REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Primarul din Hârşova îşi trimite şoferul şi femeia de serviciu să-l reprezinte în AGA de la RAJA

Primarul din Hârşova îşi trimite şoferul şi femeia de serviciu să-l reprezinte în AGA de la RAJA

Replica API 11 iulie 2014 | 00:00 163

Supărat pe legea ANI,

Supărat pe legea ANI,

Sătul de legile aberante din România, primarul oraşului Hârşova, Tudorel Nădrag, a decis să reacţioneze. Sub nasul celor de la Agenţia Naţională de Integritate (ANI), dar şi a celor din Parlamentul României, vor ajunge documentul bombă parafat şi semnat de edilul social-democrat. Din adresa nr. 5680 din 10.07.2014, direcţionată Regiei Autonome Judeţeane de Apă (RAJA) Constanţa, reiese faptul că şoferul şi femeia de serviciu din Primăria Hârşova vor reprezenta interesele administraţiei locale la Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA). Cu alte cuvinte, femeia de serviciu va renunţa câteva ore la mop, iar şoferul la "sportul" de a învârti volanul, pentru a-şi da cu părerea în cazul problemelor din Hârşova.

"Urmare a solicitării dumneavoastră de a împuternici o persoană să reprezinte oraşul Hârşova în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor, având în vedere că primarul, viceprimarul, precum şi funcţionarii publici nu au dreptul legal de a reprezenta comunitatea, vă comunicăm că pentru şedinţa din luna iulie delegăm pe domnul Gavrilă Gheraru - şofer, iar pentru şedinţa din luna august pe doamna Aneta Cristea - femeie de serviciu. Această adresă va fi comunicată şi către Agenţia Naţională de Integritate, dar şi Parlamentului României care a fost în stare să elaboreze o lege atât de tâmpită", semnează edilul social-democrat. "Aşa stau lucrurile. Dacă toţi primarii se plâng ca nişte femei bolnave pe la colţuri şi nu ia nimeni atitudine, iată că eu vreau să scot în evidenţă aberaţia unei legi nedrepte. Parlamentul României de atâta vreme dă dovadă de laşitate în situaţia asta şi a pus în dificultate atâţia primari din România, nu a luat măsuri să armonizeze cele două legi. Mă refer la Legea 2015 a administraţiei publice locale. O lege organică prevede în mod expres că primarul este obligat să-şi reprezinte interesele comunităţii. Cealaltă lege făcută pe genunchi de către ANI, prevede printr-un articol aberant că primarul nu are voie să reprezinte interesele comunităţii la Adunarea Generală a Acţionarilor. Aici eu nu mă refer la primarii aflaţi în incompatibilitate, ci la primarii care nu au astfel de probleme şi care sunt nevoiţi să-şi reprezinte problemele ce ţin de apa localităţii, pentru sănătatea populaţiei. Cu atât mai mult că nu obţii nici un leu, nici un fel de remuneraţie, pentru acest lucru. Sunt articole de nimic. Vorbim de două legi care se bat cap în cap. Eu nu mă cramponez de funcţia de primar, dar nici să calc în picioare voinţa a mii de oameni. Dacă legile sunt aşa cum sunt, am trimis şoferul şi femeia de serviciu, să mulţumim deştepţii care gândesc într-un mod aberant. Eu doar am vrut să scot în evidenţă aberanţa unor legi", a declarat, pentru "Replica", Tudorel Nădrag, primarul din Hârşova. Edilul nu se aşteaptă la o reacţie promptă din partea instituţiilor care ar putea să regleze legile aberante, iar până atunci va lăsa "părerologii de serviciu" să-l reprezinte la şedinţele AGA.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367