REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.9° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Primarul din Hârşova, către Jandarmerie: Ori faceţi treabă, ori plecaţi!

Primarul din Hârşova, către Jandarmerie: Ori faceţi treabă, ori plecaţi!

Replica API 29 noiembrie 2014 | 00:25 392

Spargeri de locuinţe pe bandă rulantă

Spargeri de locuinţe pe bandă rulantă

Tudorel Nădrag

Se încing spiritele în Hârşova! Cotidianul “Replica” de Constanţa a adus în atenţia opiniei publice o serie de evenimente nefericite petrecute în noaptea de 24 spre 25 noiembrie, în localitate, când mai multe locuinţe au fost sparte, dar şi un autoturism, locuitorii declarându-se îngroziţi. În plus, una dintre victime chiar a contactat redacţia pentru a relata cum s-a trezit cu hoţii peste ea în casă. Din câte se pare, nici edilul din localitate, Tudorel Nădrag, nu a rămas indiferent, transmiţând un punct de vedere tranşant cu privire la Jandarmerie: Ori faceţi treabă, ori plecaţi!

“În noaptea de 24 spre 25 noiembrie, pe raza localităţii Hârşova au avut loc mai multe spargeri de locuinţe. Pentru prinderea infractorilor şi-au dat concursul lucrătorii de la Poliţia Naţională, Poliţia Locală şi Poliţia de Frontieră. Din păcate, aşa cum ne-au obişnuit, lucrătorii din instituţia dvs. au fost inexistenţi. Vă solicităm să precizaţi dacă mai este valabil Ordinul ministrului MAI din 2010 de înfiinţare a unei grupe stabile de jandarmi în oraşul Hârşova pentru ordine publică.

V-am creat toate condiţiile. Ori faceţi treabă ori plecaţi. Această adresă va fi comunicată şi Ministerului Afacerilor Interne”, a transmis primarul prin intermediul unui comunicat. Contactat telefonic, Tudor Nădrag a spus că a purtat o discuţie cu locţiitorul şefului de la IJJ şi speră că se vor rezolva lucrurile. “Nu cer altceva decât siguranţa cetăţenilor şi a bunurilor lor. Este normal să mă scandalizez când văd că infracţionalitatea a crescut iar jandarmii nu sunt aici. Dacă nu se va face ceva, suntem nevoiţi să luăm din fondurile proprii şi să angajăm o firmă privată de pază. Am luptat pentru înfiinţarea unei grupe stabile de jandarmi în oraşul Hârşova, la început au venit cu dube, cu mascaţi. Între timp au dispărut”, a declarat el, pentru “Replica”.

Reamintim că poliţiştii din localitatea Hârşova au precizat că, la data de 25.11.2014, ora 3.30, au fost sesizaţi de către o localnică, cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în locuinţa sa, de unde au sustras suma de 800 lei. Oamenii legii au reuşit în scurt timp de la sesizare identificarea şi depistarea unui minor, în vârstă de 17 ani, Ibram Suliman, din localitate, bănuit de comiterea furtului, totodată reţinându-l pe bază de ordonanţă. Păgubita este cadru didactic în Hârşova şi susţine că a trecut prin clipe teribile. A auzit zgomote în toiul nopţii şi, crezând că este vorba de mama sa, bolnavă, a intrat în cameră pentru a o întreba ce s-a întâmplat. „Ce faci, mamă, aici?”, a întrebat ea. În acel moment a observat că era o persoană străină, care scotocise prin toate lucrurile. „A început să tremure carnea pe mine, dar m-am luat repede după el. L-am fugărit până ce a ieşit din curte. Poliţia a venit mai târziu şi mi l-a adus cu maşina. L-am recunoscut. Le-am zis că el este”, a declarat, pentru „Replica”, partea vătămată.

Suma de bani a fost recuperată şi predată păgubitei, minorul fiind propus spre arestare. Magistraţii din Hârşova au decis ca el să rămână în arest timp de 30 de zile. În plus, femeia a mai relatat că nu este singurul caz de acest gen. „În aceeaşi noapte au mai fost sparte 3 locuinţe şi o maşină. Suntem terorizaţi. Au intrat hoţii peste un vecin şi i-au spus că-i taie degetele dacă nu le dă banii, altui vecin i-au spart camera de luat vederi şi tot i-au spart locuinţa. Nu ştim ce să mai facem. O să facem o petiţie, nu ştiu, nu se mai poate aşa”, a mai spus femeia.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369