REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Primarul din Lumina, citat ca martor în dosarul hoţilor care au vrut să mituiască poliţiştii

Primarul din Lumina, citat ca martor în dosarul hoţilor care au vrut să mituiască poliţiştii

Replica API 22 mai 2012 | 00:00 226

Chiru a primit NUP

Chiru a primit NUP

Doi poliţişti de la Secţia 2 Rurală Mihail Kogălniceanu au fost audiaţi ca martori, într-un dosar de corupţie. De fapt, faptele pentru care sunt acuzaţi inculpaţii din acest dosar, aflat pe rolul Tribunalului Constanţa, sunt de dare de mită şi furt calificat. Este vorba despre Fănel Trifan, Neculai Adumitroaiei, Costică Trandafir şi Eugen Cojanu, prinşi de poliţişti, pe 18 februarie, în timp ce dezgropau o conductă pe raza localităţii Lumina, aparţinând Rompetrol, folosind un buldoexcavator şi un tractor cu remorcă.

La vremea respectivă, poliţiştii s-au sesizat din oficiu, întrucât li s-a părut suspect felul în care era poziţionat tractorul cu remorcă, gata să plece în orice clipă, cât şi faptul că la vederea poliţiştilor, excavatorul a plecat rapid de la faţa locului, pe câmp, unde nu putea fi urmărit de maşina poliţiei. La faţa locului, oamenii legii au găsit mai multe bucăţi de ţeavă a căte 3 metri fiecare, cu diametrul de 100 de cm. În cele din urmă, poliţiştii au identificat persoanele implicate, întocmind formele premergătoare începerii urmăririi penale. În cadrul audierilor pe fondul cauzei, poliţistul care a întocmit dosarul penal, agentul principal Cosmin Irimia, a declarat că i s-a oferit bani pentru a închide ochii. Acest aspect a fost subliniat şi de colega poliţistului, agent principal Dana Gheorghe. "Fănel Trifan i-a oferit o sumă de bani lui Irimia, pentru a nu-i întocmi dosar penal. Irimia a spus că nu primeşte bani şi că oricum îi va face dosar. În cele din urmă am anunţat DGA-ul, care a organizat flagrantul. Din discuţii am aflat că ţeava respectivă urma să fie valorificată la un centru de fier vechi, iar inculpaţii dăduseră o sumă de bani şi proprietarului terenului, Costică Trandafir, pentru a le permite accesul. La un moment dat, a fost anunţat şi primarul comunei (Dumitru Chiru n.r.), care nu ştia despre scoaterea conductei", a declarat poliţista, în faţa instanţei. Precizăm că, iniţial, primarul de la Lumina a fost suspectat că ar avea ceva legături cu indivizii în cauză, însă, în urma cercetărilor, s-a dovedit că nu are nici un amestec, primind NUP din partea Parchetului. Chiar şi aşa, edilul va fi audiat ca martor, la următorul termen, stabilit pentru data de 11 iunie.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614