REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Primarul din Hațeg: Nu am discutat cu Gigi Becali despre cumpărarea terenului din jurul Mănăstirii Prislop

Primarul din Hațeg: Nu am discutat cu Gigi Becali despre cumpărarea terenului din jurul Mănăstirii Prislop

Replica API 9 mai 2015 | 05:00 219

Primarul orașului Hațeg, Marcel Goia, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că nu a discutat cu omul de afaceri Gigi Becali despre intenția acestuia de a achiziționa terenul din jurul Mănăstirii Prislop.

Edilul a menționat, întrebat cum comentează informațiile apărute în mass-media locală conform cărora Becali ar dori să cumpere terenurile din jurul mănăstirii pentru a-i îndepărta pe comercianți, că nu a purtat o discuție cu acesta, dar că a auzit despre așa ceva de pe rețelele de socializare și din presa hunedoreană.

''Acolo este vorba despre un composesorat. Sunt peste o sută de proprietari în acest composesorat și toți trebuie să fie de acord pentru ca terenul să se poată vinde. Nu-mi place ceea ce fac comercianții care s-au așezat în apropierea mănăstirii, mai ales că nu au autorizații de funcționare. Au fost amendați și s-a dispus demolarea construcțiilor. Majoritatea celor care s-au instalat acolo nici măcar nu sunt din Hațeg. Au venit de peste tot și au construit ilegal. Nu este apă și nu au grupuri sanitare. Dacă dorește să cumpere (Gigi Becali — n.r.), atunci trebuie să ajungă la un acord cu toți membrii din composesoratului care deține terenul din jurul Mănăstirii Prislop'', a spus primarul Goia.

Potrivit acestuia, administrația locală ar fi interesată să cumpere două hectare de teren de la acest composesorat cu scopul de a amenaja, în apropierea mănăstirii, două parcări, în perspectiva lucrărilor de modernizare care vor începe la drumul județean care urcă la Prislop.

Edilul a menționat că acum comercianții au contestat în instanță atât amenzile aplicate, cât și deciziile de demolare a construcțiilor.

Potrivit presei județene, Gigi Becali și-ar fi propus să achiziționeze terenul din jurul mănăstirii, indignat de faptul că pelerinii sunt asaltați de comercianții ambulanți atunci când vin să se reculeagă la mormântul părintelui Arsenie Boca. Becali ar fi fost, în urmă cu câteva zile, la Prislop și ar fi catalogat drept ''țigănie'' situația din zonă, după ce a văzut zecile de corturi ale comercianților amplasate în jurul sfântului lăcaș.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614