REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Primarul din Ovidiu mătură pe jos cu protejatul omului de afaceri Memiş Baiazid

Primarul din Ovidiu mătură pe jos cu protejatul omului de afaceri Memiş Baiazid

Replica API 4 septembrie 2012 | 00:00 413

Alianţă PSD-PDL, pusă la punct de Scupra

Alianţă PSD-PDL, pusă la punct de Scupra

Primarul social-democrat al oraşului Ovidiu a reuşit, după două luni de negocieri cu liberalii, să stabilească o majoritate în Consiliul Local, de dragul proiectelor pe care promite că va începe să le pună în aplicare. Însă majoritatea primarului George Scupra nu poartă numele de USL, ci PSD-PDL. De dragul voturilor, Scupra a schimbat, miercurea trecută, viceprimarul: un social-democrat a făcut un pas înapoi, pe funcţia cu pricina fiind instalat Dan Pândichi, fost vice în mandatul primarului PDL Dumitru Bocai.

Primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, spune că ar fi "dat" funcţia de viceprimar liberalilor, însă a pus o condiţie, iar PNL nu a acceptat-o. "USL nu funcţionează la Ovidiu. Cum nu a funcţionat nici în campanie, când fiecare partid a avut candidat propriu, nu funcţionează nici acum. Nu s-a putut. Eu le-am pus pe tavă postul de viceprimar: le-am spus să nominalizeze pe oricine vor, în afară de Ciprian Hanganu. Păi, ne-am certat toată campania, iar acum să fie viceprimar? Nu se putea. Eu spun că ce am cerut de la PNL nu era un lucru spectaculos", este de părere Scupra. "Hanganu a fost consilier şi în mandatul trecut, dar eu până la campania electorală nu am auzit de el. Ca ales local, eu ca cetăţean ar fi trebuit să aud, nu?", a mai comentat Scupra.

Consilierii au refuzat să vină la şedinţă fiindcă erau... în vacanţă!

Până la urmă, PNL Ovidiu a acceptat să facă o altă nominalizare. "Singura condiţie", şi anume ca cel nominalizat să nu fie Hanganu, iar n-a avut trecere în faţa primarului! "Liberalii l-au propus apoi pe George Albină", recunoaşte pesedistul Scupra. Din nou, primarul motivează de ce nu a fost de acord: "Păi, Albină a fost la PNL, apoi a venit la PSD, apoi a plecat iar la PNL... Nu mergea". Relaţia dintre PSD şi PNL are, la Ovidiu, şi un alt episod tensionat: şedinţa de consiliu convocată acum circa două săptămâni. "Consilierii aleşi pe lista PNL mi-au făcut adresă, când am convocat şedinţa, că ei sunt în concediu, că e vară. Ardea toată ţara, în august, de evenimente, iar ei îmi spuneau că nu pot ajunge la şedinţă", mai afirmă George Scupra. În concluzie, a ajuns la o înţelegere cu pedeliştii, cărora, în schimbul voturilor din consiliu, le-a dat postul de viceprimar: "Mai mult de atât... ce să spun? Sunt acolo, la masa discuţiilor, iar eu am majoritatea asigurată în consiliu, pentru proiecte". Revenind la Ciprian Hanganu, de menţionat că acesta este bine văzut la nivelul organizaţiei judeţene a PNL, vorbindu-se chiar despre o relaţie specială a acestuia cu omul de afaceri liberal Memiş Baiazid, lucru asupra căruia a părut să cadă de acord şi primarul George Scupra.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367