REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Primarul din Ghindăreşti, călcat de mascaţi: este cercetat pentru spălare de bani, delapidare şi abuz în serviciu

Primarul din Ghindăreşti, călcat de mascaţi: este cercetat pentru spălare de bani, delapidare şi abuz în serviciu

Replica API 22 iulie 2015 | 12:02 664

Bani şi documente ridicate

Bani şi documente ridicate

Acuzaţiile la adresa primarului din Ghindăreşti, respectiv Adrian Vartolomei, au tot curs în ultima perioadă, localnicii acuzându-l de mai multe lucruri. Aceştia se legau fie de societatea pe care o administra dar nu era pe numele lui, de faptul că aducea motorină de contrabadă, ba că era mână în mână cu contrabandistul Nichifor, care îi este şi prieten, ba că se poartă urât prin localitate şi câte şi mai câte. Dacă iniţial a fost luată în calcul şi ideea că “gura târgului nu o astupă decât pământul”, iată că o mare parte dintre reclamaţii au cam fost confirmate. Astfel, luni, 20 iulie anul curent, mai multe percheziţii au avut loc în Ghindăreşti, inclusiv la domiciliile celor doi, dar şi la rudele lor cât şi la sediul Primăriei.

„În data de 20.07.2015, acţionând în baza unei ordonanţe a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu poliţişti din cadrul IPJ Constanţa, au pus în aplicare 16 mandate de percheziţie domiciliară în vederea administrării probatoriului într-un dosar penal înregistrat la această unitate de parchet, sub aspectul săvârşirii următoarelor infracţiuni: spălare de bani, delapidare, deturnare de fonduri, fals intelectual şi abuz în serviciu”, au transmis reprezentanţii Gărzii de Coastă prin intermediul unui comunicat de presă. Percheziţiile au vizat sediile sociale şi punctele de lucru ale mai multor persoane juridice dar şi domicilii ale unor persoane fizice. Este vorba de primarul Adrian Vartolomei, prietenul acestuia, Ştefan Nichifor, domiciliile părinţilor lui Vartolomei, sediul societăţii sale comerciale, domiciliile altor persoane din localitate cât şi sediul Primăriei. În urma descinderilor, au fost descoperite şi ridicate documente contabile şi alte înscrisuri cu valoare probatorie precum şi diferite sume de bani, precum 12.900 lei şi 800 euro.

Butoaie cu motorină de contrabandă la domiciliul lui Nichifor. În trecut, prins cu focuri de armă!

La una dintre adrese, respectiv a lui Ştefan Nichifor, prietenul edilului, au fost descoperite şase butoaie de aproximativ 200 litri fiecare ce conţineau lichid petrolier cu miros specific de motorină pentru care nu existau documente de provenienţă licită. Totodată au fost descoperite trei dispozitive artizanale de pescuit electric şi un acumulator auto folosit la punerea în funcţiune a acestora, dispozitive electrice interzise de lege din cauza impactului asupra faunei. La o altă adresă au fost descoperite plase de pescuit monofilament interzise de lege însumând aproximativ 800 metri lungime precum şi trei motoare de barcă, care au fost ridicate in vederea continuarii verificarilor. Totodată, menţionăm că Ştefan Nichifor a mai ajuns în atenţia Poliţiei de Frontieră şi în 2013, atunci când a fost prins cu focuri de armă. Mai exact, în data de 13.09.2013, în jurul orei 20.30, poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa, aflaţi în misiune în zona localităţii Ghindăreşti, au acţionat pentru controlul unui autoturism marca Opel Astra înmatriculat în România, în care se aflau trei bărbaţi, oprit lângă două persoane de sex masculin. La vederea lucrătorilor de poliţie, cele cinci persoane au încercat să fugă, abandonând maşina în care se aflau mai multe pachete de ţigări. Pentru reţinerea persoanelor, poliţiştii de frontieră constănţeni au fost nevoiţi să facă uz de armă, trăgând în plan vertical şase focuri de avertisment, cu respectarea procedurilor legale. Astfel, au fost reţinuţi cei cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 40 ani, care au fost conduşi la sediul Gărzii de Coastă pentru audieri. Cei în cauză s-au ales cu dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă cu produse din tutun şi evaziune fiscală, cercetările fiind instrumentate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, după care au trecut sub supravegherea Parchetului de pe Curtea de Apel Constanţa. După cum bine se înţelege, printre aceştia se afla şi Nichifor.

Acelaşi Nichifor, unicul martor în cazul „primar ciomăgit”

În timp ce acuzaţiiele curgeau la adresa primarului, ba legate de firmă, ba de anumite giumbuşlucuri de la Primărie sau cu privire la activitatea lui de… Casanova de Ghindăreşti, în 2013 apărea un ditamai scandalul şi anume că fusese bătut de un localnic. Între timp, presupusul agresor a dat şi el declaraţii, menţionând că nu este nimic adevărat. „Este un scandal provocat doar de el şi are alte interese. Ancheta este în curs de desfăşurare şi se va face dreptate, nu am vrut să ies şi eu şi să continui circul. Cert este că sunt altele la mijloc. Dumnealui are afaceri trecute pe numele părinţilor, fratelui, o societate în Ghindăreşti, cu materiale de construcţii şi sunt acolo mai multe nereguli. Spre exemplu, când s-a turnat stratul de bitum pentru şoseaua aceea agricolă din Ghindăreşti, cu fonduri europene, el şi-a turnat şi lui o platformă în faţa societăţii pentru a putea intra maşinile. Nu ştiu cât de legală e chestia asta. În fine, nu ştiu cine l-a altoit, poate l-a aşteptat cineva şi i-a dat. Dar el face presiuni asupra şefilor să mă mute pe mine de aici întrucât îi stau în coastă. Chiar a spus în public că o să mă facă să-mi mut domiciliul din Ghindăreşti", a declarat, pentru “Replica”, la acea dată, Marius Ivan. Însă, edilul susţinea că are un martor. Despre cine era vorba? Chiar despre Ştefan Nichifor. Ulterior, pe site-ul replicaonline.ro au început să curgă comentariile: „Adevărul o să iasă în curând la iveală, oameni buni! Totul iese la timpul lui, să nu creadă el că a acaparat tot satul cu mafioţii şi curvele pe care le plimbă toată ziua bună ziua cu maşina” sau „Sper să se facă dreptate şi să dispară toţi contrabandiştii ăştia începând cu Zait şi terminând cu primarul! Câte 10 ani de puşcărie să le dea!”. Şi, iată că nu a trecut mult şi oamenii legii au acţionat în forţă. De asemenea, menţionăm că Primăria a fost „vizitată” şi de Curtea de Conturi. Cât despre speţa de faţă, cercetările continuă sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614