti. Vezi ca te baga prostu ala de langa tine in mare cacat si pui lumea sa nu respecte legile ca sa arati ca esti tu smecher. Un primar serios nu se poarta golaneste. Si apropo, aia nu pare a fi scrisa de tine. Fara suparare dar nu se pupa cu felul tau de a vorbi. Bafta
23
7
Dle Gurgu dumneata esti cel mai bun exemplu pentru ca guvernul sa dea o hotarare si sa interzica incultilor sau celor care nu au macar 12 clase sa mai candideze la primarie. Inainte sa vorbesti de legi ar trebui sa inveti sa scrii. Sau textul l-a facut consilierul personal? Ha. Pare genul lui.Te face ala. O sa iasa razboi in primaria ta. Lasa vrajeala ca iti pasa de ciobaneni.
24
6
Cer scuze domnul Gurgu dar toti prostii ai am la locala in frunte cu ghimboase care e mai mult ocupat cu amanta decat sa se duca la facultate unde lam bagat cu greu
16
15
Cei mai rai oameni din tot judetul sunt astia din Ciobanu .. oameni mai ai dracu ca astia nu sunt ..si echipa de fotbal de acolo sunt niste rautati si niste ciobani toti care au jucat cu ei au parerea asta
15
12
bravo domnul gurgu asa da primar nu ca cel din harsova sta pe scaun si se duce in vacanta in loc sa faca ceea trebuie facut mult respect domnu primar
12
17
Domnule Primar Gurgu , faceti-i si o plangere penala de abuz in functie in cazul asta ca pe amenzi si pe taxele si impozitele pe care ni le-a marit el si-a cumparat bilet de america si se plimba pe banii nostri.
29
9
niste nesimtiti cu primarul in frunte
18
10

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614