REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Primarul din Ovidiu a scăpat consilierii din mână: la şedinţa de vineri n-a fost votată nici măcar ordinea de zi

Primarul din Ovidiu a scăpat consilierii din mână: la şedinţa de vineri n-a fost votată nici măcar ordinea de zi

Replica API 31 august 2013 | 00:00 131

Ghinion: tunul lui Scupra s-a făcut praştie!

Ghinion: tunul lui Scupra s-a făcut praştie!

Vineri a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Local al oraşului Ovidiu, iar printre proiectele aflate pe ordinea de zi figura şi un proiect de hotărâre privind vânzarea, prin licitaţie publică deschisă, a unor terenuri "cu mult subevaluate" - după cum acuză consilierul PSD Cătălin Ioniţă -, aflate în proprietatea privată a oraşului. Ghinion însă, pentru că nici unul dintre proiectele puse spre aprobare nu a trecut, întrucât consilierii locali nu au votat ordinea de zi.

Deşi s-a încercat trecerea cu vedere al acestui "mic amănunt" şi începerea votului, mai mulţi consilieri au ameninţat că se ridică şi vor pleca dacă nu se va lua în considerare că ordinea de zi nu a fost votată. Nimic nou sub soare la această şedinţă, pentru că spiritele s-au încins la fel de repede ca de obicei, iar începerea şedinţei a fost amânată mai bine de 30 de minute, din cauza discuţiilor aprinse purtate de consilieri cu primarul George Scupra. Edilul a afirmat faptul că atât el, cât şi unii consilieri sunt supuşi presiunilor, dar şi ameninţărilor, directe sau făcute de interpuşi. "Fac un apel la unitate către toţi consilierii, pentru că până acum, de un an şi ceva, nu am dat niciodată dovadă de aşa ceva, să nu cedeze presiunilor. Au fost presiuni foarte mari pe Consiliul Local şi pe mine. Personal am fost ameninţat şi sunt şi câţiva consilieri locali care au fost ameninţaţi, primind telefoane şi SMS-uri care le am ca şi dovadă. Eu le spun unora dintre consilierii locali să nu se comporte ca şi când ar fi viitori latifundiari. Am fost ameninţat chiar de către unul din consilierii locali, Cătălin Ioniţă, mi-a transmis că se va ocupa personal de mine", a susţinut primarul oraşului Ovidiu, George Scupra. "Nu face obiectul şedinţei!", a ripostat imediat consilierul local, Cătălin Ioniţă, pentru ca un alt consilier, de la PDL, Fănica Cornăţeanu, să intervină recomandându-le celor doi: "Rezolvaţi-vă problemele dintre voi pe linie de partid". La această şedinţă au asistat şi aproximativ 20 de persoane care locuiesc în cartierul fostelor Vii, pentru a-i transmite primarului că nu beneficiază de minimele condiţii de trai. George Scupra le-a explicat acestora că din banii din bugetul oraşului Ovidiu nu le poate da apă curentă şi lumină, însă le-a promis că, alături de consilierii locali, va accesa un credit în vederea obţinerii finanţării pentru un astfel de proiect.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102