REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Primarul din Ovidiu, acuzat că vinde terenuri fără acordul consilierilor locali

Primarul din Ovidiu, acuzat că vinde terenuri fără acordul consilierilor locali

Replica API 26 noiembrie 2013 | 00:00 842

Licitaţii ilegale?

Licitaţii ilegale?

Licitaţia publică, de care nu ştie aproape nimeni, s-a desfăşurat "strună" vineri, în localitatea Ovidiu. Potrivit unei sesizări sosită la adresa redacţiei Replica, primarul George Scupra îşi atribuie terenuri, pe care le vinde neamurilor, ori persoanelor apropiate. Amuzamentul situaţiei porneşte încă de la destinatar. Semnat "George Scupra", autorul susţine că primarul împarte "frăţeşte" terenuri "neamurilor şi prietenilor", printr-o licitaţie publică, organizată vineri, la ora 10:00. Vă invităm şi pe dumneavoastră să vă distraţi cum ne-am distrat şi noi, adică teribil: "Pe 22 noiembrie 2013, voi vinde, prin licitaţie publică o parte din terenurile de pe drumul de la Galeşu (loturi l-a care le-am scăzut preţul de la 2euro/mp la 1euro/mp în şedinţa în care au votat "pentru" 11 din cei 17 consilieri aleşi - erau necesare 2/3 din voturi). Cinci loturi vor fi cumpărate de Ciprian Hanganu (candidat PNL la primăria Ovidiu - n.r.), printr-un vecin, două loturi de Iulian Leonte (viceprimarul localităţii - n.r.), iar restul de mine (Scupra - n.r.), neamuri şi prieteni de-ai mei. Vă invit să participaţi la licitaţie", susţine cel care a semnalat licitaţia şi care a completat şi câmpurile cu adresa de e-mail şi numărul de telefon al primarului Scupra, ambele reale, semn vizibil că autorul "anunţului" este un apropiat al edilului din Ovidiu.

Într-adevăr, terenurile există în realitate, au fost dezbătute în cadrul şedinţelor de consiliu local şi, la fel de adevărat, a avut loc vineri o licitaţie, aspecte confirmate atât de primarul George Scupra, cât şi de consilierul Cătălin Ioniţă, numai că nici unul dintre ei nu a ştiut să ofere mai multe detalii. Scupra a declarat pentru "Replica": "Nu ştiu ce să vă zic, pentru că eu nu sunt în localitate. Sunt plecat de ieri, dar bănuiesc că s-a desfăşurat bine licitaţia, atâta timp cât nu am semnale. Nu văd de ce trebuia să fiu eu la o licitaţie, pentru că nu eu le organizez". De cealaltă parte, consilierul Ioniţă este şi mai "în ceaţă": "Nu ştiu nimic de nici o licitaţie. La Consiliul Local s-a votat doar scoaterea la licitaţie şi schimbarea preţului. Acum, nu ştiu când şi dacă are loc licitaţia", a declarat Ioniţă pentru "Replica" de Constanţa, confirmând faptul că preţurile au fost reduse în cadrul unei şedinţe de consiliu local, aşa cum a fost semnalat în sesizare.

Scupra încalcă legea?

Primarul localităţii Ovidiu ar putea da de lucru autorităţilor competente, întrucât tocmai consilierii îl pun pe edil în situaţii nefaste: Scupra ar putea încălca legea. Consilierul Petre Enciu dă "de gard" cu terenurile în cauză, susţinând că nici localnicii din Ovidiu nu ştiu ce să mai creadă: a fost sau nu licitaţie? Potrivit lui Enciu, Primăria Ovidiu a deprins un prost obicei, acela de a nu mai anunţa oficial, la sediu, licitaţiile publice. Mai mult, Enciu anunţă vremuri de "răcoare" pentru Scupra, în cazul în care organizarea licitaţiei din cadrul consiliului local nu a întrunit voturile necesare, potrivit informaţiilor furnizate de acesta pentru Replica: "Eu eram la Covasna atunci, nu eram în zonă, dar am înţeles de la localnici că ar fi fost ceva. Au fost discuţii şi în consiliul local, dar nu a luat (proiectul - n.r.) majoritatea, pentru că trebuie două treimi din voturi. Trebuiau 12 voturi şi au primit 11 şi nu, nu sunt valabile", susţine Enciu. Întrebat dacă discutăm de o eventuală încălcare a legii, Enciu a declarat: "Bineînţeles! Dacă a avut loc, dar asta am auzit de la locuitori, de la oamenii care sunt interesaţi. Unora li s-a spus că a avut loc licitaţia, altora că nu a avut loc". Partea proastă este că, dacă a avut loc licitaţia, cu 11 voturi primite şi organizare confirmată pentru Replica, Scupra se află la limita legii. Mai mult, Enciu a scos la iveală şi alte practici ciudate ale primarului din Ovidiu: "Eu ştiu că înainte se afişau licitaţiile la Primărie şi ştia toată lumea, dar acum nu ştiu de ce se procedează aşa. Nu se mai anunţă. Dacă n-au ştiut oamenii din Ovidiu, vă daţi seama. Există un panou de publicitate aici unde se afişează toate problemele", a declarat Enciu, pentru "Replica".

La Ovidiu, scandal şi pe terenul din zona peninsula Tătărească

La Ovidiu, mai ceva ca-n Caragiale, "graţie" circotecii politice "pe linie de partid" care zguduie autorităţile locale. Reamintim că, la mijlocul lunii octombrie, un scandal de proporţii s-a iscat între George Scupra şi consilierul local, Cătălin Ioniţă, ambii reprezentanţi ai Partidului Social Democrat. Acuzaţiile sunt dintre cele mai grave: tunuri imobiliare, fraudă, evaziune fiscală, încălcarea codului muncii sau trafic de influenţă. Potrivit consilierului Ioniţă, în cadrul şedinţei de consiliu local, din data de 30 august, pe ordinea de zi se afla un proiect de hotărâre privind un teren, cu suprafaţa de 3.255 mp, situat în oraşul Ovidiu, zona peninsula Tătărească, lot 7/1, care trebuia să treacă în domeniul public al oraşului, cu destinaţia de drum public. Mai mult, este vorba de un act de donaţie al proprietarului, către municipalitate. Din acest moment, Ioniţă susţine că a început "circul", acuzându-l pe Scupra că "dă dispoziţii către societatea Ovi - Prestcon (firma Consiliului Local - n.r.) să înceapă lucrările de pietruire la acest drum, în conditţile în care acest drum se afla pe o proprietate privată. Aceste dispoziţii au fost duse la indeplinire de domnul Neli Funda (şef serviciu construcţii), cu ajutorul lui Scupra Nicolae (şef echipă utilaje)". Primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, foarte calm, a dezminţit afirmaţiile consilierului local. Contactat de "Replica", Scupra a declarat, referitor la terenul amintit de Ioniţă că nu a făcut obiectul unor lucrări: "Terenul este un act de donaţie. Ce este în neregulă la o donaţie? Şi nu s-a construit nimic acolo. Vă invit să vedeţi şi să constataţi".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un postator anterior a fost foarte aproape de adevar. Daca nu esti machedon nu ai nici o sansa in Ovidiu. E plina primaria de ei. Farticu fartici fura unu da la toti lasa ca inghit ghiftii di mucani, astia suntem noi prostimea romaneasca. Vai de mama voastra sa se destepte prostii vreodata ca direct de muntii Pindului va rastignim Cri.stosii mamilor voastre de lipitori.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367